Kaunis manikyyri koristelutikun avulla!

24.8.2016

KORISTELE KYNNET HELPOSTI! <br> <br> Kirjoittanut: Elisa - elevenin kauneustiimi

Pilkkutikku, dotting tool, koristelukynä, pallotikku... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kynsikoristeluihin käytettävä koristelutikku kuuluu ehdottomasti niihin välineisiin, joka löytyy jokaiselta ahkeralta lakkaajalta. Koristelutikkua käytetään useimmiten lakkapilkkujen tekoon kynnelle, mutta tikun tarkka kärki mahdollistaa monta muutakin käyttöä. Tässä artikkelissa esitellään, miten koristelutikun avulla saa luotua marmorimaisen efektin kynnelle!

Tämän helpon manikyyrin toteuttamiseen tarvitaan vain kolme värilakkaa, päällyslakka ja koristelutikku.

Kuva: Depend

Aluksi kynnet puhdistetaan huolellisesti ja kynnelle levitetään aluslakka. Pohjaväriksi voi valita minkä tahansa värin, mutta tummalta pohjalta koristelu erottuu parhaiten. Kaikki kynnet lakataan kerralla ja annetaan kuivua, jotta tumma lakka ei sekoitu muihin väreihin myöhemmissä vaiheissa.

Suosittelemme: värjäymiltä suojaava Depend Suojaava aluslakka, musta Depend O2 Basic 039 -värilakka.

Kuva: Depend

Nyt tarkkana! Itse koristelut kannattaa tehdä kynsi kerrallaan, jotta molemmat värilakat pysyvät kosteina ja koristelu onnistuu. Marmoroinnin idea on, että vielä märät värilakat sekoitetaan toisiinsa tikun avulla. Koristelu aloitetaan lakkaamalla yksi, peittävä veto värilakalla kuvan osoittamalla tavalla.

Suosittelemme: heleän turkoosi Depend O2 Basic 393 -värilakka.

Kuva: Depend

Seuraavaksi lisätään nopeasti paksu sipaisu valkoista lakkaa kolmion muotoon aiemman värilakan yläpuolelle. Rajan ei tarvitse olla tarkka, mutta lakkaa pitää olla tarpeeksi paksu kerros joka ei kuulla läpi. Tämä takaa parhaan mahdollisen sekoittumisen.

Suosittelemme: puhtaan valkoinen Depend O2 Basic 031 -värilakka.

Kuva: Depend

Koristelutikun avulla vedetään suora viiva valkoisesta värilakan yli mustalle alueelle. Mitä vähemmän tikulla painaa lakkaa, sitä hienovaraisempi marmoriefekti on. Kovaa painamalla saa halutessaan esiin myös tumman aluslakan. Viivat toistetaan koko värialueen alalta tasaisin välein.

Suosittelemme: Depend Pistekynä/Koristelutikku -koristeluväline.

Kuva: Depend

Kun marmorointi on valmis, manikyyri kannattaa tasoittaa kiiltävällä päällyslakalla. Päällyslakka tasoittaa kynnen pinnan ja sulauttaa lakat paremmin toisiinsa. Marmoroinnin voi tehdä korostuksenomaisesti vain yhteen aksenttikynteen tai taiteilla jokaiseen.

Suosittelemme: kiiltoa tuova ja tasoittava Depend O2 Glossy Top Coat -päällyslakka.