Helpotusta kesäflunssaan

18.7.2016

TALTUTA TUKKOISUUS! <br><br> Kirjoittanut: Elisa - elevenin kauneustiimi

Kesäflunssa, tuo kiusallinen seuralainen joka iskee juuri pahimmalla hetkellä ja 90% todennäköisyydellä loman alkaessa. Runsaan nestetankkauksen lisäksi kuumeista ja tukkoista oloa voi helpottaa nenäsuihkeella ja särkylääkkellä. Löytyisikö myös kosmetiikkajemmoista apua nuutuneeseen oloon?

Samea flunssaiho
Meikkaaminen on varmasti viimeinen asia mitä nuhaisena ajattelee, mutta kasvot kaipaavat silti puhdistusta. Vuorottainen hikoilu ja palelu tekevät hallaa iholle, joten myös kipeänä kannattaa pitää kiinni ihonhoidosta edes osittain. Kätevin ratkaisu ovat superhelpot ja tehokkaat puhdistusliinat, jotka vievät iholta pois epäpuhtaudet ja lian eikä niitä käyttääkseen tarvitse nousta sängystä ja raahautua kylppäriin.

Kokeile: Pixi Makeup Melting Cleansing Cloths

Jokainen on kokenut nuhanenän, joka suorastaan kirvelee niistettäessä. Hellinkään kangasnenäliina ei täysin suojaa nenänympärystä haavautumiselta ja ohenemiselta, mutta onneksi erilaiset voiteet ja salvat tarjoavat helpotusta. Ihanteellinen nenävoide sisältää myös tymäkän tuoksun, joka osaltaan auttaa tukkoisuuteen! Myös huulten iho on koetuksella parista päivästä pariin viikkoon kestävällä sairasajalla, joten fiksu tyyppi varaa flunssan ensioireet tuntiessaan kaappiin myös suojaavan huulivoiteen.

Kokeile: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant, Carmex Lip Balm

Tuoksulla on merkitystä!
Kun pahin alkaa olla ohi ja vointi paranemaan päin, moni pystyy jo palaamaan normaaliin ihonhoitoon. Mikäli olo on kuitenkin edelleen puolikuntoinen, pikkuiset ekstrajipot voivat piristää. Piparmintun, sitruunan ja muiden yrttien ja hedelmien tuoksu tunkeutuu vielä vajaatoiminnalla käyvään nenään ja helpottaa hengittämistä. Valitse siis kasvonaamiot, voiteet ja juomat raikkailla ainesosilla terästettynä: parhaimmillaan sekä mieli että keho piristyvät pienestä lisähoidosta.

Kokeile: the Balm Spearmint Aloe Face Masque

Jalkoja virkistävä kuuma kylpy on hemmottelua minä tahansa iltana, mutta aivan erityisen rentottava juuri toipilasaikana. Lisää kylpyyn pari tippaa eteeristä öljyä ja sitruunanviipaleita tai luota valmiiseen kylpypommiin. Mikäli omat voimat eivät riitä jalkahoitoon, suostuttele siippa tai kaveri avuksi jaetun jätskikipon avulla!

Kokeile: BubbleT Lemongrass & Green Tea Pearl Drop

Hieronnalla helpompaan oloon
Vaikka pitäisi akupainantaa tarpeettomana, ei viiden minuutin pään alueen hieronnasta ole haittaakaan. Juuri näiden akupisteiden pitäisi helpottaa tukkoista oloa ja saada ylävartalon nestekierto kohdilleen. Aloita kasvojen keskiosasta ja etene yläkautta takaraivolle palaten lopuksi keskelle.

  1. Ensimmäiset akupisteet löytyvät nenänpielten molemmin puolin. Tunnustele matalin kohta ja hiero pisteitä minuutin ajan nenän molemmin puolin.
  2. Siirry amorinkaarelle ja paina akupistettä hellästi minuutin ajan. Älä hellitä painetta missään vaiheessa.
  3. Siirry juuri hiusrajan taakse ja hiero pistettä edestakaisella liikkeellä minuutin ajan. Piste sijaitsee hieman otsaa matalammassa kohdassa.
  4. Siirry takaraivolle ja etsi pehmeän tuntuinen kohta siitä, missä kaula ja pää kohtaavat. Painele peukaloilla pisteitä molemmin puolin minuutin ajan. Tämän akupisteen stimuloinnin sanotaan helpottavan myös päänsärkyjä ja niskakipuja!
  5. Vie hieronta loppuun ja siirry kulmakarvojen väliin. Paina täsmälleen kulmien keskellä sijaitsevaa pistettä tasaisesti minuutin ajan tai niin pitkään, että tukkoisuus hellittää.