Parhaat vinkit bikinialueen siistimiseen

7.7.2016

TIEDÄMME, ETTÄ HALUAT KUULLA NE! <br><br>Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Kesän tultua bikiniialueen siistiminen on asia, joka mietityttää monia. Suurinta mietintää aiheuttaa ikuinen pohdinta siitä, kuinka lopputuloksesta saa parhaan mahdollisen ilman kutinaa, ihoärsytystä ja tulehtuneita karvatuppia.


Kuva: Glenn3095 / Flickr

Halusit sitten siistiä bikinirajaasi vain sen verran, että olosi tuntuu mukavalta kesäbikineissä tai toivottaa Rion olympialaiset jo valmiiksi tervetulleeksi täydellä brasilialaisella, suosittelemme tutustumaan vinkkeihimme - jotka muuten pätevät ihan mitä tahansa vartalon karvoja ajellessa!

1. Ajoita oikein

Älä aloita suihkuhetkeä höyläämällä ihoa. Vesi ja lämpö pehmentävät ihokarvoja, minkä ansiosta niiden ajelu sujuu helpommin suihkun lopuksi. Voit halutessasi myös korvata suihkugeelin ihoa ravitsevalla suihkuöljyllä, joka jättää iholle puhtaan, mutta kosteutetun tunteen. Näin höyläkin liukuu iholla helpommin.

Kokeile: L'Occitane Almond Shower Oil

2. Kuori

Ihon kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja helpottaa karvojen ajelua. Varmista kuitenkin, että valitset tarpeeksi hellävaraisen kuorintatuotteen ja vältä sen joutumista limakalvoille. Kokeile esimerkiksi ihoa kuorivia puhdistusliinoja, joiden kanssa ei tarvitse huolehtia kaikkialle kulkeutuvista kuorintarakeista.

Kokeile: ModelCo Exfoliate Double Sided Body Wipes

3. Valitse oikea höylä

Mitä vähemmän höylättävää aluetta tarvitsee käsitellä, sitä vähemmän sen iholla on riski ärsyyntyä. Varmista, että käyttämässäsi höylässä on useita teriä ja hylkää kertakäyttöiset, yksi- tai kaksiteräiset höylät. Miesten jopa viisiteräiset partahöylät on suunniteltu tuomaan sileää ajotulosta erityisesti paksuille ja karheille karvoille, minkä ansiosta ne toimivat erittäin hyvin bikinialueen ajelussa.

Muista kiristää ihoa karvoja ajellessasi vapaalla kädellä, jotta vältyt haavaumilta!

Kokeile: Korp Razor Razorhandle Silver Lady

4. Käytä apuna öljyä

Monet parranajotuotteita myyvät tuotemerkit ovat ottaneet myyntiin partavaahdon alla käytettävän öljyn, joka pehmentää ihoa ja ihokarvoja sekä auttaa höylää liukumaan iholla entistä paremmin. Näin ajotuloksesta tulee entistä sileämpi ja höylän aikaansaama ihoärsytys on minimissään. Kokeile käyttää sheivausvaahdon alla vauvaöljyä, vartaloöljyä tai hanki käyttöösi parranajon avuksi suunniteltu öljy - ajotulos on taatusti parempi!

Kokeile: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil

5. Huolehdi jälkihoidosta

Vaikka bikinialueen ajelu sujuisikin ongelmitta, ilmenevät oireet iholla usein vasta siinä vaiheessa, kun tarkasti ajellut ihokarvat alkavat kasvamaan takaisin. Välttyäksesi ihoärsytykseltä ja sisäänkasvaneilta karvoilta pidä huolta, että kuorit ja kosteutat bikinialueen ihoa säännöllisesti. Näin karvat eivät jää loukkuun ihotuppiin ja iho pysyy pehmeänä sekä hyvinvoivana.

Kokeile: Decléor Aroma Confort Post-Wax Double Action Gel

PS. Muista myös, että jos höylällä hosuminen huolettaa, on tarjolla myös useita erilaisia karvanpoistovoiteita, jotka katkovat ihokarvat bikinirajasta ilman teräviä teriä!