Vera Wang

Vera Wang tunnetaan taidokkaista ja ylellisistä hääpuvuistaan, jotka tihkuvat luksusta. Opiskeluvuosinaan Vera vietti vuoden vaihto-oppilaana Pariisissa, jossa hän imi itseensä ranskalaista kulttuuria ja nautti ranskalaisesta muodista. Valmistuttuaan hän sai työpaikan Voguen assistenttina, mutta teki nopeasti vaikutuksen esimiehiinsä. Vera Wangista tuli Voguen kaikkien aikojen nuorin muotitoimittaja vuonna 1972 ja hän viihtyi tehtävissään 15 vuotta.

Veran Wangin ura eteni uusille poluille, kun hän lähti toteuttamaan omaa unelmaansa. Hän ei halunnut vain kirjoittaa muotisuunnittelijoista, vaan halusi itsekin olla sellainen. Vuonna 1987 hänen haaveensa toteutui ja hänet palkattiin suunnittelijaksi Ralph Laurenille.

Varsinainen läpimurto Veran uralla tapahtui, kun hän vuonna 1989 suunnitteli omia häitään, mutta huomasi, ettei hänen kaltaisilleen nelikymppisille naisille ollut liiemmin tarjolla hääpukuja. Kaikki saatavilla olevat hääpuvut olivat täynnä pitsiä ja röyhelöitä eikä mistään löytynyt yksinkertaisen elegantteja pukuja, jotka olisivat kuitenkin olleet aistikkaita. Lopulta Vera palkkasi oman pukusuunnittelijan ja teetätti hääpukunsa, jonka hinnaksi tuli 10 000 dollaria. Hinta ei kirpaissut, sillä puvusta tuli upea ja häät onnistuivat täydellisesti.

Vera tajusi markkinoilla olevan selvästikin tarvetta uudelle morsiusliikkeelle ja avasi oman putiikkinsa vuonna 1990. Veran entiset kollegat kunnioittivat lehdessä pitkän uran tehnyttä muotitoimittajaansa julkaisemalla Voguessa kuusisivuisen artikkelin Vera Wangista ja pian Veran putiikki oli täynnä asiakkaita. Myöhemmin Vera alkoi suunnitella myös iltapukuja, joita myytiin luksustavarataloissa ja jatkuvasti aukenevissa uusissa Vera Wangin liikkeissa.

Pian kaikki puhuivat Vera Wangista ja vuosien saatossa hänestä tuli muotimaailman ikoninen nimi. Nykyään Vera Wangin omaa nimeä kantavan tuotemerkin valikoimaan kuuluu hääpukuja, morsiusneitojen mekkoja, koruja, alusvaatteita, kenkiä, iltapukuja, silmälaseja ja aurinkolaseja, kodin astiastoja sekä hajuvesiä.

Elevenin valikoimasta löytyvä Vera Wangin Embrace - tuoksukokoelma on saanut inspiraationsa tunteista ja läheisyydestä. Hajuvesikokoelman tuoksut ovat moderni visio romantiikasta.

Suodata