Ihonhoidon trendit syksyllä 2017

23.8.2017

KATSO SYKSYN 2017 VIISI IHONHOITOTRENDIÄ! <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Syksyn ja tulevan talven ihonhoito on saanut runsaasti inspiraatiosta Aasiasta ja erityisesti Etelä-Koreasta. Markkinoille tuodaan runsaasti aasialaisvaikutteisia ihonhoitotuotteita, joiden avulla iho pyritään tekemään täyteläisen kosteutetuksi ilman paksuja tuotekoostumuksia. Ihon tehokkaan kosteutuksen lisäksi myös ihon puhdistuksen merkitys korostuu entisestään.Trenditietoinen kauneustiimimme poimi viisi trendiä, joita ihonhoidossa tullaan lähiaikoina näkemään paljon:
1. Kangasnaamiot

Aasiassa suositut kangasnaamiot ovat jo pidemmän aikaa tehneet tuloaan länsimaisille kosmetiikkamarkkinoille ja nyt sekä niiden kysyntä että tarjonta ovat kokeneet räjähdysmäisen kasvun. Hoitavalla nesteellä kyllästytettyjen kangasnaamioiden avulla iholle voidaan tehokkaasti imeyttää sitä kosteuttavia ja hoitavia tuotteita.

Kangasnaamioiden käytöstä on haluttu tehdä yhä elämyksellisempää, minkä seurauksena myyntiin on tullut yhä innovatiivisempia tuotteita. Kokeile esimerkiksi Holika Holika-merkin hauskoja naamioita, joihin painetut eläimet nuortuvat silmissä naamion tai KOCOSTAR-merkin useista paloista koostuvia naamioita, joiden teho on mahdollista kohdentaa juuri halutuille ihoalueille.

2. Hoitonesteet ja nestemäiset kosteusvoiteet

Toinen vahva aasialaisvaikutteinen ihonhoidon trendi ovat hoitonesteet. Kasvoveden jälkeen seerumin alla käytettävät nestemäiset ihonhoitotuotteet tuovat iholle tehokasta lisäkosteutusta ja hoitoa ilman rasvaista tunnetta. Hoitonesteet sivellään iholle käsin ihoa hellästi painellen ja paitsi että ne hoitavat ihoa, auttavat ne myös tehostamaan muiden hoitotuotteiden imeytymistä.

Yhä useampi länsimaalainen tuotemerkki on lisännyt tuotevalikoimaansa hoitonesteen. Tutustu esimerkiksi Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence -hoitonesteeseen tai korealaiseen Skin79 Aragospa Aqua Essence -hoitonesteeseen.

Toisin kuin ihonhoitorutiinia täydentävät hoitonesteet, ovat innovatiiviset nestemäiset kosteusvoiteet tarkoitettu käytettäviksi iholla yksinään. Perinteisiä voidemaisia tuotteita ohuemmat koostumukset imeytyvät iholle hyvin ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti ilman, että kasvoille jää rasvaista tunnetta.

Kokeile esimerkiksi seerumin, yövoiteen sekä päivävoiteen korvaavaa raikasta Lancôme Énergie De Vie Liquid Care -nestettä tai uusia L'Oréal Paris Liquid Genius -hoitonesteitä, joista löytyy oma koostumuksensa eri ihotyypeille.

3. Kasvosuihkeet

Erilaiset kosteuttavat kasvosuihkeet ovat kolmas esimerkki siitä, kuinka kevyet tuotekoostumukset valtaavat markkinoita. Vesimäisen raikkaat kasvosuihkeet sisältävät kuitenkin veden lisäksi myös muitakin ihoa hoitavia tehoaineita sekä kostutta iholle sitovia ainesosia.

Monipuolisia suihkeita voi käyttää paitsi puhdistetulla iholla ihonhoitorutiinin yhteydessä, myös pitkin päivää meikin päällä tuomassa iholle lisäkosteutusta. Monet suihkeet sisältävät lisäksi ihoa suojaavia antioksidantteja, minkä lisäksi niillä voi myös olla meikin kestoa parantavia vaikutuksia. Kokeile esimerkiksi Pixin tai Lumenen erilaisia kasvosuihkeita.

4. Ihonpuhdistus

Ihon puhdistuksen merkitys korostuu entisestään, jotta hoitavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Öljypohjaisen ja vesipohjaisen puhdistustuotteen yhdistävä kaksoispuhdistus on ollut jo pidemmän aikaa trendi myös länsimaissa, mutta sen rinnalle on nousemassa uusi ilmiö: kolmoispuhdistus.

Kolmoispuhdistus on täydellinen tapa puhdistaa iho niinä päivinä, kun kasvoilla on käyttänyt runsaasti meikkiä. Kolmoispuhdistus onkin kuin kaksoispuhdistuksen terästetty versio, sillä siinä puhdistus aloitetaan pyyhkimällä kasvoilta ensin voimakkain meikki hellävaraisilla ja ihoa ravitsevilla puhdistusliinoilla. Tämän jälkeen ihonpuhdistusta jatketaan tavalliseen tapaan ensin öljypohjaisella puhdistustuotteella ja sen jälkeen vesiliukoisella puhdistustuotteella kuten esimerkiksi puhdistusvaahdolla.

Jos ajatus kaksoispuhdistuksesta kiinnostaa, mutta et silti halua kotiisi useita purkkeja, kokeile esimerkiksi Pixi Double Cleanse -puhdistustuotetta, jonka pakkaus yhdistää kaksi toisiaan tukevaa puhdistusainetta. Jos käytät runsaasti meikkiä ja olet valmis kokeilemaan kolmoispuhdistusta, voit aloittaa ihonpuhdistuksen pyyhkimällä kasvojen ihon hellästi esimerkiksi Pixi Makeup Melting Cleansing Cloths -puhdistusliinoilla.

5. Innovatiiviset misellituotteet

Erilaiset misellituotteet tuovat vastapainoa monivaiheiselle ihonpuhdistukselle. Alunperin misellivesistä lähtenyt trendi hyödyntää misellipartikkeleita, jotka houkuttelevat meikin ja epäpuhtaudet kiinnittymään itseensä puhdistaen ihon kuivattamatta sitä. Vanulappujen kanssa käytettävien misellivesien viehätys on niiden helppoudessa: misellivesiä ei tarvitse huuhdella pois iholta, mikä tekee niistä käteviä käyttää koska tahansa.

Misellivesien rinnalle on noussut runsaasti uusia innovatiivisia misellejä hyödyntäviä tuotteita. Saatavilla on Decléor Micellar Oil -tuotteen kaltaisia miselliöljyjä sekä öljyjä hyödyntäviä misellivesiä kuten Garnier Skin Active Micellar Cleansing Water in Oil. Yhä useampi merkki on myös lisännyt valikoimaansa Clinique 2-in-1 Makeup Remover + Cleansing Micellar Gel -tuotteen kaltaisen miselligeelin tai jopa Garnier Skin Active Micellar Cleansing Wipes With Oils -puhdistusliinojen kaltaiset miselliliinat, jotka hyödyntävät sekä misellejä että hoitavia öljyjä.