K-Beauty School: 10-vaiheinen ihonhoitorutiini

29.6.2017

LUE, KUINKA KOREALAINEN IHONHOITORUTIINI TOTEUTETAAN. PALJASTUS: SE EI OLE OLLENKAAN NIIN MONIMUTKAISTA JA AIKAA VIEVÄÄ KUIN LUULIT! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Ensimmäinen asia, joka monille tulee mieleen korealaisesta ihonhoidosta on sen kuuluisa 10-vaiheinen ihonhoitorutiini. Suuresta suosiostaan huolimatta sama rutiini voi kuitenkin usein myös olla syynä siihen, miksi korealainen ihonhoito saattaa suorastaan kauhistuttaa monia. Kymmenessä vaiheessa toteutettava rutiini kuulostaa kieltämättä varsin työläältä!


Ei kuitenkaan kannata kauhistua turhaan, sillä tosiasiassa korealaisen kauneudenhoitorutiinin noudattaminen ei ole yhtään niin aikaavievää ja työlästä kuin miltä se saattaa kuulostaa. Kun pääset kärryille rutiinin ideasta, ymmärrät erilaisten vaiheiden tarkoituksen ja näet, kuinka niiden noudattaminen vaikuttaa ihoosi positiivisesti, et taatusti voi olla rakastumatta siihen. Ja tiedätkö, mikä on parasta? Jokaista kymmentä vaihetta ei oikeasti tarvitse tehdä päivittäin ja useat niistä kuuluvat jo valmiiksi ihonhoitoosi!

Näin toteutat 10-vaiheisen ihonhoitorutiinin:

Vaihe 1: Öljypohjainen puhdistustuote

Korealaisen ihonhoitorutiinin sydämessä asuu kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistus aloitetaan puhdistamalla kasvojen iholta kaikki öljypohjainen lika, meikki ja liiallinen tali käyttäen öljyjä sisältävää ihonpuhdistustuotetta. Älä turhaan pelkää: moderni puhdistusöljy liukenee kasvoilta helposti vedellä eikä jätä samanlaista rasvaista tunnetta kuin keittiön kaapista lainattu ruokaöljy. Monet käyttävät puhdistusöljyä ihollaan vain iltaisin.

Vaihe 2: Vesipohjainen puhdistustuote

Kun ihon pinnalta on puhdistettu pois tieltä kaikki meikit ja epäpuhtaudet, pääsee vesipohjainen ihonpuhdistustuote syväpuhdistamaan ihohuokosia ja vaikuttamaan suoraan iholla esimerkiksi mustapäitä ennaltaehkäisten. Loogista, vai mitä? Useimmat käyttävät vesipohjaisia puhdistustustuotteita sekä aamuisin että iltaisin.

Vaihe 3: Kuorinta

Korealaiset eivät tavallisesti käytä rakeellisia kasvokuorintoja ja suosituimpia tuotteita ovatkin erilaiset hellävaraiset, rakeettomat kuorinnat. Korealaiset kuorintatuotteet sisältävät usein erilaisia happoja tai entsyymejä, jotka auttavat irrottamaan kuollutta ihosolukkoa raapimatta ihoa. Yksi suosituimmista tuotetyypeistä ovat kuorintageelit, joiden rakeeton, maitomaisen samea koostumus alkaa iholle hierottaessa muodostamaan pieniä murusia, jotka nappaavat mukaansa kuollutta ihosolukkoa. Kuorintatuotteet tekevät ihosta pehmeän tuntuisen ja heleän näköisen. Kuorintatuotteita suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.

Vaihe 4: Kasvovesi

Tämä vaihe on monille varmasti tuttu. Korealaisessa ihonhoitorutiinissa kasvoveden tärkeimpänä tehtävänä on tasapainottaa ihon pH. Kun ihon pH on tasapainossa, voivat ihonhoitotuotteiden arvokkaat ainesosat vaikuttaa iholla parhaalla mahdollisella tavalla. Kasvoveden käyttö on suositeltavaa sekä aamuisin että iltaisin, sillä ihonpuhdistustuotteet ja vesi voivat vaikuttaa ihon luonnolliseen pH-arvoon ja saada sen epätasapainoon.

