K-Beauty School: Kaksoispuhdistus

25.6.2017

TUTUSTU IHONHOITOA TEHOSTAVAAN PUHDISTUSMETODIIN JA LUE ITSESI KAKSOISPUHDISTUKSEN MESTARIKSI! <br><br> Kirjoitanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Ei luultavasti ole olemassakaan toista kansaa, joka suhtautuisi ihon puhdistamiseen yhtä intohimoisesti kuin korealaiset. Korealaiset ovatkin ymmärtäneet, ettei iho pysty hyödyntämään hoitotuotteiden laadukkaita ainesosia mikäli ihoa ei ole valmisteltu vastaanottamaan niitä pesemällä siltä ensin huolellisesti kaikki ainesosien imeytymistä ehkäisevät epäpuhtaudet.


Korealaisen ihonhoitorutiinin sydämessä on huolellinen ihonpuhdistus, joka toteutetaan kahdessa vaiheessa. Kaksoispuhdistus saattaa kuulostaa aikaa vievältä, mutta kun sille antaa mahdollisuuden osoittaa, millaisia ihmeitä se kykenee iholle tekemään, suostuu vain harva sen löytänyt enää luopumaan siitä.

Mitä kaksoispuhdistus tarkoittaa?

Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan kahdessa vaiheessa tapahtuvaa ihonpuhdistusta, joka on yhtä aikaa sekä tehokas että äärimmäisen hellävarainen. Tämän ansiosta kaksoispuhdistus sopii loistavasti myös kuivalle ja herkällekin iholle.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa iholta puhdistetaan meikki ja öljyliukoiset epäpuhtaudet puhdistusöljyn avulla. Kuten peruskoulun kemianopettaja kertoikin, "samanlainen liuottaa samanlaista", minkä vuoksi puhdistusöljyt ovat erinomaisia tuotteita myös rasvoittuvan ihon puhdstuksessa.

Kun iholta on puhdistettu meikki, saasteet ja muut epäpuhtaudet, on vuorossa kaksoispuhdistuksen toinen vaihe, vesipohjainen puhdistustuote, joka voi olla vaahto, geeli tai voide. Kun ihon pinta on ensin puhdistettu puhdistusöljyn avulla, pääsee vesilukoinen ihonpuhdistustuote sen kanssa suoraan kontaktiin ja syväpuhdistamaan ihohuokosia.

Mitä hyötyä kaksoispuhdistuksesta on?

Yleisin kysymys on, miksei ihoa voi vain puhdistaa käyttämällä yhtä tuotetta, joka poistaa kaiken lian, meikin ja epäpuhtaudet kerralla. Kaksoispuhdistuksen ideana onkin nimenomaan yhdistää toisiinsa sekä tehokkuus että hellävaraisuus ja aivan kuten kaikka tahrojakaan ei yritetä puhdistaa vaatteista samalla tavalla, ei myöskään kasvoilta voi puhdistaa kaikkea yhdellä tuotteella optimaalista lopputulosta odottaen.

Öljypohjaiset ihonpuhdistustuotteet liuottavat kasvoilta öljyjä, vahoja, talia ja jopa vedenkestäviä meikkituotteita, mihin vesiliukoiset puhdistustuotteet eivät kykene samalla tavalla. Jos kaiken yrittäisi puhdistaa iholta vain yhtä tuotetta käyttäen, tulisi sen olla niin tehokas, että se pesisi mukanaan myös ihon luonnollisen suojavaipan ja tekisi ihosta sekä kuivan näköisen että tuntuisen. Sitä tuskin kukaan tahtoo?

Kaksoispuhdistuksen suurin hyöty ja perimmäisin tarkoitus onkin puhdistaa iho mahdollisimman huolellisesti, jotta sille levitettävien hoitotuotteiden aktiiviaineet pääsevät imeytymään iholle esteettä ja iho kykenee hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Täytyykö kaksoispuhdistus tehdä aamuin illoin?

Useimmat puhdistavat kasvot kaksoispuhdistuksella vain iltaisin ja käyttävät aamuisin pelkkää vesiliukoista puhdistustuotetta. Jos iholla kuitenkin käytetään iltaisin useita eri hoitotuotteita, kannattaa kaksoipuhdistusta harkita myös osaksi aamun ihonhoitoa.

Mitä tuotteita kaksoispuhdistukseen kannattaa käyttää?

Perinteisesti kaksoispuhdistuksessa käytetään puhdistusöljyä ja puhdistusvaahtoa. Puhdistusöljyjä ei kannata turhaan pelätä, sillä modernit puhdistusöljyt huuhtoutuvat iholta vaivatta vedellä ja ovat aivan jotain muuta kuin se keittiön kaapista nappaamasi oliiviöljy, jota kokeilit kerran uteliaana hieroa kasvoille ja jonka pesemiseen käytit sen jälkeen 10 turhauttavaa minuuttia.

Jos ajatus puhdistusöljystä kuitenkin arveluttaa edelleen, voit käyttää sen asemasta myös puhdistusemulsiota, joka ei välttämättä ole yhtä tehokas, mutta hyvä vaihtoehto silti.

Erityisesti kaksoispuhdistuksen jälkimmäisen vaiheen tuote kannattaa valita oman ihotyypin mukaisesti. Kuiva ja herkkä iho nauttii hellistä puhdistusvaahdoista, jotka vaahtoutuvat itsestään pullosta ulos pumpattaessa. Mikäli ihosi rasvoittuu helposti ja on taipuvainen epäpuhtauksiin, valitse sen puhdistukseen esimerkiksi ihoa raikastava ja ihohuokosia syväpuhdistava geeli.

Muista, ettei sinun tarvitse pidättäytyä käyttämään yhden tuotemerkin tuotteita. Voit vapaasti yhdistellä eri merkkien tuotteita toisiinsa löytääksesi ihollesi parhaiten sopivat puhdistustuotteet.

Löydät kaikki öljypohjaiset puhdistustuotteet täältä.

Löydät kaikki vesipohjaiset puhdistustuotteet täältä.