Ikoninen korusuunnittelija Efva Attling

24.12.2017

Efva Attling on Skandinavian tunnetuimpia korusuunnittelijoita, jonka luomat taideteokset kulkevat mukana viestien tärkeitä arvoja. Efva valmistaa myös hajuvesiä. <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Ruotsalainen Efva Attling on Skandinavian tunnetuimpia korusuunnittelijoita, jonka luomat taideteokset kulkevat mukana viestien tärkeitä arvoja. Efvan kauniiden korujen taustalla on aina vahvoja ajatuksia, joita korujen muotokieli, materiaali ja muu symboliikka ilmentää.

Efvan ateljéessa tehdään töitä intohimolla. Tilassa työskentelee Efvan viisihenkinen tiimi, joka työstää prototyyppejä hänen ideoistaan. Yksityiskohtia hiotaan ja tarkastellaan, erilaisia ideoita kokeillaan. Lisätään tai otetaan pois timatteja, kaiverretaan tekstejä ja tehdään ideoista todellisia tuotteita. Lahjakkaan, teknisesti taitavan tiimin käsissä Efvan ideat heräävät eloon ja kaikki auttavat toisiaan.

Tukholmassa syntynyt Efva valmisti ensimmäisen korunsa ollessaan vain 11-vuotias ja 16-vuotiaana hän oli jo yhden Ruotsin parhaimman hopeasepän opissa. Efva on nuoruudessaan toiminut myös mallina yli vuosikymmenen ajan työskennellen Milanossa, Pariisissa, Lontoossa ja New Yorkissa, mutta halusi vaihtaa alaa ja päätyi musiikkia rakastavana ihmisenä perustamaan oman yhtyeen. Samalla kun Efva työsti sanoituksia, lauloi ja julkaisi musiikkia, hän myös työskenteli vaatesuunnittelijana tehden yhteistyötä Leviksen sekä H&M-vaateketjun kaltaisten kansainvälisten merkkien kanssa.

Vuonna 1996 Efva palasi juurilleen ja alkoi taas työskennellä korusuunnittelijana. Efvan erikoisuus on leikitellä sanoilla ja ilmaisuilla, mikä antaa hänen koruilleen uuden ulottuvuuden. Aivan kuten ennen sanoituksia kirjoittaessaan, haluaa hän yhä koskettaa ihmisiä sanoillaan.

Korukokoelmia nimettäessä ja niiden tunnelmaa vietittäessä suorasukaisuus on usein vahvassa roolissa. Esierkiksi pallomaisia yksityiskohtia kantavan Balls-kokoelman viesti on yksinkertainen: "I've got balls." Catch a Falling Star -korukokoelma muistuttaa, että tähdenlennon nähdessään saa toivoa, mutta vain itse voi tehdä toiveistaan totta. Take no Shit -korukokoelma haluaa antaa vahvuutta seistä omilla jaloillaan itselleen tärkeiden asioiden takana ja ansaita kunnioitusta.

Efva puhuu tasa-arvon puolesta, kannustaa koruillaan seuraamaan sydäntään ja omia arvojaan sekä kulkemaan omaa tietään. Hänen sydämensä on suuri ja hänen tekonsa puhuvat puolestaan. Efvan taidokkaat korut ovat kannanotto yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja hän on aina valmis seisomaan itselleen tärkeiden asioiden ja arvojen takana. Myös seksuaalivähemmistöjen asiat ovat Efvalle erittäin tärkeitä: Efva on ollut vuodesta 1996 lähtien rekisteröidyssä parisuhteessa ruotsalaisen muusikon Eva Dahgrenin kanssa ja pari avioitui vuonna 2009 kun Ruotsi hyväksyi saman sukupuolen väliset avioliitot.

Korujen lisäksi Efva on suunnitellut yhdessä maailmanlaajuisesti tunnetun parfymööri Jerome Epinetten kanssa kokoelman eksklusiivisia ja ylellisiä tuoksuja, joiden jokainen yksityiskohta on harkittu tarkkaan. Hajuvedet on valmistanut perinteikäs grasselainen tuoksutalo Robertet, joka on yksi maailman johtavia luonnon raaka-aineista tuoksuja kehittäviä tahoja. Hajuvesipullojen kauniit korkit ovat muotoiltu Efvan upeiden korukokoelmien mukaan.

Löydät Efva Attling -tuoksut elevenin verkkokaupasta täältä.

elevenin joulukalenterin 25. luukusta löytyy Efvan joulukalenteriin henkilökohtaisesti valitsema Freedom and Fortune -rannekoru, jossa on hopeinen ankkuri ja nahkainen hihna. Sekä miehille että naisille sopiva sukupuolineutraali rannekoru edustaa positiivista tulevaisuutta ja sitä, kuinka vapaus ja onnellisuus ovat elämässä tärkeimpiä asioita.


LUE MYÖS NÄMÄ

Nuorekkaampi iho kasvovedellä?

Vallankumouksellinen uutuus: kuiva kangasnaamio!

Esittelyssä hittituote: Pixi Glow Tonic