Kaikki mitä sinun tulee tietää silmänympärysvoiteista

11.12.2017

Miksi silmänympärysiho tarvitsee oman voiteensa, kuinka löytää omiin tarpeisiin sopiva tuote sekä vastaus kaikkeen muuhun mahdolliseen. <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Naururypyt kaunistavat ja kertovat onnellisesti eletystä elämästä, mutta jos silmänympärysihon tahtoo muuten pitää nuorekkaana ja heleänä, on omiin tarpeisiin sopiva silmänympärysvoide tärkeä tuote.

Miksi silmänympärysvoidetta tarvitsee käyttää?

Silmänympärysiho on muuta kasvojen ihoa ohuempaa eikä sillä sillä ole juurikaan talirauhasia, minkä vuoksi se kuivuu muuta ihoa herkemmin. Myös toistuva silmämeikin poistaminen voi helposti rasittaa ja kuivattaa herkkää ihoa. Tavallisesti ensimmäiset näkyvät silmänympärysjuonteet johtuvat nimenomaan ihon kuivumisesta, joten paras keino niiden ehkäisyyn onkin silmänympärysihon säännöllinen kosteutus. Ihon kosteutus auttaa sitä pysymään kimmoisana ja sileänä ja ensimmäisten juonteiden ilmestyminen lykkääntyy.

Miksi silmänympärysiho tarvitsee oman tuotteensa?

Ohuutensa vuoksi silmänympärysiho saattaa olla myös muuta ihoa herkempi, minkä vuoksi muualla kasvojen iholla käytettävät tuotteet saattavat helposti olla sille liian voimakkaita ja jopa sitä ärsyttäviä. Vahvat hajusteet ja muut silmänympärysiholle liian tehokkaat ainesosat voivat myös saada silmät vuotamaan ja ärsyttää niitä.

Silmänympärysiho ei myöskään välttämättä tarvitse samanlaisia tuotteita kuin muu kasvojen iho. Esimerkiksi rasvoittuvalle iholle kehitetyt mattapintaiset voiteet imevät iholta turhaan jo valmiiksi vähissä olevaa kosteutta. Monet peruskosteuttavat kosteusvoiteet voivat kuitenkin sopia käytettäviksi myös silmänympärysiholla, mutta joskus poikkeuksena voivat olla liian rasvaiset koostumukset, jotka saattavat varsinkin yöaikaan saada aikaan turvotusta.

Koska sillmänympärysvoiteen käyttö tulisi aloittaa?

Moni ajattelee, että silmänympärysvoiteiden käyttö kannattaa aloittaa siinä vaiheessa, kun iholla alkaa jo näkyä ikääntymisen merkkejä. Koska ikääntymisen merkkejä on kuitenkin helpompaa ehkäistä kuin yrittää kadottaa, kannattaa silmänympärysvoiteen käyttö aloittaa ajoissa. Jos silmämeikkiä käyttää päivittäin tai lähes päivittäin, tulee ihoa rasitettua huomaamattaan meikkiä poistaessa, minkä vuoksi sen hoito on erityisen tärkeää. Peruskosteuttavan silmänympärysvoiteen käytön voikin aloittaa jo nuorena ja siirtyä myöhemmin käyttämään aikuisemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita.

Ei kuitenkaan kannata liioitella ja valita turhaan liian tehokasta tuotetta, jos iho ei sitä vielä tarvitse. Muuten tulee turhaan maksaneeksi tehoaineista, joita iho ei kykene vielä hyödyntämään. Mitään haittaa iäkkäämmälle iholle tarkoitetun silmänympärysvoiteen käytöstä ei iholle kuitenkan ole, mikäli sen koostumus vain tuntuu käytössä miellyttävältä.

Millainen koostumus kannattaa valita?

Helposti kuivuva silmänympärysiho nauttii täyteläisistä ja ravitsevista koostumuksista. Liian rasvainen koostumus saattaa kuitenkin aiheuttaa joillakin turvotusta erityisesti yön aikana. Saatavilla on myös kevyitä silmänympärysseerumeita, joita voi käyttää silmänympärysvoiteiden ja silmänympärysgeelien alla tehostamassa kosteuttavaa ja hoitavaa vaikutusta.

Turvotukseen taipuvaisilla silmänympäryksillä kannattaa suosia ohuita ja virkistäviä koostumuksia, jotka voivat silti olla kosteuttavia. Monissa tuotepakkauksissa on mukana myös erityinen applikaattori, jonka avulla silmänympäryksiä voi hieroa niiden aineenvaihdunnan vilkastuttamiseksi ja turvotusta aiheuttavien kuona-aineiden poistumisen tehostamiseksi. Voit myös käyttää päivällä ja yöllä eri tuotetta oman ihon tarpeiden mukaan.

Kuinka silmänympärysvoidetta käytetään?

Levitä silmänympärysvoidetta puhdistetulle silmänympärysiholle ennen kasvovoiteen käyttöä, jotta sormenpäissä ei ole kasvovoiteen rippeitä. Käytä tuotetta säästeliäästi: oikea määrä voidetta on vain nuppineulan pään kokoinen nokare. Tavallinen 15 ml silmänympärysvoiteen pitäisikin riittää käytössä jopa noin puoleksi vuodeksi. Vältä käyttämästä silmänympärusvoidetta liikaa, sillä liian runsas määrä saattaa saada aikaan turvotusta.

Levitä silmänympärysvoidetta erityisesti silmien ulkonurkkiin, joihin juonteet tavallisesti ensimmäisenä ilmestyvät. Voit käyttää silmänympärysvoidetta myös yläluomella, mutta ole varovainen liikkuvan luomen kanssa. Tuote saattaa valua siitä helposti silmään aiheuttaen ärsytystä.

Kokeile:

Monivaikutteinen Filorga Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream on saanut inspiraationsa uusimmista lääkeriteellisistä tekniikoista, joiden avulla saavutetaan nuorekas katse. Silmänympärysvoide sisältää botoxmaisia aktiiviaineita, jotka yhdessä tehokkaiden peptidien kanssa auttavat häivyttämään ilmejuonteita ja tasoittamaan ihoa. Silmänympärysvoiteen kohottava koostumus auttaa taistelemaan yläluomen veltostumista vastaan samalla kun matrikiini auttaa tuo ripsille volyymia.

Silmänympärysvoiteen sisältämät uuden sukupolven partikkelit auttavat täytelöittämään silmänympärysaluetta. Kasviperäinen tehoyhdiste yhdessä ihoa hellästi kuorivien aktiiviaineiden kanssa häivyttää tummia silmänalusia. Silmänympärysalueesta tulee päivä päivältä sileämmän, kiinteämmän ja kirkkaamman näköinen tummien silmänalusten häivyttyessä ja katseen virkistyessä.

Löydät tuotteen myynnistä täältä.


eleven Christmas Calender -joulukalenterin 12. luukku sisälsi 4 ml tutustumiskoon Filorga Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream -silmänympärysvoiteesta.

Käytätkö silmänympärysvoidetta? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

Viisi trendikästä silmänrajausta

Uusi trendi: Multi-Misting

Siivoa kosmetiikkatuotteesi KonMari-metodilla