Ihonhoito

Aurinkotuotteet kasvoille

Kasvojen iho on tavallisesti vartalon ihoa alttiimpana ikääntymisen merkkejä aikaansaavalle UV-säteilylle, sillä sitä ei suojata yhtä paljon. Vartalon iho voikin näyttää vuosien saatossa jopa kymmeniä vuosia nuoremmalta kuin kasvojen iho nimenomaan vaatteiden sille antaman suojan ansiosta. Jotta myös kasvojen iho säilyttäisi nuorekkuutensa, on se kannattavaa muistaa suojata päivittäin aurinkosuojakertoimen sisältävillä tuotteilla. Useat päivävoiteet , meikkivoiteet ja muut meikkipohjatuotteet sisältävät kevyen aurinkosuojan SPF 15 ja antavat sen ansiosta iholle suojaa päivittäisissä kaupunkiolosuhteissa, mutta aurinkorannalle tarvitaan omat, vahvemmat suojat. Löydät monipuolisesta tuotevalikoimastamme parhaat kasvojen aurinkosuojatuoteet erilaisiin tarpeisiin.

Kasvoille tarkoitettujen aurinkotuotteiden valmistuksessa otetaan huomioon kasvojen erityispiirteet: niiden runsas altistuminen auringolle, vartalon ihoa ohuempi ja herkempi iho, eri ihotyypit sekä silmien herkkyys. Kasvojen aurinkotuotteet eivät saa ärsyttää herkkää ihoa, lisätä ihon rasvoittumista tai valua hikoillessa silmiin.

Kemiallisten ja fysikaalisten suoja-aineiden lisäksi kasvojen aurinkosuojatuotteet sisältävät tavallisesti ihoa hoitavia sekä kosteuttavia ainesosia ja joihinkin on lisätty jopa ruskettumista nopeuttavia aineita. Antioksidantteja tarvitaan erityisesti kasvojen aurinkotuotteissa, sillä ne auttavat estämään auringon aiheuttamien vapaiden radikaalien haitallista toimintaa ja suojaavat ihoa.

Jos ihosi on herkkä, ikääntyvä tai kuiva, on paras kasvojen aurinkosuoja täyteläinen voide. Jos ihosi puolestaan rasvoittuu helposti, valitse sille kevyempi geelikoostumus. Paikallisesti suojaavat aurinkopuikot sopivat kuumiin lämpötiloihin sekä merellä ja lumisilla hangilla aikaa viettäessä. UV-säteilyltä suojaavissa öljyissä on usein matalampi suojakerroin kuin voiteissa ja ne ovat herkästi valuvia, joten ne soveltuvat parhaiten jo ruskettuneelle iholle ja vartalolle tuomaan matalaa suojaa. Oikeaa aurinkosuojatuotetta valitessa kannattaa huomioida ihotyypin lisäksi myös ikä: lapset ja vanhukset sekä anti-age-tuotteita käyttävät kaipaavat 50+ aurinkosuojaa kasvojen herkälle iholle.

On sanottu, että iho muistaa kaikki sille elämän aikana kertyneet auringonsäteet, joten jatkuva auringolta suojaaminen on tärkeää. Vuosien saatossa kumuloituneet auringon vaikutukset näkyvätkin iholla lopulta sen veltostumisena, sillä syvälle ihon alimpiin kerroksiin yltävät auringon UVA-säteet vaurioittavat ihon kiinteydestä ja elastisuudesta vastaavia kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Iholle muodostuu ryppyjä ja juonteita, minkä lisäksi myös ihohuokoset laajentuvat ihon veltostuessa. Ihon pintaverisuonet voivat laajentua, minkä seurauksena esimerkiksi poskipäillä voi näkyä jatkuvaa punoitusta eli couperosaa. Ikääntyessä pigmentin muodostus ja kerääntyminen ihoon voi myös olla epätasaista ja kasvoille saattaa syntyä kirjavia pigmenttiläiskiä. Jos iho altistuu runsaasti auringolle, voi se ikääntyä jo ennenaikaisesti. Tätä ilmiötä kutsutaan ihon valovanhenemiseksi.

Iho pystyy suojautumaan hieman auringon UV-säteitä vastaan käynnistämällä oman väriaineen eli melaniinin muodostuksen, minkä seurauksena iho paksuuntuu ja ruskettuu. Tällainen luonnollinen suoja ei kuitenkaan riitä estämään auringonvalon haittavaikutuksia, joten erityisesti kasvojen ihon omaa suojaa kannattaa tehostaa kasvojen aurinkotuotteilla. Jos ihosi on kuiva, ohut, arka ja jo hieman ikääntynyt, on se entistä herkempi UV-säteille. Aurinkotuotteen lisäksi myös lierihattu on oiva lisä, sillä se suojaa kasvojen lisäksi myös päätä ja olkapäitä, jotka palavat helposti, kun aurinko porottaa.

Jos haluat varmistaa, että saat kasvoillesi kauniin ja tasaisen rusketuksen, kannattaa kasvojen iho puhdistaa ja kuoria ennen aurinkoon menoa. Aurinkosuojatuote tulee levittää iholle hyvissä ajoin ennen aurinkoon menoa, jotte se antaa iholle maksimaalisen suojan. Auringonoton jälkeen on tärkeää pestä kasvojen aurinkosuojavoide hyvin pois sekä kosteuttaa, rauhoittaa ja viilentää ihoa after sun -tuotteilla.

Muista, ettei aurinkosuojatuotteen käyttö estä ihon ruskettumista, vaan ainoastaan tekee ruskettumisesta turvallisempaa ehkäisemällä ihon palamista. Turvallisin päivetys syntyy kuitenkin aina itseruskettavilla tuotteilla tai aurinkopuutereilla, jotka ovat käteviä käyttää ympäri vuoden. Suojaa iho ja rusketu turvallisesti - iho kiittää säilyttämällä nuorekkuutensa!

Suodata