Guide: Löydä oikea aurinkosuoja

17.7.2020

Mikä aurinkovoide tulisi valita? Tätä kysymystä tulee usein pohdittua kesällä ja lomalla. Tulisiko satsata fysikaaliseen vai synteettiseen aurinkosuojaan? Suihke vai voide? Tarvitseeko hankkia eri tuotteet kasvoille ja vartalolle? Tässä artikkelissa vinkkaamme sinulle suosikkimme aurinkosuojatuotteiden joukosta.

 

IMG_9299.jpg

Fysikaalinen vai synteettinen (kemiallinen) suoja?

Useimmat aurinkovoiteet markkinoilla ovat synteettisiä tai ”kemiallisia”, kuten jotkut niitä kutsuvat. Nämä tuotteet imeytyvät ihoon sisälle ja muuntaa auringon säteet vaarallisista ei-vaarallisiksi tai vähintään ei-niin-vaarallisiksi. Nämä aurinkosuojat ovat yleensä hieman ohuempia koostumukseltaan ja ne levittyvät nopeasti ja helposti iholle. Fysikaaliset aurinkosuojat sen sijaan eivät imeydy ihoon sisälle vaan muodostavat kalvon, joka suojaa ihoa auringon säteiltä. Säteet kimpoavat pois iholta ja voide ei siksi imeydy samalla tapaa. Tämän vuoksi fysikaaliset aurinkorasvat ovat usein paksumpia ja valkoisempia, mutta nykyisin myös tästä ryhmästä löytyy hyviä vaihtoehtoja, kuten Bioregena. 

Mikä koostumus tulisi valita:

Aurinkosuojia on saatavilla seuraavissa koostumuksissa: suihke, voide (paksummat sekä ohuemmat), puikko, mousse ja geeli. Useimmiten suihke on nopeampi ja helpompi levittää kuin esimerkiksi voide suihkuttamalla sitä ympäri vartaloa. On kuitenkin hyvä muistaa, että suihkeet ovat ohuempia, jolloin sitä tulee sprayata keholle lisää useammin päivän aikana. Nämä aurinkosuojat ovat myös kiiltävämpiä ja jättävät näin iholle kauniin hehkun. Voiteet puolestaan voivat olla paksumpia ja kosteuttavampia, koska ne hierotaan iholle ja siten imeytyvät nopeammin iholta. Puikko on helppokäyttöinen ja vähiten tahmea levittää. Tärkeää on pitää huoli siitä, että levittää aurinkosuojaa kaikkialle, eikä missaa jotakin aluetta, esimerkiksi silmänympärysihoa. 

Mikä SPF tulisi valita:

Suojakertoimia on olemassa hyvin matalasta SPF:stä (väliltä 2-15), keski (15-30) ja korkeaan (30-50) suojakertoimeen. On kuitenkin suositeltavaa käyttää korkeaa SPF-suojakerrointa vartalolle ja ekstrakorkeaa suojakerrointa (50+) kasvoille. Aurinko ei ainoastaan voi polttaa ihoa vaan myös kuivattaa ihoa, tekee siitä ryppyisen ja voi aiheuttaa pigmenttimuutoksia. Haluamme tietenkin välttää nämä ja siksi on hyvin tärkeää suojata iho uv-säteiltä. Satsaa eri aurinkosuojiin kasvoille ja vartalolle. Kasvot tarvitsevat korkeamman suojan ja lisäksi useat aurinkosuojat sisältävät ihoa hoitavia ominaisuuksia suojassa kasvoille. 

Miksi rusketumme:

Ulkona auringossa vartalon oma luonnollinen väripigmentti melaniini tulee pintaan ja suojaa ihoa vahingollisilta uv-säteiltä. Melaniini määrittää ihon värin ja mitä enemmän oleskelemme ulkona auringossa sitä enemmän kroppamme kamppailee värjätäkseen ihon tummemmaksi suojatakseen itseään melaniinin avulla. Käyttämällä aurinkovoidetta autamme ihoa suojautumaan ja vartalon ei tällöin itse tarvitse työskennellä yhtä kovasti puolustautuakseen aurinkoa vastaan. Mitä enemmän oleskelemme auringossa, sitä enemmän ihossa kehittyy melaniinia. Joskus melaniini ei kerkeä mukaan tai meilltä on liian vähän tätä pigmenttiä vartalossa ja silloin poltamme itsemme

Kokeile seuraavia tuotteita:

IMG_9274.jpg

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Face 50+

Sopii sinulle: Joka haluat yhdistää ihonhoidon aurinkosuojaan ja saada voimakkaan suojan kasvoille. 

IMG_9171.jpg

Filorga UV Bronze Face SPF 50+

Sopii sinulle: Joka haluat suojata kasvosi "näkymättömällä" kevyellä voiteella. 

Filorga UV Bronze Body SPF 30

Sopii sinulle: Joka rakastat hehkua! Helppo levittää ja vahvistaa päivetyksen.

IMG_9136.jpg

Decléor Sun Gel-Cream Aloe Vera SPF 50

Sopii sinulle: Jolla on herkkä iho ja haluat aurinkosuojan, joka on kosteuttava ja piristävä. 

IMG_9107.jpg

Biotherm Waterlover Sun Milk SPF 30

Sopii sinulle: Joka tykkäät levittää voiteen suihkeen sijaan, mutta haluat kuitenkin erittäin hyväntuoksuisen aurinkosuojatuotteen. 

IMG_9247.jpg

Shiseido Sun 50+ Expert S Pro Cream

Sopii sinulle: Joka tykkäät oleskella paljon vedessä ja haluat pienen käytännöllisen aurinkovoiteen kasvoille. 

IMG_9224.jpg

Bioregena Sunscreen Lotion Face & Body SPF 30

Sopii sinulle: Jolla on herkkä iho ja haluat ekologisen aurinkosuojan sekä valitset fysikaalisen suojan. Myös sinulle, joka välität luonnosta! Täydellinen sinulle, joka matkustat ulkomaille ja uit paljon.