5 vinkkiä onnistuneeseen meikkipohjaan

10.8.2016

KATSO VINKIT, JOILLA LUOT KAUNIIN JA KESTÄVÄN MEIKKIPOHJAN! </br> </br> Kirjoittanut: Aino - elevenin kauneustiimi


Kaikki unelmoivat varmasti luonnollisesta ja kauniista meikkipohjasta. Oikean meikkivoiteen valitseminen on tärkeää upean meikkipohjan saavuttamiseksi, mutta kokosimme myös muutaman auttavan vinkin, joilla onnistut varmasti!1. Käyttäessäsi meikkivoiteen kanssa väriä korjaavia tuotteita tai peiteainetta, muista levittää ne kasvoillesi järjestyksessä värikorjaus, meikkivoide ja peiteaine. Väriä korjaavat tuotteet, kuten vihertävät tuotteet ihon punaisille kohdille, tulee levittää meikkivoiteen alle, jotta ne neutralisoivat värimuutokset, mutta eivät kuitenkaan jää näkyvinä väreinä iholle. Kukapa nyt haluaisi vihreät posket tai oranssit silmänaluset! Kokeile meikkivoiteen alle esimerkiksi vihertävää P ÜR Correcting Primer - Redness Reducer -pohjustajaa, jolla neutralisoit punaisia alueita kasvoillasi.

Varsinainen peiteaine tulisi kuitenkin levittää vasta meikkivoiteen päälle, sillä silloin näät, mitkä kohdat ihostasi tarvitsevat enemmän peittoa ja et tule pyyhkineeksi peiteainetta pois meikkivoidetta levittäessäsi. Peitä ihosi pienet virheet ja tummat silmänaluset esimerkiksi NYX HD Concealer -peiteaineella.2. Mikäli sinusta tuntuu, että ihosi rasvoittuu helposti ja alkaa kiiltämään tai meikkivoide ei tunnu pysyvän paikoillaan päivän aikana, on vastaus ongelmiisi oikeanlaisen pohjustustuotteen käyttäminen. Meikin alle laitettavia primereita löytyy monella eri koostumuksella ja tarkoituksella. Joidenkin on tarkoitus hillitä ihon öljyisyyttä ja toisten taas heleyttää ihoa. Pohjustustuotteen avulla pystyt myös häivyttämään ihohuokosia ja pieniä juonteita auttaen meikkivoidetta levittymään tasaisemmin. Valitsemalla itsellesi sopivan primerin voit pidentää meikkipohjasi kestoa ja pitää kasvosi kauniina koko päivän!

Mikäli ihosi rasvoittuu helposti, kokeile esimerkiksi Max Factor Facefinity Primer SPF 20 -meikinpohjustajaa, jonka iholta ylimääräistä talia imevä koostumus luo samettisen mattaisen lopputuloksen. Jos taas laajentuneet ihohuokoset häiritsevät, suosittelemme pohjustamaan kasvot esimerkiksi Paris Berlin Top Lissage Smoothing & Matifying Primer -pohjustustuotteella.3. Kun olet pohjustanut kasvosi ja lisännyt mahdolliset väriä korjaavat tuotteet, on aika aloittaa meikkivoiteen levitys. Meikkivoiteen levittäminen kannattaa aloittaa kasvojen keskiosasta ja häivyttää ulkoreunoja kohti. Monella ei ole kasvojen ulkoreunoilla juurikaan peitettävää, joten paksun meikkivoidekerroksen sutiminen koko kasvoille voi olla turhaa. Levittämällä meikkivoidetta kasvojen keskelle ja häivyttämällä sen ulospäin saat aikaan luonnollisen näköisen meikkipohjan.

Kokeile esimerkiksi normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettua supersuosittua Revlon ColorStay Makeup - Normal/Dry Skin -meikkivoidetta tai rasvaisemmalle iholle tarkoitettua Pixi Flawless Beauty Fluid -meikkivoidetta.4. Häivyttäessäsi meikkivoidetta muista häivyttää se myös kaulalle ja korviin asti. Näin vältyt ikäviltä meikkivoiderajoilta varsinkin, jos meikkivoide ei ole aivan täysin sinun ihosi sävyinen. Jos käytät avonaista paitaa, voit sipaista hieman meikkivoidetta myös dekolteelle.

5. Mikäli käytät meikkivoiteen levittämiseen sormia tai sivellintä, suosittelemme kuitenkin lisäksi viimeistelemään meikkivoiteen meikkisienellä. Meikkisienellä voit taputella pois ikävät siveltimenvedot ja raidat kasvoiltasi ja saat kauniin tasaisen meikkipohjan! Kokeile tasoittaa meikkipohjasi esimerkiksi huiman suosion saaneen Beautyblenderin käytännöllisen värisellä sisarella Beautyblender Nudella tai kätevän kahvan omaavalla Nouba Sponge with handle -meikkisienellä.