Nurme

Nurme on Viron maaseudulla sijaitseva pieni perheyritys, joka valmistaa luonnonmukaiset tuotteet käsityönä vanhaan navettaan rakennetussa pienessä tehtaassa. Pihamaalla kasvavat lukuisat yrtit ja kukat ja vanhojen lehtipuiden väliin on viritetty lankkukeinuja. Nurm on viroksi niitty.

Perinteistä kaavaa rikkoen Nurmen tarina ei alkanut siitä, ettei sen kehittäjälle sopinut mikään muu kosmetiikka, vaan Nurme-tuotteiden kehitys alkoi vahingossa laukalle lähteneestä saippuaharrastuksesta, jonka Nurmen perustaja Maarit Tiits aloitti ajanvietteenä äitiyslomalla. Hurahdettuaan saippuoiden valmistamiseen Maarit jakoi ystävilleen ensimmäisen puolen vuoden aikana 800 palasaippuaa ja kiinnostui niiden käyttämisestä itse vasta sitten, kun ensimmäisen erän perään alettiin kysellä täydennystä.

Nurmen tuotevalikoimaan kuuluu kymmeniä hemmottelevia ja suloisia tuotteita, jotka valmistetaan luonnonkosmetiikan periaatteiden mukaisesti. Nurme-sivultamme löydät laajan valikoiman palasaippuoita ja palashampoita mutta myös lukuisia puhtaita pohjaöljyjä sekä hulppeat 27 erilaista eteeristä öljyä, joita voit hyödyntää muun muassa kosmetiikassa, siivouksessa ja pyykinpesussa. Koska tuotteissa käytettyjen luonnonmukaisten ainesosien laatu vaihtelee sadoittain, eri erien tuotteet voivat joissain tapauksissa tuntua tai tuoksua erilaiselta, vaikka ne on valmistettu samalla reseptillä ja tavalla.

"Jokainen tuote on omanlaisensa. Kuten kukilla ja kasveilla, jokaisella tuotteella on oma luonteensa. Meillä on herkkää kamomillaa, voimakasta katajaa, romanttista laventelia ja villiä kookosta. Ja kaikki ne ovat hellävaraisia, mietoja ja puhtaita - ja pitävät huolta ihostasi ja aisteistasi."- Maarit Tiits