Supervinkit kuivashampoon käyttöön ja valintaan

19.7.2016

HYVÄSTI HÄTÄPONNARI, KUIVASHAMPOO AUTTAA! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Olen aamu-uninen ihminen, joka ehtii juuri ja juuri meikkaamaan ennen kuin on jo kiiruhdettava ulos bussiin. Hiustenlaitto saakin aamuisin yleensä jäädä minimiin, mutta koska en tahdo kuitenkaan turvautua vain hätäponnareihin, olen adoptoinut käyttööni runsaan määrän erilaisia kuivashampoita.Kuva: Pexels

Ei nimittäin ole ollenkaan sama, millaista kuivashampoota hiuksiinsa suihkii. Vuosien kokemuksella olen oppinut, että niiden koostumuksissa voi olla suuria eroja eikä jokainen laatu välttämättä sovi jokaiseen tilanteeseen. Ei siis ole ollenkaan liioiteltua omistaa yhtä aikaa jopa useampi kuivashampoo!

Rasvaisuus pois klassisella versiolla

Klassisin tuotetyyppi on hiuspohjasta rasvaisuutta imevä kuivashampoo, joka tekee hiuksista välittömästi puhtaan tuntuiset. Kevyttä kuivashampoota suihkutetaan hiusten tyveen ja sitä hierotaan sormenpäillä kevyesti, jotta se imee hiuspohjasta ja hiuksista öljyisyyttä. Ylimääräisen kuivashampoon voi halutessaan harjata hiuksista pois.

On kuitenkin totaalinen harhaluulo, että kuivashampoo sopisi sen nimen mukaisesti vain likaisten hiusten puhdistukseen. Monet kuivashampoot antavat nimittäin hiuksille myös rakennetta ja tuuheutta, minkä vuoksi niitä voi käyttää paitsi tuomaan pelastusta pesua kaipaaville hiuksille, mutta myös puhtaille, latteille ja liukkaille hiuksille.


SIM Sensitive DS Refresh Dry Shampoo on kuivashampoo raikastaa kampauksen nopeasti ilman vesipesua.

Volyymikuivashampoo sopii myös puhtaille hiuksille

Volyymia tuovista kuivashampoista saa runsaasti iloa irti niin puhtaissa kuin likaisemmissakin hiuksissa. Ne imevät itseensä mahdollista ylimääräistä öljyisyyttä, mutta samalla ne auttavat myös hiusten tyveen suihkutettuina tuomaan kampaukselle jopa tupeerausta jäljittelevää kohotusta. Hiusten tyvi jää niiden jäljiltä rasvattoman tuntuiseksi, mutta ei samalla lailla puhtaan oloiseksi kuin perinteisten kuivashampoiden käytön jälkeen.

Jos hiuksiin tahtoo vieläkin runsaampaa kohotusta, voi volyymia tuovaa kuivashampoota suihkuttaa niiden tyveen osio kerrallaan ja tupeerata tyven sen jälkeen. Kun tupeerauksen vielä kiinnittää suihkaisemalla hiuslakkaa, on pysyvä volyymi taattu!


Lernberger Stafsing Dryclean Volumizing & Refreshing -hiuspuuteri tuo hiuksiin rasvattoman tunteen ja runsasta volyymia.

Tekstuuria lettikampauksiin

Kevyesti tekstuuria tuovaa kuivashampoota voi käyttää myös hiusten pituuksissa tuomassa lasimaisen liukkaaseen tukkaan kampauksien tekoa helpottavaa tekstuuria. Kevyt kuivashampoon suihkiminen antaa hiuksiin juuri sopivasti rakennetta esimerkiksi kuohkeisiin lettikampauksiin. Älä kuitenkaan suihkuta kuivashampoota hiuksiin ennen niiden muotoilua lämpöraudoilla, sillä kuumuus saattaa polttaa tuotteen kiinni niiden pintaan.


Maria Nila Dry Shampoon tekstuuria tuova koostumus imee hiuspohjan rasvaisuutta sekä antaa hiuksille volyymia ja rakennetta.

Sävytettyjä koostumuksia tummille hiuksille

Parasta kuivashampoissa on, etteivät ne ole pelkkä vaaleahiuksisten sisäpiirituote, vaan saatavilla on nykyään myös runsaasti tummille hiuksille sopivia, sävytettyjä vaihtoehtoja, joilla voi myös häivyttää kätevästi hiusten vaaleaa tyvikasvua. Tummahiuksisen ei kuitenkaan tarvitse vältellä sävyttämättömiäkään tuotteita kunhan niitä malttaa olla suihkimatta hiusten pintakerroksiin.


Lee Stafford Dry Shampoo Dark -kuivashampoon sävytetty koostumus häivyttyy tummiin hiuksiin helposti eikä jätä jälkeensä puuterisen vaaleaa lopputulosta.

PS. Jos tahdot hiusten tyveen kerralla kunnolla kohotusta, skippaa kuivashampoo ja kokeile hiuspuuteria. Hiuspuuterin hienojakoinen koostumus yhdistää puuterin keveyden ja hiusvahan tuoman rakenteen. Lopputuloksena on taatusti tupeerausta jäljittelevä nopea kohotus, joka syntyy vaivatta myös kiireisinä aamuina!