Meikkituotteet, joita ei kannata jakaa kaverin kanssa

14.8.2016

LISTASIMME MEIKKITUOTTEET, JOIDEN JAKAMINEN </br> KAVERIN KANSSA SAATTAA JOHTAA ONGELMIIN! </br></br> Kirjoittanut: Aino - elevenin kauneustiimi


Aina välillä tulee eteen tilanne, että oma puuteri on jäänyt kotiin tai kaveri on ostanut juuri sen uuden huulipunan, jota sinäkin olet halunnut kokeilla. Kaikkien meikkituotteiden lainaaminen kaverilta ei kuitenkaan kannata ja listasimmekin alle pahimmat pöpöpesät, joita lainaamalla saatat saada vaikka silmätulehduksen!1. Purkissa olevat tuotteet

Kaikki purkissa olevat ja sormin levitettävät tuotteet ovat ehdottomalla kielletty-listalla. Voiteet ja muut keräävät bakteereja ja niiden kosteus saa bakteerit suorastaan villiintymään. Pahimmassa tapauksessa saatatkin saada ihollesi tulehduksen käytettyäsi vaikkapa kaverin kasvorasvaa. Oli siis sitten kyseessä kosteusvoide tai huulirasva, jos se on pakattu purkkiin, älä lainaa sitä kaverille.

Ota kuitenkin huomioon, että esimerkiksi pumppupulloissa tulevat voiteet, kuten useimmat meikkivoiteet, ovat turvallisia jaettavaksi.

2. Huulirasvat, -punat ja -kiillot

Vaikka huulirasva ei olisikaan sormin levitettävää mallia, sitä ei silti kannata lainata kaverille. Myös ne keräävät bakteereita ja erityisesti saattavat levittää huuliherpesvirusta. Huuliherpes on nimittäin yleinen vaiva ja virus saattaa olla elimistössä, vaikka näkyviä merkkejä ei olisikaan ikinä ilmestynyt tai sillä hetkellä olisi. Joten ellet kanna alkoholipitoista desinfiointiainetta mukanasi ja muista pyyhkiä huulirasvat ja -punat puhtaiksi aina sillä, emme suosittele kaverin huulituotteiden lainaamista.

Huultenrajauskynää voit tosin lainata, mikäli muistat teroittaa sen ennen ja jälkeen käytön. Teroittaminen kuorii bakteeripitoisen pinnan pois ja tuote on terottamisen jälkeen niin sanotusti kuin uusi.3. Ripsiväri

Ripsivärit ovat hyviä bakteerinkasvualustoja ja silmät herkkiä. Tämän pitäisi jo kertoa siitä, että kaverin ripsiväriä ei kannata lainata, ellet sitten halua silmätulehdusta. Lisäksi saman ripsiväriharjan dippaaminen useamman kerran maskaramassaan vie sinne ilmaa ja täten happea, jonka avulla bakteerit pääsevät kasvamaan rauhassa. Ripsiväri onkin siis kunnon bakteeripesäke!

4. Siveltimet

Siveltimet keräävät bakteereja ja niihin mahdollisesti jäävät meikkijämät ovat hyvää ravintoa bakteereille. Jos et siis halua saastuttaa ihoasi kaverin bakteereilla, emme suosittele lainaamaan edes poskipunasivellintä parhaalta kaverilta.

Mikäli kuitenkin eteen sattuu tilanne, jolloin kaverilla on joku huippusivellin, jota sinun on aivan pakko kokeilla, voit desinfioida siveltimen pesemällä sen ja suihkuttamalla siihen alkoholipitoista puhdistus- tai desinfiointiainetta, joka tappaa bakteerit.