Joko tunnet nämä korealaisen kosmetiikan tehoaineet?

25.9.2017

ETANASEERUMI, PROPOLIS JA MUUT SUOSITUT AKTIIVIAINEET TEKEVÄT IHMEITÄ IHOLLE! <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Korealainen kosmetiikka on tunnettu paitsi innovatiivisista tuotteista, myös edistyksellisistä ainesosistaan. Korealaiset kuluttajat vaativat tuotteiltaan paljon, minkä vuoksi sekä tuotekehittelyyn että uusien tehoaineiden löytämiseen käytetään paljon resursseja. Kokosimme yhteen korealaisen kosmetiikan kiinnostavimmat tehoaineet. Varmista, että ihonhoitotuotteesi sisältävät näitä ainesosaia!


Skin79 Fresh Garden Mask Snail -kangasnaamio kosteuttaa ja ravitsee kasvojen ihoa etanaseerumin avulla.

Etanaseerumi

Etanaseerumi kuulostaa erikoiselta, mutta se on yksi tämän hetken suosituimpia korealaisen kosmetiikan ainesosia. Tehoaine löydettiin sattumalta kun huomattiin, että etanafarmeilla työskentelevien ihmisten käsien iho oli poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Etanoiden erittämä seerumi kerätään talteen pinnoilta, joilla etanat ovat liikkuneet eikä etanoita vaurioiteta ainesosan tuotannossa. Keräämisen jälkeen seerumi puhdistetaan ja sitä käytetään useissa kosmetiikkatuotteina hyvin korkeina pitoisuuksina. Seerumi itsessään on hajutonta ja väritöntä.

Etanaseerumi on tunnettu ihon uusiutumista ja korjaantumista tukevasta vaikutuksestaan. Sama seerumi auttaa etanoita korjaamaan niiden omat haavat ja vauriot, jotka ovat syntyneet kivikkoisella maalla liikkuessa. Etanaseerumilla on ihoa kosteuttavia, pehmentäviä ja kirkastavia ominaisuuksia, minkä ansiosta se sopii oikeastaan jokaiselle ihotyypille.

Kuiva iho saa etanaseerumista lisää kosteutusta ja sen karhea pinta pehmenee, minkä lisäksi hilseilevä iho uudistuu paremmin. Rasvoittuva iho nauttii etanaseerumin epäpuhtauksien jättämiä arpia korjaavasta vaikutuksesta ja ohuesta koostumuksesta, joka kosteuttaa ihoa ilman rasvaista tunnetta. Ikääntyvä iho hyötyy etanaseerumista sekä sen kosteuttavan, pehmentävät, uudistavan että ihoa kirkastavan vaikutuksen vuoksi.

COSRX Propolis Light Ampule sisältää 80% propolisuutetta, jolla on antibakteerisia ja ihoa kosteuttavia ominaisuuksia.

Propolis

Propolis on mehiläisten tuottamaa ainetta, jota mehiläiset käyttävät desinfioimaan pesäänsä ja tukkimaan sen ylimääräisiä aukkoja. Propolis sisältää noin 300 erilaista yhdistettä, mikä tekee siitä uskomattoman tehoaineen.

Propolis on erityisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sopiva ainesosa antibakteeristen ominauuksiensa vuoksi. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidanttisia flavonoideja, jotka auttavat tuomaan iholle suojaa vapaiden radikaalien aikaansaamilta vaurioilta. Propolis kykenee myös kosteuttamaan, pehmentämään ja rauhoittamaan ihoa sekä tukemaan ihon pinnan uudistumista. Rasvoittuvalle iholle on hyötyä myös sen talineritystä tasapainottavista ominaisuuksista.

Mizon Hyaluronic Acid 100 -seerumi sisältää 50% hyaluronihappoa, joka kosteuttaa intensiivisesti kuivaa ja kosteuskäyhää ihoa.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on tunnettu tehoaine, jota käytetään runsaasti niin aasialaisessa kuin länsimaalaisessakin kosmetiikassa, sillä se on varsinainen tehokosteuttaja. Hyaluronihappo kykenee sitomaan itseensä 1000 kertaa painonsa verran vettä. Ihmiskehossa on luonnostaan hyaluronihappoa, minkä vuoksi se on hyvin siedetty ainesosa, joka aiheuttaa allergioita vain harvoin.

