Mikä ihmeen kaksoispuhdistus?

16.8.2016

MIKSI, MITEN JA MILLOIN? LUE VINKIT! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Olen intohimoinen ihonhoitaja. Vaikka teini-iässä moni äidin antama neuvo kaikui kuuroille korville, jäi mieleeni sentään yksi yhä noudattamani juttu: puhdista iho aina hyvin äläkä koskaan nuku meikit kasvoilla.Kuva: iStock

Toisin kuin moni pelkää, eivät meikkituotteet itsessään tuki kasvojen ihoa vaan päinvastoin jopa tuovat sille suojaa. Iho altistuu päivittäin auringon UV-säteilylle (myös pilvisellä säällä!), saasteille ja niiden iholle tuomile vapaille radikaaleille, jotka voivat edistää ikääntymisen merkkien muodostumista. Meikkituotteiden ihoa auringolta suojaavat, antioksidanttiset ja jopa hoitavat ainesosat voivatkin siis olla suoranainen palvelus iholle.

Ongelmat kuitenkin syntyvät siinä vaiheessa, kun ihonpuhdistusta alkaa laiminlyömään. Jos meikin puhdistaa kasvoilta puolihuolimattomasti tai jättää sen jopa kokonaan puhdistumatta, saattaa iho todellakin ottaa sitä nokkiinsa ja alkaa puskea epäpuhtauksia ja mustapäitä ihohuokosten tukkeutuessa.

Olen itse aasialaisen kaksoispuhdistuksen suuri fani. Kaksoispuhdistuksen tekoon ei kuitenkaan tarvita minkään tietyn merkin nimenomaisia tuotteita, vaan sitä voi toteuttaa omalla tyylillään ja omalle kukkarolleen sopivilla tuotteilla kunhan vaan ensin sisäistää sen idean.


Kokeile: Collistar Cleansing Oil on kaikille ihotyypeille sopiva puhdistusöljy, jota voidaan käyttää kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena. Ravitseva öljy sopii myös silmä- ja huulimeikin puhdistukseen.

Mikä ihmeen kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistus on hellävarainen tapa puhdistaa kasvojen iho kahdessa vaiheessa. Sen ensimmäisessä vaiheessa kasvojen iholta pestään öljymäisellä tai maitomaisella puhdistustuotteella meikki, joka liukenee puhdistustuotteeseen ilman, että iho kuivuu.

Kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa puhdistetaan itse meikitön iho. Tähän tarkoitukseen sopivat parhaiten vahtoavat geelimäiset ja voidemaiset puhdistustuotteet tai hellävaraiset, pullosta pumpattaessa valmiiksi vaahtoutuneet tuotteet.


Kokeile: Mario Badescu Acne Facial Cleanser sopii täydellisesti epäpuhtaan ihon kakkosvaiheen puhdistukseen. Punoitusta ja tulehduksia vähentävä tuote sisältää ihoa kevyesti kuorivaa ja epäpuhtauksia ehkäisevää salisyylihappoa sekä ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja kamomillaa.

Mitä etuja kaksoispuhdustuksesta on?

Yleisin kysymys on, miksei vaan voi kerralla pestä ihoa puhtaaksi yhdellä hieman pesevämmällä tuotteella. Miksi kasvot muka pitäisi pestä kahdesti?

Kaksoipuhdistuksen idea perustuu sen hellävaraisuuden ja tehokkuuden optimaaliseen yhdistelmään. Aivan kuten erilaiset tahratkin vaativat erilaisia poistoaineita, vaativat erilaiset meikkituotteetkin. Maitomaiset ja öljymäiset tuotteet liuottavat iholta pois vahamaisia ja öljymäisiä sekä jopa vedenkestäviä ainesosia, joiden poistoon rasvattomat puhdistustuotteet eivät kykene samalla lailla.

Jos meikin ja ihonpuhdistuksen tahtoisi hoitaa vain yhdellä tuotteella, täytyisi sen yleensä olla hyvin tehokas. Paitsi että se poistaisi iholta meikkituotteet ja epäpuhtaudet, veisi se iholta samalla pois myös sen omaa luonnollista kosteutta ja kuivattaisi siten ihoa.

Kaksoispuhdistus mahdollistaakin siis ihon tehokkaan puhdistuksen entistä hellävaraisempia tuotteita käyttäen. Tuttuni puhdisti jonkun aikaa sitten ihonsa ensimmäistä kertaa kaksoispuhdistusta käyttäen ja hänen aitoa, hämmästynyttä iloa täynnä ollut reaktionsa summasi asian täydellisesti: "Ensimmäistä kertaa elämässäni pyyhkeeseen tai vanulappuun ei jää ihonpuhdistuksen jälkeen meikkiä, mutta iho ei silti tunnu tippaakaan kiristävältä!"


Kokeile: Lumene Bright Touch Refreshing Cleansing Foam on kaikille ihotyypeille sopiva puhdistusvaahto, jonka kirkastava koostumus sopii täydellisesti hellävaraiseksi kakkosvaiheen puhdistustuotteeksi. Energisen tuoksuinen tuote hyödyntää suomalaisen lakan nektaria.

Millä tuotteilla?

Kaksoispuhdistuksessa parasta on, että sen tuotteet voi valita itse oman ihotyypin ja budjetin mukaan eikä tuotteista tarvitse etsiä erillisiä kaksoispuhdistukseen viittaavia merkintöjä. Rasvoittuvankaan ihon ei tarvitse pelätä modernien puhdistusöljyjen käyttöä, sillä ne liukenevat iholta pois vedellä jälkimmäisen vaiheen puhdistustuotteen viimeistellessä vielä puhdistuksen.

Erityisesti kaksoispuhdistuksen toinen vaihe kannattaa valikoida oman ihotyypin mukaan: herkkä ja kuiva iho nauttii miedosti puhdistavista, ilmavista ja kosteutusta lupaavista vaahdoista kun taas rasvoittuva iho puhdistuu parhaiten sille suunnitelluilla puhdistusgeelillä ja -voiteilla, jotka voivat jopa kuoria ihoa hellästi.


Kokeile: Kaksoispuhdistuksen jälkimmäistä vaihetta voidaan tehostaa käyttämällä puhdistuslaitetta. FOREO LUNA Play Fuchsia on kompakti ihonpuhdistuslaite, joka silikonisen harjapinnan iholle minuutissa tuovat 8000 mikrovärähdystä auttavat syväpuhdistamaan ihon hellävaraisesti.

Koska?

Ihoa ei tarvitse kaksoispuhdistaa aamuin illoin. Riittää, että kaksoispuhdistuksen tekee iltaisin, jolloin iho paitsi puhdistuu meikeistä ja sille päivän aikana tarttuneista epäpuhtauksista, tulee siitä myös vastaanottavaisempi hoitotuotteille. Kaksoispuhdistustus auttaakin siis myös tehostamaan hoitotuotteiden vaikutuksia, sillä ne pääsevät imeytymään puhtaalle iholla paremmin!