Katse kohti Aasiaa: J-Beauty tekee tuloaan

4.12.2017

Korealainen kosmetiikka on saamassa rinnalleen uuden haastajan, kun myös japanilainen kosmetiikka alkaa näkyä markkinoilla yhä vahvemmin. <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Vuosi 2017 on ollut täynnä korealaisen kosmetiikan nousukiitoa. Sen suosio ei näytä laskevan tulevanakaan vuonna, mutta kosmetiikkapiireissä huhutaan jo, että se olisi saamassa uuden haastajan, joka myös tulee idästä. K-Beauty tulee nimittäin saamaan rinnalleen entistä enemmän japanilaista kosmetiikkaa, joka kulkee iskevästi nimellä J-Beauty.

Korealainen ja japanilainen kauneudenhoito mielletään tavallisesti kekskenään hyvin samalaiseksi, mutta tosiasiassa niissä on runsaasti eroavaisuuksia. Molemmissa maissa ihonhoitoon suhtaudutaan vakavasti ja hyvän ihonhoitorutiinin pohjalla on ihon huolellinen kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksen jälkeen tulevissa vaiheissa on kuitenkin paljon eroja, vaikka molempien maiden kauneuskulttuurit ovatkin nyky-yhteiskunnassa sulautuneen jo vahvasti toisiinsa.

Korealaisen kauneudenhoidon keskiössä ovat innovaatiot ja uutuudet. Kuluttajat ovat aina valmiita kokeilemaan uusia ainesosia ja lisäävät epäröimättä ihonhoitorutiiniinsa uusia vaiheita. Japanilaisessa kauneudenhoidossa keskitytään sen sijaan perinteisempiin ainesosiin ja ihonhoitorutiini pidetään mielellään suppeampana.

Japanilaisessa ihonhoidossa suosittuja ainesosia ovat esimerkiksi riisi, levä, helmet, kamelia, silkki ja vihreä tee, joilla on tiedetty jo pitkään olevan ihoa hoitavia vaikutuksia. Aktiiviaineita ja tuotekoostumuksia kehitetään aktiivisesti entistä paremmin toimiviksi, mutta ne muodostavat silti useiden tuotteiden ja jopa tuotesarjojen pohjan. Tavoitteena onkin löytää on löytää minimalistinen ihonhoitorutiini, joka kirkastaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti, mutta yksinkertaisesti.

Japanilaiselle ihonhoidolle erityistä ovat kasvoveden ja koreassa suositun hoitonesteen korvaavat kosteusvedet, jotka kulkevat nimellä softener tai lotion. Ne tasapainottavat ihon pH-arvon, kosteuttavat ihoa sekä auttavat tehostamaan muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Näiden jälkeen iholle levitetään tyypillisesti ihonhoitoa tehostavaa seerumia, joka hoitaa ja kirkastaa ihoa sekä auttaa ylläpitämään ihon nuorekkuutta. Seerumi sisältää valittuja tehoaineita, joiden avulla ihonhoito voidaan kohdistaa entistä tehokkaammin haluttuihin asioihin.


Japanilaiselle ihonhoidolle ovat tyypillisiä myös ohuet kosteusemulsiot, jotka saattavat koostumuksensa vuoksi vaikuttaa kevyiltä, mutta joissa on silti runsaasti ihoa kosteuttavia tehoaineita. Siinä missä länsimaiset kosteusemulsiot ovat tyypillisesti suunnattu vain seka- ja rasvoittuvalle iholle, löytyy japanilaisesta ihonhoidosta runsaasti tehokkaasti kosteuttavia emulsioita myös kuivalle iholle. Yhdessä hoitoveden kanssa ne saavat ihon tuntumaan ja näyttämään täyteläisen kosteutetulta ja heleältä. Jos iho on hyvin kuiva, voi ohuen emulsion päälle halutessaan levittää yöksi vielä täyteläisempää kosteusvoidetta.

Tunnetuimpien japanilaisten kosmetiikkamerkkien joukkoon lukeutuvat Shiseido ja Kosé, jotka molemmat kuuluvat elevenin valikoimaan.

Jo yli 140 vuotta vanha Shiseido sai alkunsa vuonna 1872 Tokiossa perustetusta maan ensimmäisestä länsimaalaisen lääketieteen ratkaisuja myyvästä apteekista, joka oli nimetty Shiseidoksi. Apteekin perustaja Arinobu Fukuhara oli aiemmin Keisarillisen Japanin Laivaston farmaseutti ja erittäin kiinnostunut tarjoamaan vaihtoehtoja perinteisille japanilaisille yrtti- ja kasviperäisille lääkkeille.

1897 yritys lanseerasi ensimmäisen nykyaikaisen kasvoveden tyyppisen hoitotuotteen, Euderminen, jonka koostumus perustui länsimaisiin lääkinnällisiin oppeihin. Shiseido toi vaihtelua myös Japanissa myytäviin valkoisiin puutereihin lanseeraamalla sävylliset puuterit. Nykyään Shiseido on yksi maailman suurimmista kosmetiikkayrityksistä, jonka laadukkaat meikki- ja ihonhoitotuotteet tunnetaan ympäri maailmaa.

Löydät kaikki Shiseido-tuotteet täältä.

Myös Kosé-merkillä on takanaan jo pitkä, 60-vuotinen historia, jonka aikana se on kehittänyt ja lanseerannut innovatiivisia ja tehokkaita ihonhoitotuotteita. Laadukkaan merkin ihonhoitotuotteet ammentavat tehonsa riisistä ja soijasta, jotka tunnetaan japanilaisen ruokavalion perustana. Ainesosat ovat todistaneet ihon nuorekkuutta ja kauneutta ylläpitävät vaikutuksensa myös ihonhoidossa ja yhdessä kehittyneen teknologian ja tutkimuksen sekä laadukkaiden ainesosien kanssa niistä on luotu iholle edityksellistä hoitoa tuovia tuotekoostumuksia.

Löydät kaikki KOSÉ-tuotteet täältä.

Kauneustiimimme jää innolla odottamaan, mitä vuosi 2018 ja J-Beauty tuovat tullessaan!

eleven Christmas Calender -joulukalenterin 5. luukku sisälsi japanilaisen kosteusemulsion (Sensai Cellular Performance Emulsion Moist).

Oletko kokeillut japanilaista kosmetiikkaa? Kommentoi alle!

LUE MYÖS NÄMÄ

K-Beauty School: Hoitoneste

Kokeile näitä korealaisia meikkitrendejä

Nämä Clarins-tuotteet ovat kestosuosikkeja