Ihonhoito

Selluliittituotteet

Epätasainen ja muhkurainen appelsiini-iho reisissä? Tuntuuko ihoa puristaessa pientä aristusta? Älä pelästy! Selluliittia on lähes jokaisella naisella, mutta sen selättämiseksi on kehitetty onneksi paljon erilaisia tuotteita ja hoitoja. Selluliittituotteilla ja -laitteilla voidaan aktivoida mikroverenkiertoa ja lisätä nesteiden poistumista kehosta, mikä edesauttaa sileämmän ja pehmeämmän ihon saavuttamista. Oikea hoito yhdistettynä terveelliseen ravintoon ja liikuntaan tuottaa usein tuloksia. Jo kosteuttamalla ja ravitsemalla ihoa sen pintaa pehmentävillä tuotteilla voidaan iho saada näyttämään tasaisemmalta.

Mitä selluliitti oikein on ja miksi naiset kärsivät siitä?
Selluliitti on häiriötila rasva-aineenvaihdunnan entsyymitoiminnassa. Selluliittia voi olla hoikallakin, joten se ei suoraan ole sidoksissa painoon. Selluliitin tunnistaa nimenomaan ihon pinnan epätasaisesta muhkuraisuudesta, joka johtuu ihon alimman kerroksen rasvasolujen ympärillä tapahtuvista kudosmuutoksista. Naishormonien vuoksi naisilla on selluliittia enemmän kuin miehillä. Naisilla myös rasvasolut ovat jakaantuneet epätasaisesti suosien lantion ja reisien seutua. Usein selluliittista kudosta näkyykin eniten reisissä, pakaroissa, lantiolla ja käsivarsien yläosassa. Vääränlainen ravinto, laskimoverenkierronhäiriöt, huonot asennot ja perinnöllinen taipumus voivat kaikki aiheuttaa selluliittia.

Rasva-aineenvaihdunta on monimutkainen prosessi, johon liittyvät käsitteet lipogeneesi eli rasvojen varastoituminen ja lipolyysi eli rasvojen palaminen. Ravinnon mukana kehoon tulevat rasvat eli triglyseridit varastoituvat rasvasoluihin lipogeneesissa. Jos rasva-aineenvaihdunnan entsyymitoiminta ei toimi normaalisti rasvan palaminen eli poistuminen hidastuu, rasvasolut suurenevat ja alkavat painaa ympäröivää ihokudosta venyttäen ihoa. Rasvasolujen ympärille muodostuu säikeistä kudosta, joka hidastaa nestekiertoa ja mikroverenkiertoa. Kuona-aineet eivät pääse poistumaan kehosta, nestettä kerääntyy, rasvasolujen koko suurenee ja ihokudos alkaa rappeutua. Ihon pinnalla tämä näkyy kuhmuraisena appelsiini-ihona, jonka voi huomata erityisesti ihoa puristettaessa.

Kuinka selluliittia voi hoitaa?

Selluliitin hoito vaatii pitkäjänteisyyttä ja hoitotulokset ovat yksilöllisiä. Osa saa avun hoitotuotteista mutta 100-prosenttista takuuta ei voida antaa. Sähköiset kauneushoitolahoidot, laser- ja ultraääni, lymfahieronta ja lämpöhoidot ovat suosittuja hoitomuotoja. Erilaisilla hoidoilla ja selluliittivoiteilla pyritään vilkastuttamaan mikroverenkiertoa ja nestekiertoa sekä vaikuttamaan rasvojen palamiseen ja niiden varastoitumiseen. Samalla vahvistetaan verisuonten seinämien joustavuutta, kiinteytetään ja kosteutetaan ihon pintaa sekä pidetään se pehmeänä ja mahdollisimman sileänä.

Kosmeettisen selluliitin hoitoon on myynnissä myös runsaasti erilaisia kotona käytettäviä selluliittituotteita, jotka voivat sisältää mm. vitamiineja kuten esimerkiksi. E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti ja estämällä rasvojen hapettumista se parantaa ihokudoksen laatua. Kosteuttavina aktiiviaineina hoitotuotteissa suositaan usein iholle kosteutta tehokkaasti sitovaa hyaluronihappoa ja ravitsevaa karitevoita. Ihon pintaverenkiertoa stimuloidaan esim. tiikerinruoholla, kofeiinilla sekä vihreällä teellä, ylimääräisiä nesteitä puolestaan poistetaan hevoskastanjalla ja rasvaa poltetaan mm. mateé-teellä ja guarana-uutteella.

Millaisilla tuotteilla selluliitin hoitoa voi tehostaa?

Myös erilaisia kuorinta-aineita on tärkeää käyttää, jotta selluliittituotteiden aktiiviaineet saadaan imeytymään mahdollisimman hyvin ihoon. Hoitoseerumien ja -voiteiden vaikuttavien aineiden imeytymistä voidaan tehostaa myös erilaisilla ihonhoitovälineillä. Vartalon ihoa voidaan esimerkiksi kuivaharjata, jolloin sen mikroverenkierto aktivoituu ja tehoaineet pääsevät imeytymään sille paremmin. Mikroneulauslaitteen avulla rikotaan ihon pintakerrosta ja stimuloidaan ihon uusiutumista tehokkaasti. Myös hieronnasta ja runsaasta veden juonnista voi olla apua.

Selluliitin hoito on kokonaisvaltaista ja siinä tulee ottaa huomioon ruokavalio, liikunta, hormonaalinen tasapaino ja pitkäkestoinen hoito. Eiköhän julisteta leikkimielinen sota selluliittia vastaan ja ryhdytä toimiin!