Vaihe 5: Hoitoneste

Hoitoneste eli essence on verrattain uusi tuote länsimaisilla ihonhoitomarkkinoilla. Ainutlaatuista tuotetta käytetään iholla ennen seerumin levitystä tuomassa iholle tehostettua kosteutusta ja varmistamassa, että muut ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Hoitonesteet ovat täydellisiä tuotteita erityisesti niille, joiden iho kaipaa lisää tehokasta kosteutusta, mutta jotka eivät voi sietää täyteläisten voiteiden jättämää rasvaista tunnetta. Siitä huolimatta, että hoitonesteet näyttävät kasvovesiltä, ovat ne silti koostumukseltaan tavallisesti kasvovesiä täyteläisempiä, mutta silti seerumeita ohuempia. Hoitonesteet toimivat parhaiten, kun ne taputellaan käsin suoraan kasvoille. Suosittelemme käyttämään hoitonesteitä aamuin illoin, jotta iho pysyy täyteläisen kosteutettuna.

Vaihe 6: Seerumi

Seerumi on taikatuote, joka antaa iholle sen tarpeisiin ja erityisiin ongelmiin kohdistettua hoitoa. Seerumeita on saatavilla useilla erilaisilla koostumuksilla aina kosteuttavista ja heleyttävistä seerumeista epäpuhtauksia tai ikääntymisen merkkejä hoitaviin vaihtoehtoihin. Seerumeja voidaan myös joskus kutsua ampulleiksi tai boostereiksi, mutta niiden kaikkien tarkoitus on sama: tuoda iholle tehostettua hoitoa hyödyntäen aktiiviaineita, joiden partikkelikoko on pienempi kuin kosteusvoiteissa ja jotka kykenevät siksi imeytymään iholle tehokkaammin.

Vaihe 7: Kangasnaamio

Kyllä, kangasnaamiosta saa parhaan hyödyn irti, kun sitä käytetään iholla hoitonesteen ja seerumin jälkeen. Kangasnaamiot ovat Koreassa erittäin suosittuja ja niitä on saatavilla monipuolinen valikoima. Kangasnaamioiden kankaaseen on imeytetty runsaasti ihoa hellivää seerumia, jonka haihtumista kangas hidastaa. Näin iho saa rauhassa ryystää itseensä kaiken tarvitsemansa seerumin. Tavallisesti kangasnaamioiden annetaan vaikuttaa kasvoilla noin 20 minuuttia, jonka jälkeen loput kasvoille jääneestä seerumista taputellaan iholle. Kangasnaamiot auttavat tekemään ihosta täyteläisen kosteutetun ja heleän näköisen ja niitä voi käyttää halutessaan vaikka päivittäin.

Vaihe 8: Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on muuta kasvojen ihoa ohuempaa ja joutuu koetukselle varsinkin silmämeikkiä poistettaessa, minkä vuoksi se tarvitsee oman hoitotuotteensa. Silmänympärysvoiteen käyttö olisikin hyvä aloittaa jo nuorena, sillä juonteita on aina helpompaa ehkäistä kuin yrittää taikoa kadoksiin.

Vaihe 9: Kosteusvoide

Kun iholla on jo hoitoneste, seerumi ja mahdollisesti vielä kangasnaamiostakin sille imeytetyt hoitavat tehoaineet, voi kosteusvoiteen käyttö tuntua turhalta. Kosteusvoidetta ei kuitenkaan kannata missään tapauksessa jättää väliin, sillä se auttaa lukitsemaan iholle sitä kosteuttavat ja hoitavat aktiiviaineet, jotka muuten saattaisivat haihtua siltä nopeasti. Kosteusvoidetta kannattaa tietysti käyttää aamuin illoin.

Vaihe 10: Aurinkosuoja

Päivisin korealainen ihonhoitorutiini huipentuu aurinkovoiteeseen, sillä auringon UV-säteily on vastuussa jopa 80% iholle muodostuvista rypyistä ja muista ikääntymisen merkeistä. Tämän vuoksi ihon suojaainen on ensisijaisen tärkeää ja esimerkiksi monissa BB-voiteissa on korkea suojakerroin, joka auttaa ylläpitämään ihon nuorekkuutta.

Vaihe 10: Yönaamio

Iltaisin korealaisen ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena on yönaamio, joka voi korvata tavallisen kosteusvoiteen. Yönaamiot ovat nerokkaita tuotteita, jotka tuovat iholle tehostettua hoitoa sillä aikaa, kun itse vetelet sikeitä. Yönaamiot varmistavat, että iho näyttää aamulla herätessä täyteläisen kosteutetulta ja kauniin heleältä. Voidemaisia tai geelimäisen kevyitä yönaamioita voi käyttää vaikka joka yö, mutta niitä suositellaan tavallisesti käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.

Täältä löydät kaikki ihanat K-Beauty-tuotteemme jaoteltuina vaiheittain!