Parhaat hopeashampoot kylmän värisävyn ylläpitämiseksi

22.9.2021

Hopeashampoo kirkastaa vaaleiden ja ruskeiden hiusten väriä ja neutraloi epätoivottuja keltaisen vivahteita. Artikkelissa vinkkaamme parhaat hopeashampoot kylmän värisävyn ylläpitämiseksi.

Hopeashampoo on oiva tapa kirkastaa vaaleaa hiusväriä ja saada hiukset näyttämään siltä, kun olisit juuri kävellyt ulos lempikampaajaltasi. Hopeashampoo kuuluukin itsestäänselvästi kaikkien viileästä hiussävystä pitävien kylppäriin.

Miten hopeashampoo toimii?

Hopeashampoo hyödyntää violetteja ja sinisiä pigmenttejä, jotka kirkastavat vaaleaa hiusväriä saaden sen näyttämään viileämmän sävyiseltä. Hopeashampoon pigmentit ikään kuin värjäävät hiuksia suoravärin tavoin aavistuksen, jolloin vaalea hiusväri taittuu viileämmäksi ja näyttää kirkkaammalta. Pigmentti pysyy hiuksissa yleensä vähintään seuraavaan pesuun asti ja usein pidempäänkin.

Hopeashampoota käyttäessä pitää olla tarkka vaikutusajasta: vaikka pidemmällä vaikutusajalla saa voimakkaamman lopputuloksen, saattaa se etenkin hauraalla ja käsitellyllä hiuslaadulla johtaa liiankin viileän violettiseen vivahdukseen hiuksissa.

Jotta pigmentti kiinnittyisi hiukseen optimaalisesti, ovat hopeashampoot usein koostumukseltaan suhteellisen peseviä. Pesevät ainesosat avaavat hiuksen rakennetta, jolloin pigmentti jää hiukseen kiinni paremmin. Hopeashampoon käytön jälkeen kannattaa siis huolehtia hiusten huolellisesta kosteutuksesta. Erittäin hauraat, karheat ja käsitellyt hiukset voi kirkastaa hopeashampoon sijaan viileän väristä pigmenttiä sisältävällä hiusnaamiolla.

Silmä tottuu nopeasti hopeashampoon antamaan viileään sävyyn, jolloin hiukset saattavat näyttää tunkkaisilta vaikka eivät sitä oikeasti olisikaan. Hopeashampoon käytössä kannattaakin pitää maltti mukana ja käyttää varsinkin voimakaspigmenttisiä tuotteita vain kerran viikossa, jotta lopputulos ei ole liian harmaa.

Hopeashampoo ruskeille hiuksille

Myös monet brunetit haluavat pitää tummat hiuksensa viileän sävyisinä. Ruskeassa hiusvärissä on usein punaisia pigmenttejä, joita voi neutralisoida hopeashampoon avulla. Tummat tai ruskeat hiukset eivät ole siis este hopeashampoon käytölle, jos haaveilet viileän sävyisistä ruskeista hiuksista. Hopeashampoo poistaa lämpimiä, punaisia sävyjä ruskeissa hiuksissa. Älä unohda kuitenkaan hiusten kosteutusta hopeashampoon käytön jälkeen, sillä ne saattavat tuntua kuivilta ja karheilta kun olet käsitellyt ne hopeashampoolla.

Kuinka hopeashampoota käytetään

Hopeashampoota voi käyttää useamman kerran viikossa, tai vain silloin kun tarvitset. Kun huomaat, että hiuksesi näyttävät keltaisilta, tiedät että nyt on aika hopeashampoolle! Hopeashampoo poistaa keltaisen sävyn ja jättää hiuksiin viileän vivahteen. Shampoota sopii käyttää noin 1–3 kertaa viikossa, ja parhaan lopputuloksen saamiseksi voit käyttää myös hopeahoitoainetta, joka suositellaan levitettäväksi pyyhekuiviin hiuksiinHopeashampoo kuivattaa hiuksia ja tämän takia on erityisen tärkeää käyttää kosteuttavia ja hoitavia tuotteita yhdessä sen kanssa. Käytä hopeashampoota normaali shampoosi sijasta kerran viikossa. Se sisältää pigmenttejä, jotka voivat värjätä käsiäsi, joten voit halutessasi käyttää kumihanskoja, kun levität hopeashampoon hiuksiisi.

Kuinka kauan hopeashampoon tulee vaikuttaa?

Hopeashampoon intensiivisyys ja lopputulos riippuu täysin siitä, kuinka kauan annat sen vaikuttaa. Jos haluat erittäin viileän lopputuloksen, anna shampoon vaikuttaa pidempään. Vaikutusaika vaihtelee myös eri tuotteiden kohdalla, joten lue tarkasti pakkauksen ohjeet ennen shampoon käyttöä. 

Parhaat hopeashampoot valikoimastamme

Fanola No Yellow Shampoo – Fanolan hopeashampoo on jo klassikko. Erittäin pigmenttipitoinen hopeashampoo saattaa jopa värjätä kädet pesun aikana, joten suosittelemme suojahansikkaiden käyttöä. Voimakas pigmentti varmistaa, ettei shampoota tarvitse muhitella hiuksissa pitkään hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – Uudistunut Fudgen hopeashampoo on kampaajien suosikki ja yksi ensimmäisiä tunnettuja kuluttajille suunnattuja hopeashampoita markkinoilla. Suositusta hopeashampoosta on tarjolla myös vaurioituneita hiuksia pehmentävä, hiuksille hellävaraisempi Fudge Clean Blonde Damage Rewind Shampoo.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo – Maria Nilan vegaaninen shampoo on koostumukseltaan hoitava ja rakennepaikkaava, sillä se sisältää hydroloitua vehnäproteiinia. Väriltään hopeashampoo on kauniin violettista ja se vaikuttaa jo minuutin sisällä.

Kérastase Blond Absolu Shampoo – Uutuus hiustenhoitorintamalla on Kérastasen Blond Absolu -linja, jonka hopeashampoo auttaa neutraloimaan etenkin punaiseen taittavia pronssin ja oranssin sävyjä hiuksista. Hopeashampoo sopii etenkin hiuksille, joissa on voimakas oma punapigmentti.

Schwarzkopf Live Silver Shampoo – Schwarzkopfin hopeashampoo on edullinen vaihtoehto hyvää hopeashampoota haluavalle. Hopeashampoo neutraloi erityisesti keltaisen sävyjä, jolloin se sopii erityisesti alunperin viileän vaaleille hiuksille, joiden sävy on pesujen myötä kärsinyt.

Supersuositun ruotsalaisen Antonio Axun valikoimasta vaaleille hiuksille suositellaan Silver Shampoo Cool Purple -hopeashampoota ja ruskeille hiuksille Silver Shampoo Vibrant Blue -shampoota.

 

Kaikki hopeashampoot löydät tästä linkistä.

Koko hiustuotevalikoimaamme pääset täältä.