K-Beauty School: Ihon suojaaminen auringolta

10.7.2017

TIESITKÖ, ETTÄ JOPA 80% IHON IKÄÄNTYMISEN MERKEISTÄ JOHTUU AURINGOSTA? LUE ARTIKKELI JA VARMISTA, ETTÄ SUOJAAT IHOSI OIKEIN! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Tiesitkö, että jopa 80% juonteista ja muista ihon ikääntymisen merkeistä syntyy auringon UV-säteilyn vaikutuksesta? Asuminen maassa, jossa puoli vuotta hujahtaa ohi aurinkoa näkemättä ja toinen puoli edes pilkahduksesta aurinkoa toivoen ei enää tunnukaan ehkä ihan niin pahalta!


Paras anti-age-vinkki ei siis olekaan kallis tehovoide, vaan ihon huolellinen suojaaminen auringolta. Erityisesti korealaiset suhtautuvat ihonsa suojaamiseen suurella antaumuksella ja tekevät parhaansa ehkäistäkseen UV-säteilyn aikaansaamia ihovaurioita. Tämän vuoksi korealaiset kosmetiikkayritykset tarjoavatkin monipuolisen valikoiman aurinkosuojatuotteita, joita tuskin edes huomaa iholla. Älä siis huolehdi, korealaiset aurinkovoiteet ovat miellyttäviä käyttää päivittäin!

Aurinkosuojatuotteisiin ja ihon suojaamiseen liittyy paljon kysymyksiä, joten kokosimme vastaukset niistä yleisimpiin.

SPF 15, SPF 30 ja SPF 50 - mitä eroa niiden välillä on?

Ero eri suojakertoimien välillä saattaa kuulostaa suurelta pelkkiä suojakertoimien lukuja katsellessa, mutta tosiasiassa suojakertoimien väliset erot eivät ole käytännössä valtavan suuria. SPF 15 torjuu n. 93% auringon ihoa polttavasta UVB-säteilystä ja SPF 30 torjuu lähes 97%, mutta SPF 50 torjuu vain noin prosentin enemmän, eli n 98%. Jos aurinkotuotetta siis käyttää rittävästi ja ohjeiden mukaan, ei ero tuotteiden kyvyssä suojata ihoa olekaan niin suuri kuin voisi luulla!

Kuinka paljon aurinkovoidetta pitäisi käyttää?

Jotta tuotepakkauksessa ilmoitettu suojakerroin toteutuisi, täytyy tuotetta itseasiassa levittää iholle melko reilusti. Kasvoilla tämä tarkoittaa 1,25 ml tuotetta ja vartalolla n. 35 ml. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että vartalolle tarkoitettu keskivertokokoinen aurinkovoidepullo riittää noin 7 käyttökertaan ja keskivertokokoinen suojakertoimellinen kasvovoide puolestaan tyhjenisi 1,5 kuukaudessa. Moni ei varmastikaan edes tiennyt käyttävänsä tuotetta liian vähän!

Usein voikin siis olla jopa parempi vaihtoehto valita SPF 30 -tuote korkeammalla suojakertoimella varustetun sijaan, sillä korkeampi suojakerroin tarkoittaa usein myös täyteläisempää koostumusta, jonka vuoksi moni ei käytä tuotetta ihollaan tarpeeksi.

Onko suojakertoimellisessa päivävoiteessa ja kasvoille tarkoitetussa aurinkovoiteessa jotain eroa, jos niissä on molemmissa on yhtä korkea suojakerroin?

Molemmat näistä tuotteista suojaavat ihoa samalla tavalla kunhan iholle on vain levitetty tarpeeksi tuotetta. Ainoa ero on, että suojakertoimellinen päivävoide sisältää tavallisesti myös ihoa hoitavia ainesosia ja sen koostumus on kohdistettu ihotyypin tarpeisiin, mikä tekee siitä tavallista aurinkovoidetta monipuolisemman tuotteen.

Mikäli kasvojen iho kuitenkin hikoilee tuotetta käyttäessä paljon, ei tuote välttämättä pysy iholla ongelmitta eikä sen tuoma suojakaan näin ollen kestä. Tämän vuoksi rannalla, ulkoilma-aktiviteeteissa ja muuten vain hiostavassa auringonpaahteessa oleillessa kannattaakin suojata kasvojen iho nimenomaan sille tarkoitetulla aurinkovoiteella, jonka koostumus pitää aurinkosuojaa yllä myös kasvojen hieman hikoillessa.

Suojaako meikki UV-säteilyltä?

Meikkituotteet suojaavat ihoa UV-säteilyltä ja monissa meikkivoiteissa sekä muissa meikkipohjatuotteissa tätä ominaisuutta jopa korostetaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös meikkivoiteessa esitetty suojakerroin toteutuu vasta, kun tuotetta on iholla tarpeeksi. Kasvojen kohdalla tämä tarkoittaa 1,25 ml meikkivoidetta, mikä puolestaan tarkoittaisi, että tavallinen meikkivoide olisi tyhjä alle neljässä viikossa. Käytetyn meikkivoiteen määrää ei kuitenkaan kannata lisätä ihan vain suojakertoimen vuoksi, vaan sen alla kannattaa mielummin käyttää vaikkapa suojakertoimellista pohjustusvoidetta.

Avain nuorekkaaseen ihoon ei tosiaan olekaan välttämättä tehokkaissa ja arvokkaissa anti-age-voiteissa, vaan ihoa auringolta suojaavissa tuotteissa, jotka voivat auttaa ehkäisemään ryppyjä edes syntymästä!

Löydät elevenin korealaisen kosmetiikan aurinkosuojatuotevalikoiman täältä.