4 vinkkiä aurinkosuojatuotteen käyttöön ja valintaan

10.7.2016

TIESITKÖ NÄMÄ ASIAT AURINKOSUOJASTA? <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Jaksamme optimistisesti uskoa, ettei aurinko ole hylännyt meitä ja että sen säteistä saadaan toivottavasti nauttia vielä pitkälle syksyyn. Aurinkoiset päivät kuitenkin tarkoittavat myös, että iholle haitalliselta UV-säteilyltä on muistettava suojautua. Näiden vinkkien avulla helpotat aurinkosuojatuotteesi valintaa ja huolehdit ihon huolellisesta suojaamisesta!


1. Valitse oikea suojakerroin

SPF15 suojaa ihon auringon polttavilta UVB-säteiltä n. 93 prosenttisesti ja SPF30 lähes 97 prosenttisesti, mutta SPF50 suojaa ihoa vain noin prosentin tehokkaammin. Oikein käytettynä SPF30 ja SPF50 ovat tehoiltaan siis jopa melko lähellä toisiaan!


SkinPlan Sun Control -aurinkovoiteen innovatiivisessa pakkauksessa on UV-sensori, joka kertoo UV-säteilyn vahvuudesta. Tuote kertoo myös, kuinka kauan juuri sinun ihotyyppisi kestää sen hetkistä UV-säteilyä.

2. Käytä tuotetta riittävästi

Jotta tuotteen suojakerroin toteutuisi, olisi koko vartalolle levittää aurinkovoidetta n. 35 ml, mikä tarkoittaa, että keskimääräinen aurinkovoidepullo riittäisi vain noin seitsemään käyttökertaan. Koska tuotetta tulisi lisätä iholle uimisen jälkeen tai vähintään muutaman tunnin välein, kuluu rantaviikonlopun aikana oikeasti helposti pullollinen tuotetta.

Kasvoilla ja kaulalla vastaava määrä on molemmilla n. 1,25 ml, mikä tarkoittaa, että 50 ml suojakertoimellinen päivävoide kuluisi loppuun oikein käytettynä noin kolmessa viikossa!

Smartsun UV Indikator on kätevä ranneke, joka ilmaisee väriä vaihtamalla kun iho on saanut tarpeeksi UV-säteilyä ja sille on aika lisätä aurinkovoidetta tai vetäytyä kokonaan varjoon.

3. Varmista, ettei aurinkovoiteesi ole vanhentunut

Jos aurinkovoidetta levittää vartalon iholle oikean määrän, ei sitä pitäisi liiemmin jäädä enää seuraavalle kesälle. Jos kotoa kuitenkin löytyy viimekesäisiä purkkeja mieti, kuinka ne on säilytetty. Mikäli tuotteet on pidetty poissa auringon kuumuudesta ja suojassa jatkuvilta lämpötilan vahteluilta (eikä niitä ole säilytetty esimerkiksi suihkutilassa), pitäisi niiden olla käyttökelpoisia vielä seuraavana kesänä.

Yleensä tuotteen käyttökelpoisuudesta kertoo myös oma nenä, mutta kannattaa kuitenkin huomioida, että UV-suoja-aineet voivat heikentyä ilman, että sitä voi silmämääräisesti huomata. Varminta onkin päivittää tuotteet uusiin aina kesän alussa.

Piz Buin Moisturizing Lotion SPF 10/20 -tuotepakkaus yhdistää kaksi suojakerrointa, minkä ansiosta tuote sopii erinomaisesti vaihteleviin sääolosuhteisiin ja koko perheen tarpeisiin.

4. Valitse koostumus tarpeesi mukaan

Suojakertoimellinen kasvovoide tai meikkivoide voivat riittää päivittäisessä peruskäytössä, mutta mikäli vietät auringossa aikaa enemmänkin, kannattaa ne korvata varsinaisella aurinkosuojavoiteella. Päivävoiteen ja meikkivoiteen sisältämässä aurinkosuojakertoimessa ei itsessään ole mitään eroa aurinkosuojatuotteen vastaavaan suojakertoimeen, mutta aurinkovoiteen koostumus on tehty kestämään iholla paremmin hikoilua ja kosteutta.

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion SPF Plus 50+ -aurinkovoiteen erittäin vedenkestävä koostumus tuo tehokasta suojaa sekä kasvojen että vartalon iholle.

Tutustu elevenin aurikotuotevalikoimaan täällä.