Tämän vuoksi arganöljy on ihmeaine

21.12.2017

Arganöljy on suosittu ainesosa, joka sopii käytettäväksi sekä ihon että hiusten hoidossa. Lue, mihin sen suosio perustuu! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Arganöljy on ollut trendikäs ainesosa sekä hiusten että ihon hoidossa jo usean vuoden ajan. Marokosta peräisin oleva öljy valmistataan arganpuun pähkinöistä ja se on tunnettu ihoa hoitavista ja jopa lääkinnällisistä ominaisuuksistaan, joiden ansiosta sitä onkin kutsuttu sen kotimaassa jopa nestemäiseksi kullaksi. Se on jo vuosisatojen ajan ollut osana Välimeren alueen kauneudenhoitoa ja nykyään aineosa on erittäin suositty myös muualla maailmassa.

Arganöljy sisältää erittäin runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien aikaansaamia vaurioita kuten esimerkiksi ihon ennenaikaista ikääntymistä. Arganöljyn sisältämä antioksidanttinen E-vitamiini auttaa lisäksi rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja tasapainottamaan sen kuivuutta. Arganöljy onkin omiaan iholle esimerkiksi auringonoton jälkeen.

Ravitsevien ominaisuuksiensa ansiosta arganöljy on erinomainen ainesosa erityisesti kuivalle ja jopa atooppiselle iholle. Se auttaa pehmentämään ihoa sekä lisäämään sen kimmoisuutta ja heleyttä, mikä puolestaan tukee ihon nuorekasta ulkonäköä. Arganöljyä voidaan käyttää niin kasvojen kuin vartalonkin ihon kosteutuksessa, minkä lisäksi se sopii käytettäväksi myös meikin poistoon. Monipuolinen arganöljy hoitaa myös kynsinauhoja.

Arganöljy sopii erinomaisesti myös hiusten hoitoon, sillä se pehmentää ja silottaa hiuksia sekä tuo niille kaunista kiiltoa. Paksut, kuivat ja karheat hiukset nauttivat puhtaasta arganöljystä, mutta ohuemmissa hiuksissa arganöljyä voi hyödyntää valitsemalla kevyempiä tuotekoostumuksia, jotka sisältävät arganöljyn lisäksi myös muita ainesosia. Näin hiukset saavat tehokasta hoitoa ja suojaa, mutta niistä ei tule raskaan tuntuisia tai rasvaisen näköisiä.

Arganöljyä hyödynnetään monissa erilaisissa hiustuotteissa shampoista hoitoaineisiin, hiusnaamioihin ja muotoilutuotteisiin. Tyypillisimpiä arganöljyä sisältäviä tuotteita ovat erilaiset kuivien tai kosteiden hiusten latvoihin käytettävät hoitotuotteet, jotka auttavat kesyttämään kuivat ja pörröiset hiuslatvat.

Käytä puhdasta arganöljyä myös esimerkiksi näin:

  • Lisää pieni määrä arganöljyä kylpyveteesi pehmentämään ja ravitsemaan ihoa.

  • Tehosta vartalovoidettasi lisäämällä siihen muutama pisara arganöljyä ennen vartalovoiteen levitystä iholle.

  • Käytä arganöljyä iltaisin kynsinauhavoiteena pitääksesi kynsinauhat pehmeinä ja hyvinvoivina.

  • Arganöljy sopii käytettäväksi myös käsien, kyynärpäiden ja jalkapäiden kovettumiin. Hiero öljyä niiden iholle iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotta se saa vaikuttaa yön yli.

  • Käytä arganöljyä tuoteiden arpien hoidossa hieromalla niihin öljyä. Öljy auttaa tekemään ihosta kosteutetun ja kimmoisamman, minkä lisäksi se auttaa tukemaan ihosolujen uudistumista. Öljy sopiikin esimerkiksi epäpuhtauksien jättämien arpien hoitoon.

  • Käytä arganöljyä raskausarpien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Öljy auttaa pitämään ihon kimmoisana ja joustavana. Hiero arganöljyä reisien, takapuolen ja vatsan iholle aamuin illoin saadaksesi parhaan vaikutuksen.

  • Arganöljy sopii erinomaisesti myös kuivan ja hilseilevän hiuspohjan hoitoon. Hiero muutama pisara arganöljyä pestyjen hiusten hiuspohjaan, joka nauttii arganöljyn rasvahapoista.

  • Puhdas arganöljy ei sisällä lisäaineita tai hajusteita, minkä ansiosta se sopii jopa pienten lasten ja vauvojen ihon hoitoon.

Kokeile esimerkiksi 100% arganöljyä sisältävää 100% Pure Organic Argan Oil -tuotetta. Löydät kaikki elevenin arganöljyä sisältävät tuotteet täältä.

LUE MYÖS NÄMÄ

Kasvosuihke, jota kaikki rakastavat

Tämä pikakaunistava mutanaamio tekee ihmeitä kolmessa minuutissa

Näin lajittelet kosmetiikkajätteesi oikein