Näin määrität ihosi pohjasävyn helposti

30.7.2016

LÄMMIN VAI VIILEÄ? KELTAINEN VAI PUNAINEN? NÄILLÄ VINKEILLÄ SE SELVIÄÄ! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Oman ihon pohjasävyn tunteminen helpottaa meikkishoppailua ja meikkaamista suuresti. Kun tiedät, oletko pohjasävyltäsi lämpimän keltainen vai viileän punertava, voit välittömästi rajoittaa meikkisävyjen välillä pohtimisen hipiääsi imarteleviin sävyihin. Näillä vinkeillä selvität pohjasävysi:


1. Älä katso kasvojesi ihoa pohjasävyä määritellessäsi

Moni yrittää määrittää ihonsa pohjasävyn vain kasvoja katsomalla ja sekoittaa ihon luonnollisen punoituksen punaiseen pohjasävyyn. Katso kasvojen sijaan rinnustan ja esimerkiksi kämenten ihoa selvittääksesi, mihin suuntaan ihosi sävy taittaa, sillä ihosi pohjasävy on sama kaikilla ihosi alueilla. Helpointa on verrata kämmeniä keskenään porukalla, jolloin pohjasävyjen erot näkyvät selvästi.

2. Tutki ranteesi verisuonia

Ranteen paksujen verisuonien katselu on myös hyvä tapa päästä perille ihon sävystä. Lämpimän keltapohjainen iho saa paksut suonet kuultamaan vihertävinä kun taas punapohjainen pigmentti saa ne sinertämään.

3. Imarteleeko ihoasi kulta vai hopea

Jos käytät paljon koruja huomaat varmasti, saavatko hopeiset vai kultaiset korut sinut säteilemään. Keltapohjainen iho hehkuu lämpimiä, kultaisia koruja vasten ja punapohjaista ihoa imartelevat parhaiten viileät, hopeiset korut.

Jos et päässyt näidenkään vinkkien avulla vielä selkesäti perille siitä, onko ihosi puna- vai keltapohjainen voi olla, ettei se ole voimakkaasti kumpaakaan ja oletkin niin sanotusti neutraali. Neutraali ei silti tarkoita, etteikö ihosi oikeasti olisi joko puna- tai keltapohjainen vaan ainoastaan sitä, ettei se taita kumpaankaan suuntaan voimakkaasti. Näin ollen voi olla, että sekä kylmät että lämpimät sävyt sopivat sinulle.