Ihonhoito

Saippuat

Palasaippua on klassikko, jonka nimeen moni edelleen vannoo. Useille palasaippua on ainoa oikea saippua, jolla saa varmasti puhtaan ihon. Valikoimastamme löydät paljon ihania käsi- ja vartalosaippuoita eri tarkoituksiin. Tuoksuva palasaippua voi myös olla monikäyttöinen, sillä se toimii puhdistamisen lisäksi myös vaatekaapin raikastajana! Pidit sitten kiinteästä palasaippuasta tai nestemäisestä suihkusaippuasta, löydät varmasti suosikkisi runsaasta valikoimastamme. Tutustu myös luonnonmukaisiin ja reilun kaupan saippuoihimme.

Saippuoita on saatavilla useita erilaisia ja niistä on kehitetty entistä hellävaraisempia valmistamalla ne hellästi pesevistä aineista sekä lisäämällä niihin ihoa kosteuttavia ainesosia. Paitsi että saatavilla on ihon puhdistukseen kehitettyjä saippuita, on myynnissä myös ihoa kuorivia saippuoita sekä partasaippuoita, jotka on kehitetty erityisesti miehille parranajoon.

Kokonaisvaltaisesti kehoa hoitava yrttisaippua sisältää usein rosmariinia, salviaa, meiramia, sitruunaruohoa tai rautayrttiä eli verbenaa. Kuivan ihon palasaippuan kosteuttavia raaka-aineita ovat esim. oliiviöljy, arganöljy, viinirypäleen siemenöljy, macadamiaöljy, manteli tai karitevoi, joilla on ihoa ravitsevia vaikutuksia. Myös kosteuttava hamppu on suosittu ja trendikäs raaka-aine. Kukkaistuoksuista pitävien suosikkeja ovat ruusu-, ylang-ylang-, kurjenmiekka eli iiris-, orkidea- ja kielosaippuat. Itämainen ginsengsaippua sekä virkistävän raikkaat piparminttu- ja eukalyptussaippuat antavat piristävän pesuhetken ja herättävät kehosi tehokkaasti uuteen päivään! Teepuuöljy sopii puolestaan täydellisesti rasvaiselle iholle, sillä se syväpuhdistaa epäpuhtaan ihon ja on lievästi antimikrobinen eli bakteereja tappava. Päivän ehdoton energiapommi on sitruksia, kuten limeä, bergamottia tai appelsiinia sisältävä palasaippua, joka sopii mainiosti raikkaisiin kesäpäiviin.

Kosteuta iho saippuan käytön jälkeen ihollesi sopivalla kosteusvoiteella ylläpitääksesi sen kosteustasapainoa. Kylpyhuoneeseen kannattaa myös hankkia somisteeksi kaunis saippualautanen, jolla palasaippua saa kuivua ilmavasti käyttökertojen välillä.

Suodata