Pikaopas sävynkorjaustuotteisiin

11.8.2016

NÄIN KÄYTÄT VIHREITÄ, VIOLETTEJA, KELTAISIA JA ORANSSEJA NEUTRALISOINTITUOTTEITA <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustuumi

Et taatusti ole ainoa, jolla on mennyt sormi suuhun meikkisarjojen erivärisiä sävynkorjaustuotteita tutkiessa. Mitä tehdä keltaisella, oranssilla tai jopa vihreällä peiteaineella? Kuka tarvitsee violetinväristä pohjustajaa? Miksi, milloin ja miten niitä edes käytetään? Kokosimme pikaoppaan, joka selventää kaiken tarpeellisen sävynkorjaustuotteisiin liittyvän!


Mikä?

Ihon sävyä korjaavat tuotteet neutralisoivat esimerkiksi kasvojen punoitusta, kirkastavat sameaa ihoa ja häivyttävät tummia silmänalusia. Värien käyttö perustuu vastaväreihin ja niiden avulla tapahtuvaan sävyn taittoon. Niiden idea onkin oikeastaan sama kuin hopeashampoossa, joka tuo hiuksiin niiden lämpimiä säivyjä häivyttäviä kylmiä sävypigmenttejä.

NYX Studio Perfect Photo-Loving Primer -meikinpohjustusvoiteiden ihon pintaa silottava koostumus parantaa meikkipohjan kestoa samalla kun ne korjaavat ihon sävyä.

Miksi?

Neutralisoivia tuotteita käytetään korjaamassa ihon sävyä, sillä niiden yleensä jopa varsin ohuet koostumukset auttavat häivyttämään sävyvirheitä ilman, että kasvoilla tarvitsee käyttää raskaita, runsaspigmenttisiä peiteaineita. Huolimatta välillä jopa varsin hurjilta vaikuttavista kirkkaista sävyistään, häivyttyvät ne iholle kauniisti ja lopputulos näyttää kevyemmältä ja luonnollisemmalta kuin paksuilla peiteaineilla.

NYX Color Correcting Concealer Palette sisältää kuusi voidemaista meikkisävyä, joiden avulla on helppoa neutralisoida ihon sävyvirheitä ja tasoittaa ihon sävyä.

Miten?

Sävynkorjaustuotteita lötyy erilaisilla koostumuksilla, minkä vuoksi niiden käyttökin saattaa erota merkkikohtaisesti. Voimakkaamman sävyiset tuotteet kannattaa kuitenkin levittää iholle aina jo ennen meikkivoidetta, jotta niiden taittosävy häivyttyy tarpeeksi. Kevyemmin sävytety vaihtoehdot voidaan puolestaan lisätä iholle vasta meikkivoiteen päälle.

Wet n Wild CoverAll Concealer Palette -meikkipaletin kansi toimii kätevänä lunttilappuna varmistamassa, että jokainen sen sävy löytää oikean käyttötarkoituksensa.

Minkä sävyn valitsen?


Vihreä
Vihertävät tuotteet on tehty häivyttämään iholta voimakasta punoitusta. Saatavilla on vihreitä meikinpohjustusvoiteita ja jopa kasvovoiteita, jotka sopivat käytettäväksi laajemman punoituksen neutralisointiin esimerkiksi punoittavilla poskilla. Näitä tuotteita voidaan usein käyttää iholla myös ilman meikkivoidetta, sillä vihreästä sävystään huolimatta ne eivät kasvoille levitettynä luo Shrek-elokuvien innoittamaa meikkiä.

Vihertävällä sävyllä taitetut peiteaineet ovat yleensä pohjustusvoiteita runsaspigmenttisempiä ja sopivat siksi parhaiten käytettäväksi yksittäisillä näpyillä tai voimakkaasti punoittavan couperosan ja aknen vaivaamalla iholla.

Pixi Redness Reducing Primer on ihon punoitusta neutralisoiva pohjustusvoide, joka sopii käytettäväksi sekä koko kasvoilla että vain paikallisesti häiritsevästi punoittavilla ihoalueilla. Vihertävän voiteen ravitseva, läpikuultava koostumus häivyttyy iholle luonnollisesti.


Keltainen

Kellertäviä neutralisointituotteita voidaan käyttää häivyttämässä kevyempää punoitusta. Valitse esimerkiksi kellertävä meikinpohjustusvoide, joka paitsi tasoittaa ihon pinta ja parantaa meikin kestoa, myös neutralisoi helposti punoittavaa kasvojen ihoa. Älä kuitenkaan lankea vain liian runsaspigmenttiseen, keltapohjaiseen meikkivoiteeseen, sillä neutralisointituotteen on tarkoitus häivyttyä iholle luonnollisesti.

Keltapohjaisilla peiteaineilla voidaan myös häivyttää sinertäviä silmänalusia.

Make Up Store Eazy Cover All Mix on sävynkorjaustuotteiden klassikko, joka yhdistää kolme voidemaista sävyä. Oranssiin, keltaiseen ja beigeen taittavien sävyjen avulla on mahdollista tasoittaa ihon sävyä monipuolisesti.


Oranssi
Oranssiin taittavat tuotteet häivyttävät iholta pigmenttiläiskiä ja ovat erityisen hyviä kadottamaan tummien silmänalusten sinertävyyttä. Vaalealle iholle toimivat parhaiten lohenpunaiset ja persikkaiset sävyt oranssisten vivahteiden ollessa parhaimmillaan tummemmalla iholla.

IsaDora Color Correcting Concealer Anti-Dullness -meikkipaletti on kehitetty erityisesti samealle, heleytystä kaipaavalle iholle. Neljä säyä yhdistävää palettia voidaan käyttä sekä vaalealla että tummemmalla iholla.


Laventeli
Laventelinsävyiset tuotteet on tehty kirkastamaan sameaa ja kellertävää ihoa. Ne eivät välttämättä ole parhaimmillaan hyvin vaalealla iholla, mutta keskitummalla iholla ne auttavat heleyttämään ihoa hetkessä. Vaalea iho hyötyykin eniten kevyesti vaaleanpunertavista, helmenhohtavista ihonsävyn heleyttäjistä, jotka huijaavat iholle sen luonnollisen kuulauden.

Jos voimakkaansävyiset neutralisointituotteet arveluttavat, ota käyttöön turvallinen vaihtoehto: IsaDora Color Correcting Concealer Neutral -meikkipaletin neljä sävyä taittavat ihon sävyvirheitä kevyiden neutralisointisävyjen avulla ilman värikkäitä vivahteita.