Miksi punainen kynsilakka on aina tyylikäs

23.12.2017

Muoti vaihtuu ja trendit tulevat ja menevät, mutta punainen kynsilakka on aina tyylikäs. <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Punaisessa kynsilakassa on jotain maagista. Siinä missä muut lakkatrendit vaihtuvat, pysyy punainen kynsilakka pinnalla vuodesta toiseen. Klassisen tyyliohjeen mukaan punainen onkin lakkasävy, johon voi aina turvautua, kun kynsilakan sävyn valinta saa aikaan epäröintiä.

Jo muinaisessa Egyptissä ylimystö maalasi kyntensä punaisiksi. Sekä Nefertiti että Kleopatra pitivät kyntensä punaisina ja henkilön aseman sosiaalisessa hierarkiassa saattoikin päätellä siitä, mitä sävyä hänen kynsissään oli. Mikä vahvempi punaisen sävy, sitä enemmän valtaa henkilöllä oli. Kynsien maalaamiseen käytettiin tavallisesti hennaa, mutta joskus myös jopa verta.

Varsinaiset kynsilakat kehitettiin 1900-luvulla ja ne saivat inspiraationsa autojen maaleista. Revlon iski kultasuoneen lanseeraamalla vuonna 1932 punaisen kynsilakan ja kun värifilmit yleistyivät, olivat elokuvatähtien tyylin yksityiskohdat avainasemassa. Rita Hayworthin punaiset huulet ja kynnet näyttivät upeilta elokuvateatterin valkokankaalla ja saivat naiset haluamaan niitä. Tämän jälkeen punaisen lakan suosio on kasvanut kasvamistaan ja onnistunut pysymään suosittuna vuodesta toiseen.

Ajattoman kynsilakkasävyn suosion salaisuus on siinä, että se sopii jokaiseen tilanteeseen. Punainen näyttää aina naiselliselta, mutta samalla myös tyttömäiseltä. Se on klassisen elegantti ja tyylikäs, mutta samalla se voi myös olla viettelevän seksikäs ja aistikas. Se sopii niin sormiin kuin varpaisiinkin ja vieläpä ympäri vuoden.

Punaisessa kynsilakassa on taikaa ja se näyttää hyviltä sekä lyhyissä että pitkissä kynsissä. Se saa kädet näyttämään välittömästi kauniilta ja huolitelluilta ja sillä on jopa mielialaa nostattava vaikutus. Punaisen kynsilakan suosiolle ei ole yksiselitteistä syytä, mutta useimpien punaista lakkaa käyttävien vastaus sävyn valintaa koskevaan kysymykseen on sama: he pitävät punaisesta ja kokevat siinä olonsa hyväksi.

eleven Christmas Calendar -joulukalenterin 24. luukku sisälsi punaisen OPI-kynsilakan.

Käytätkö punaista kynsilakkaa? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

Näin saat hajuveden tuoksun kestämään ihollasi

Näin teet täydellisen smoky eyes -meikin

Swiss Clinic Skin Roller - kotikäyttöinen mikroneulausrulla