K-Beauty School: Hoitoneste

3.7.2017

JOKO TUNNET KOREALAISEN IHONHOIDON TAIKATUOTTEEN, HOITONESTEEN? LUE, KUINKA SITÄ KÄYTETÄÄN JA MIKSI SE ON TÄRKEÄMPI KUIN LUULITKAAN! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Hoitoneste eli essence on melko uusi tuotetyyppi länsimaisilla kosmetiikkamarkkinoilla, mutta näyttelee tärkeää roolia korealaisessa ihonhoitorutiinissa. Hoitoneste saattaa kuulostaa tarpeettomalta lisätuotteelta länsimaisen korviin, mutta korealaisille se on ihonhoidon avaintuotteita. Vesimäinen ihonoitotuote tuo nimittäin iholle sitä täytelöittävää kosteutusta ilman rasvaista tunnetta saaden ihon näyttämään kauniin heleältä ja hyvinvoivalta.


Hoitonesteet saattavat ulkonäöllisesti muistuttaa kasvovesiä, mutta itseasiassa niiden rooli ei ole viimeistellä ihonpuhdistusta vaan tuoda iholle lisää kosteutusta ja hoitaa ihoa muiden aktiiviaineidensa avulla. Hoitonesteet ovat koostumukseltaan tavallisesti ohuen juoksevia, minkä ansiosta ne myös imeytyvät iholle hyvin.

Hoitonestettä käytetään kasvoveden jälkeen ennen seerumin levitystä. Hoitoneste on parasta levittää kasvoille suoraan kämmeniltä iholle hellästi taputellen. Älä turhaan tuhlaa hoitonestettä imeyttämällä sitä vanulappuun vaan varmista, että jokainen pisara päätyy ihollesi.

Paitsi että hoitonesteet sisältävät runsaasti taikojaan tekeviä ja ihoa helliviä aktiiviaineita, on niillä myös toinen funktio: ne auttavat tehostamaan muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä iholle. Hoitonesteet alkavat kuulostaa jo melko tarpeellisilta tuotteilta, vai mitä?

Lähes jokaisen korealaisen kosmetiikkamerkin valikoimiin kuuluu hoitonesteitä, joten valinnanvaraa riittää taatusti. Vaikka yksi hoitonesteen tärkeimmistä tehtävistä onkin tuoda iholle lisää kosteutusta, eivät ne suinkaa ole vain kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Jokainen ihotyyppi hyötyy nimittäin sitä täytelöittävästä ja heleyttävästä lisäkosteutuksesta ja erityisesti rasvoittuva iho nauttii hoitovedestä, sillä se ei tuo iholle rasvaista tunnetta. Jos iho on hyvin kuiva, voi hoitonestettä jopa kerrostaa sille tehostetun kosteutuksen saamiseksi.

Yksi tärkeää asiaa hoitonesteiden käytössä on kuitenkin syytä muistaa muistaa. Hoitonesteellä ei nimittäin kannata yrittää korvata seerumia tai kosteusvoidetta, vaan nimenomaan vain käyttää sitä niitä täydentävänä lisätuotteena. Sekä hoitoneste että seerumi kaipaavat nimittäin molemmat päälleen vielä kosteusvoiteen, jotta niiden iholle lataamat tehoaineet myös pysyvät kasvoilla eivätkä haihdu iholta.

Löydät elevenin hoitonestevalikoiman täältä.