Hyaluronihappoa käytetään apuna useissa tuotteissa puhdistusvesistä kasvovesiin ja hoitonesteistä seerumeihin sekä kosteusvoiteisiin kasvonaamioihin. Myös useissa meikkituotteissa käytetään hyaluronihappoa, sillä kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta sen avulla voidaan luoda esimerkiksi illuusio täyteläisemmistä huulista ja tasaisemmasta ihon pinnasta.

Ihon tehokas kosteutus on ihotyypistä riippumatta avainasemassa ikääntymisen merkkien ehkäisyssä, sillä usein hennot juonteet johtuvat nimenomaan ihon pinnan kuivuudesta. Kuiva iho voi myös näyttää samealta ja elottomalta, mikä vanhentaa sitä entisestään. Hyaluronihappoa käytetään erikokoisina partikkeleina, jotka kykenevät kokonsa vuoksi imeytymään ihon eri pintakerroksiin ja tuomaan niihin tehokasta kosteutusta.

Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner -kasvovesi sisältää AHA- ja BHA-happoja, jotka heleyttävät ihoa sekä auttavat pitämään sen puhtaana ja kirkkaana.

AHA- ja BHA-hapot

Sekä AHA- että BHA-happoja käytetään ihonhoidossa niiden kuorivien ominaisuuksien vuoksi. Hapot kykenevät irrottamaan kuollutta ihosolukkoa ja sen myötä silottamaan ihon pintatekstuuria ja tekemään ihosta sekä pehmeämmän tuntuisen että heleämmän näköisen. Lisäksi hapoilla on ihoa kosteuttavia ominaisuuksia.

AHA-happo on koostumukseltaan vesiliukoista, minkä vuoksi se vaikuttaa vain ihon pinnalla. Happoa käytetään yleisesti erilaisissa anti-age-vaikutteisissa ja ihoa kirkastavissa tuotteissa, joiden AHA-happopitoisuudet voivat vaihdella paljon. BHA-happo eroaa AHA-haposta siten, että se on öljyliukoinen, mikä tarkoittaa, että se kykenee imeytymään talia erittäviin ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin. Tämän ansiosta BHA-happo on suosittu ainesosa mustapäihin ja muihin epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon hoidossa.

AHA- ja BHA-happoja voidaan käyttää sekä yhdessä että erikseen. Jotkut tuotteet saattavat sisältää niistä molempia, mutta yleisesti happoja ei niiden voimakkuuden vuoksi suositella käytettäväksi samalla levityskerralla. Ihonhoitorutiinin voi räätälöidä ihon omien tarpeiden mukaan ja käyttää kasvoilla joka toinen päivä AHA- ja joka toinen päivä BHA-happoja sisältäviä tuotteita. Koska molemmat hapot kuorivat ihoa, on niitä käyttäessä tärkeää muistaa suojata iho auringolta.

Skin79 Animal Mask, Dark Panda -kangasnaamio kirkastaa ja heleyttäää kasvojen ihoa niasiiniamidin avulla.

Ihoa vaalentavat tuotteet

Moni säikähtää korealaisten ihonhoitotuotteiden pakkausmerkintöjä tutkiessaan mainintaa ihoa "vaalentavista" (whitening) ominaisuuksista. Tätä lupausta ei kuitenkaan pidä turhaan säikähtää, sillä Aasiassa sanaa käytetään hieman erilaisessa tarkoituksessa kuin mihin meillä on totuttu.

Aasiassa ihannoidaan tasaisen sävyistä, vaaleaa ja kuulasta hipiää, joka näyttää heleältä ja lähes lasimaiselta. Tämän vuoksi ihonhoitotuotteet sisältävät runsaasti erilaisia ihoa kirkastavia ainesosia kuten C-vitamiinia ja muita pigmentintuotantoa tasapainottavia ainesosia, jotka eivät varsinaisesti vaalenna ihoa, vaan lähinnä tasoittavat ja kirkastavat sen sävyä. Tuotteiden avulla voidaan häivyttää iholle syntyneitä pigmenttiläiskiä, mutta niitä käyttäessä ei tarvitse pelätä, että iho vaalentuisi kauttaaltaan. Paras käännös vaalentaville tuotteille onkin ihoa heleyttävä tai kirkastava tuote.

Löydät elevenin K-Beauty-valikoiman täältä.