4 vinkkiä hajuveden säilytykseen ja käyttöön

12.7.2016

TUNTUUKO TUOKSU KATOAVAN HETKESSÄ? </br> KATSO VINKIT, MITEN SAAT HAJUVEDEN </br> PYSYMÄÄN PAREMMIN! </br></br> Kirjoittanut: Aino - elevenin kauneustiimi


Jokaisella meistä on varmasti joku lempihajuvesi, joka aina valitettavan nopeasti haihtuu iholta. Kokosimmekin muutaman vinkin, joiden avulla voit pidentää tuoksun kestoa ja hajuveden elinikää.1. Älä säilytä kylpyhuoneessa.

Hajuvedet eivät pidä kosteasta ja lämpimästä ympäristöstä. Näin ollen ne pilaantuvat helpommin kylpyhuoneessa, jossa suihkun yhteydessä yleensä lämpötila ja kosteustaso kohoavat lähes trooppisiin lukemiin. Hajuvedet eivät myöskään pidä suorasta auringonvalosta, joten niiden ikkunalaudalla koriste-esineenä säilyttäminen kannattaa myös jättää väliin, mikäli haluaa tuoksusta vielä nauttia. Normaalissa arkikäytössä olevaa hajuvettä ei kuitenkaan tarvitse pimeimpään kuiva-ainekaappiin tunkea, vaan sitä voi säilyttää pöydällä, kunhan huolehtii, ettei säilytyspaikka ole jatkuvasti aurinkoinen.

Mikäli käytössäsi on jokin erityisesti tiettyyn tilanteeseen tarkoitettu hajuvesi, jota käytät muutaman kerran vuodessa, on sille oiva säilytyspaikka jääkaappi! Kannattaa kuitenkin laittaa tuoksu muovipussiin ennen jääkaappiin sijoittamista, sillä ethän halua, että lempiruokasi saa hajuvesimäisen vivahteen tai vielä pahempi - lempituoksusi saa uuden sivutuoksun edellispäivän ruoantähteistäsi!

2. Suihkauta hajuvettä kosteusvoiteen päälle.

Voit pidentää tuoksun kestoa rasvaamalla itsesi suihkun jälkeen heti vartalovoiteella ja suihkauttamalla rasvatulle iholle hajuvettä. Kosteusvoide luo iholle pinnan, jolle hajuvesi tarttuu paremmin ja näin voit nauttia tuoksusta huomattavasti pidempään! Suosittelemme kuitenkin käyttämään hajusteetonta kosteusvoidetta, jotta lempihajuvetesi tuoksu pääsee varmasti oikeuksiinsa. Laiskemman puoleiselle rasvaajalle vinkkinä, että hajuvesi tarttuu paremmin myös vaseliinin päälle: sivele siis ohut kerros vaseliinia paikoille, joille aiot tuoksua suihkauttaa!

3. Suihkauta hajuvettä alueille, joilla tunnet pulssin.

Hajuvesimolekyylit ovat nopeita liikkumaan ja jos suihkautat tuoksua ilmaan ja kävelet siitä läpi, ovat puolet molekyyleistä ehtineet tippua jo lattialle ja näin ollen eivät pääse tarttumaan sinuun. Suihkauta hajuvettä siis mielummin suoraan alueille, joilla tunnet sydämenlyöntisi. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi ranteet, kaula tai korvan taustat. Jos päätät suihkauttaa hajuvettä ranteillesi, älä kuitenkaan hankaa niitä suihkauksen jälkeen yhteen. Hankausliike rikkoo hajuvesimolekyylien rakenteen, jolloin tuoksu pääsee hälvenemään iholtasi nopeammin.

4. Tuoksu olikin liikaa, miten siitä pääsee eroon?

Jos olet tehnyt hutiostoksen ja hajuvesi ei olekaan sinua tai valitsemasi tuoksu ei olekaan ihan tämän päivän juttu, niin ei hätää! Hajuveden tuoksusta pääsee myös eroon melko helposti. Tarvitset vain pumpulia tai vanulappuja ja alkoholipitoista desinfiointiainetta. Kastele pumpulia desinfiointiaineessa, taputtele sitä kohtiin, joihin suihkautit hajuvettä ja anna kuivua. Tämän pitäisi ainakin laimentaa tuoksua sen verran, ettei se enää pääse pilaamaan päivääsi!Toimituksen tämän hetken suosikkituoksut:

  1. Escada Agua Del Sol EdT - ihanan makea kesätuoksu!
  2. Valentino Donna EdP - pehmeän makea!
  3. Marc Jacobs Daisy Dream Blush EdT - herkkä kukkaistuoksu!
  4. Boss Pour Femme Ma Vie EdP - raikkaan naisellinen!