Näin valitset oikean ripsivärin

15.12.2017

Sama ripsiväri ei tee kaikilla samanlaista lopputulosta. Näiden vinkkien avulla vältyt hutiostoksilta! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Useimmat valitsevat uuden ripsivärin joko ystävien suosittelujen tai mainonnan perusteella. Sama ripsiväri ei kuitenkaan tee kaikilla samanlaista lopputulosta, sillä ripsivärin aikaansaama jälki riippuu paitsi itse ripsiväristä myös omista silmäripsistä. Kokosimme yhteen viisi tärkeää asiaa, jotka läpikäymällä vältyt ripsiväriä hankkiessa jatkossa monilta hukkaostoksilta.

Millaiset ripset sinulla on?

Omat ripset vaikuttavat suuresti siihen, millainen ripsiväri toimii niissä parhaiten. Siinä missä kosteusvoiteen valinnassa on tärkeää määritellä oma ihotyyppi, on ripsivärin kohdalla olennaista tunnistaa oma ripsilaatu. Ovatko ripset pitkät vai lyhyet? Harvat vai tuuheat? Hennot vai paksut? Suorat vai kaarevat? Vertaile ripsiä ystävien kesken jos et ole täysin varma, millaiset omat ripsesi ovat.

Millaisen lopputuloksen haluat?

Jokainen lyhytripsinen ei automaattisesti tahdo pidentävää ripsiväriä eikä jokainen hentoripsinen puolestaan välttämättä halua lisää tuuheutta. Mieti, millaisen lopputuloksen haluaisit ja mitä omat ripsesi kaipaavat. Näin osaat ripsiväriä valitessa valita juuri sellaisia ripsivärejä, joiden lupaukset vastaavat omia tarpeitasi.

Valitse ripsillesi sopiva ripsiväriharja

Ripsiväriharja on tärkeässä roolissa paitsi ripsivärin annostelussa myös siinä, kuinka ripsiväri levittyy omiin ripsiin. Iso harja annostelee ripsiväriä tavallisesti pientä harjaa runsaammin, mutta sitä voi olla hankala käyttää lyhyissä ripsissä. Hennot ripset eivät välttämättä asetu hyvin tiiviisti olevien harjasten väliin ja liian harvassa olevat harjakset eivät puolestaan usein annostele harvoihin ripsiin tarpeeksi ripsivärimassaa, jotta lopputuloksesta tulisi runsas.

Kiinnitä huomiota ripsivärin koostumukseen

Ripsiväriharjan lisäksi merkittävässä roolissa on myös itse ripsivärimassan koostumus. Mitä ohuempi ripsivärin koostumus on, sitä vaikeampaa sitä on tavallisesti kerrostaa ripsiin runsaan lopputuloksen luomiseksi. Ohut ripsivärimassa sopii erityisesti niille, joilla on jo valmiiksi tuuheat ripset, mutta jotka kaipaavat kauniisti eroteltua lopputulosta. Täyteläisen voidemainen ripsivärimassa kerrostuu ripsiin hyvin, minkä ansiosta sen avulla on mahdollista rakentaa hentoihinkin ripsiin runsasta näyttävyyttä. Kuituja sisältävä ripsiväri on kätevä tuote pidentämään lyhyitä ripsiä.

Vedenkestävä, vesiliukoinen vai lämpimällä vedellä poistettava?

Suurin osa markkinoilla myytävistä ripsiväreistä on vesiliukoisia. Ihan pelkällä vedellä nekään eivät ripsistä lähde, mutta vesipohjainen silmämeikinpoistoaine irrottaa ne hellästi.

Jos silmämeikki vaatii kuitenkin erityistä kestävyyttä, kannattaa ripsiväriksi valita vedenkestävä vaihtoehto. Vedenkestävä ripsiväri on myös loistava valinta ripsille, jotka eivät suostu pysymään taivutettuina, sillä se lukitsee ripsiin kaarevuuden vesiliukoista ripsiväriä tehokkaammin. Vedenkestävissä ripsiväreissä on kuitenkin tyypillisesti ohuempi koostumus kuin vesilikoisissa, minkä vuoksi niitä ei tavallisesti voi kerrostaa samalla tavalla runsaan lopputuloksen saamiseksi kuin vesiliukoisia ripsivärejä.

Vedenkestävän ripsivärin poistaminen vaatii oman tuotteensa, joka sisältää öljyjä tai öljymäisiä ainesosia. Vedenkestävää ripsiväriä ei kannatakaan käyttää tekoripsien kanssa, sillä öljypitoiset tuotteet nopeuttavat tekoripsien irtoamista.

Jos silmäluomet ovat raskaat tai niiden iho rasvoittuu helposti, saattaa vedenkestäväkin ripsiväri levitä. Tällöin kannattaa valita ripsiväriksi lämpimällä vedellä poistettava vaihtoehto, joka kestää silmien vuotamisen ja ihon tasvoittumisen, mutta irtoaa ripsistä pelkän lämpimän veden avulla. Yhä useampi merkki valmistaa tällaisia ripsivärejä ja yksi suosituimmista on Clinique Lash Power Mascara.

Kokeile

Jos etsit ripsiväriä, joka pientää ripsiä ja erottelee ne kauniiksi ripsiviuhkaksi, kokeile Elizabeth Arden Lasting Impression Mascaraa. Ripsivärin harja on tehty ulottumaan kaikkiin ripsiin tarkasti ja sen pitkäkestoinen, vesiliukoinen koostumus on kehitetty tuhriintumattomaksi. Ripsiväri sisältää lisäksi keramideja, jotka vahvistavat silmäripsiä ja tukevat niiden hyvinvointia.

Löydät ripsivärin myynnistä täältä.

eleven Christmas Calender -joulukalenterin 16. luukku sisälsi tutustumiskoisen Elizabeth Arden Lasting Impression Mascaran.

Mikä on suosikkiripsivärisi? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

Näillä siveltimillä syntyy helposti onnistunut meikki

Suosikkituote helppoon huulimeikkiin

11 kosmetiikkasuosikkia juuri nyt