Tämän vuoksi tarvitset syväpuhdistavan shampoon!

1.9.2016

Syväpuhdistava shampoo paitsi nimensä mukaisesti puhdistaa hiuksia, myös tuo niihin ilmavuutta ja helpottaa niiden hoitoa. Syväpuhdistavan shampoon salaisuudet nyt artikkelissa!

Hiuksia hemmottelevien tehohoitojen käytöstä puhutaan jatkuvasti, mutta moni unohtaa täysin syväpuhdistavan shampoon. Syväpuhdistava shampoo voi kuitenkin olla yllättävänkin tarpeelliseksi osoittautuva tuote, kun sille vain antaa mahdollisuuden.

Syväpuhdistavan shampoon käyttöä ei todellakaan kannata unohtaa, sillä paitsi että sen avulla voidaan kirkastaa hiusväriä ja lisätä hiusten kiiltoa, voi se myös tehostaa hemmottelevien hiusnaamioiden vaikutuksia ja jopa parantaa muotoilutuotteiden tehoa. Jos hiukset näyttävät sameilta ja kampaus tuntuu jatkuvasti lattealta, kannattaa syväpuhdistavalle shampoolle antaa mahdollisuus.

Mikä syväpuhdistava shampoo on?

Syväpuhdistava shampoo auttaa puhdistamaan hiuksista niihin kertyneet epäpuhtaudet, ilmansaasteet, muotoilutuotteet ja esimerkiksi mineraalikertymät tavallista shampoota tehokkaammin. Saatavilla on erilaisia koostumuksia ja jotkut syväpuhdistavat shampoot ovat esimerkiksi tarkoitettu puhdistamaan erityisesti klooriveden rippeitä, jotka saattavat tuoda vaaleille hiuksille vihertäviä vivahteita. Tietyillä asuinalueilla vesi saattaa sisältää tavallista enemmän mineraaleja, jolloin hiuksiin kertyy jatkuvasti sameuttavia jäämiä.

Mitä hyöytyä syväpuhdistavan shampoon käytöstä on hiuksille?

Syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiuksista tehokkaasti kaiken sen, mihin tavallisen shampoon miedosti pesevä koostumus ei kykene. Jos käytät hiuksissa säännöllisesti muotoilutuotteita, saattavat ne kertyä hiuksiin samentamaan hiusväriä sekä jopa tekemään hiuksta raskaat ja latteat. Erityisesti hennot hiukset voivat iloita syväpuhdistavan shampoon hiuksille keveyttä tuovasta vaikutuksesta. Myös rasvoittuva hiuspohja hyötyy syväpuhdistavasta shampoosta, sillä se puhdistaa siitä talin tehokkaasti ja voi jopa auttaa pidentämään pesuvälejä. Erilaiset tehohoidot pääsevät lisäksi imeytymään paremmin hiuksiin, kun niiden pinta on puhdas.

Milloin syväpuhdistavaa shampoota kannattaa käyttää?

Jos käytät runsaasti hiustenmuotoilutuotteita, kannattaa syväpuhdistava shampoo sisällyttää viikottaiseen hiustenhoitoon. Parasta on puhdistaa hiukset ensin syväpuhdistavalla shampoolla ja hemmotella niitä sen jälkeen hiusnaamiolla. Jos käytät muotoilutuotteita hiuksissasi harvemmin, voi hiuksille riittää, että ne syväpuhdistetaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Syväpuhdistava shampoo on myös erinomainen tuote käyttää hiuksissa ennen värjätystä tai permanenttia.

Voiko syväpuhdistavaa shampoota käyttää värjätyissä hiuksissa?

Koska syväpuhdistava shampoo pesee hiuksia tavallista shampoota tehokkaammin, voi se kuluttaa suoravärien väripigmenttejä ja siten haalistaa hiusväriä. Vaalennetuissa hiuksissa syväpuhdistava shampoo kirkastaa väriä, mutta mikäli hiuksiin on lisätty esimerkiksi kellertävyyttä neutralisoivia taittopigmenttejä, voi syväpuhdistava shampoo pestä myös ne mukanaan. Jos hiusvärisi tuntuu haalistuvan helposti, älä käytä syväpuhdistavaa shampoota liian usein.

Syväpuhdistavan shampoon voi kuitenkin yhdistää sävyttävän hiusnaamion pariksi, jolloin se raivaa hiusten pinnalta kaiken sävyä samentavan ja hiuksia latistavan. Näin naamion ravitsevat ainesosat voivat imeytyä hiuksiin tehokkaammin ja sävyä tuovat pigmentit pääsevät kiinnittymään hiuksiin paremmin sekä elävöittämään hiusväriä.

Listasimme alle suosikkimme syväpuhdistavista shampoista.

Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three - Syväpuhdistava shampoo auttaa poistamaan hiuksista niihin kertyneen kloorin, raudan ja mineraalit, jotka saattavat samentaa hiusväriä. Syväpuhdistava shampoo sopii täydellisesti torjumaan klooriveden aikaansaamaa vihertävyyttä vaaleista hiuksista.

Matrix Biolage Cleanreset Normalizing Shampoo - Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksista ja hiuspohjasta niihin kertyneitä epäpuhtauksia ja talia ilman että se kuivattaa niitä. Matrixin syväpuhdistava shampoo sopii erityisesti paljon hiuksiaan muotoileville.

L'Oréal Professionnel Serie Expert Pure Resourche Citramine Shampoo - E-vitamiinia sisältävä syväpuhdistava shampoo lisää hiusten kiiltoa, tasapainottaa hiuspohjan talintuotantoa ja puhdistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämiä. Riittoisa ja salonkituotteeksi edullinen!

Redken Color Extend Sun After-Sun Shampoo - Kesän ja aurinkoloman jälkeen hiukset kaipaavat perusteellista puhdistusta. Kaikille hiustyypeille sopiva after sun -shampoo poistaa hiuksista meriveden suolaa, kloorijäämiä ja sameuttavia mineraaleja.

Kaikki hiustuotteet löytyvät tästä linkistä.