Tehosta ihonhoitoa japanilaisilla hoitovesillä

3.12.2017

Japanilainen "lotion" on kasvoveden asemasta käytettävä hoitotuote, joka kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Tutustu kätevään monitoimituotteeseen! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Vuosi 2017 on ollut korealaisen kosmetiikan tähtivuosia ja japanilaisen kosmetiikan arvellaan saapuvan pian perästä myös länsimaihin. Moni mieltää japanilaisen ja korealaisen ihonhoitorutiinin toistensa kaltaisiksi, mutta tosiasiassa niiden välillä on runsaasti eroavaisuuksia.

Siinä missä korealaiset kuluttajat ovat valmiita kokeilemaan jatkuvasti uusimpia innovaatioita ja lisäämään ihonhoitorutiiniinsa aina uusia vaiheita, suosivat japanilaiset kuluttajat perinteisempiä ainesosia ja suppeampaa tuoterepertuaaria. Yksi japanilaisen ihonhoitorutiinin ainutlaatuisuuksista on kaksoispuhdistuksen jälkeen käytettävä hoitovesi, joka korvaa niin kasvoveden kuin Etelä-Koreassa suositun hoitonesteenkin.

Japanilaiset hoitovedet kulkevat tavallisesti nimellä lotion tai softener. Ne rinnastetaan tyypillisesti kasvovesiin, sillä niitä käytetään ihonpuhdistuksen jälkeen ennen seerumin levitystä ja niiden juoksevan nestemäinen olomuoto muistuttaa kasvovettä.

Tosiasiassa japanilaiset hoitovedet ovat käännössanansa mukaisesti nimenomaan hoitotuotteita eivätkä ihonpuhdistuksen viimeisteleviä tuotteita, jollaisiksi kasvovedet tavallisesti mielletään. Hoitovettä otetaan perinteisesti pullosta suoraan kämmenille ja se painellaan käsin suoraan kasvojen iholle. Hoitovesi voidaan myös sivellä iholle haluttaessa vanulapun avulla.

Hoitovedellä on pääsääntöisesti kolme tehtävää: se tasapainottaa ihon pH-arvon ihonpuhdistuksen jälkeen, tuo iholle lisää kosteutusta ja hoitoa sekä auttaa tehostamaan sen päälle levitettävien ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Ei mikään turha tuote, siis!

Hoitovesiä löytyy lähes jokaisen japanilaisen tuotemerkin valikoimasta. Yksi tunnetuimpia japanilaisia tuotemerkkejä on elevenillä myytävä Shiseido, joka lanseerasi syksyllä 2017 uuden WASO Fresh Jelly Lotion -nimellä kulkevan hoitoveden. Tuotteen perinteisiä hoitovesiä täyteläisemmältä vaikuttava hyytelömäinen geelikoostumus muuttuu iholle levittäessä nestemäiseksi ja vapauttaa samalla kasvoille ihoa heleyttävää kosteutusta. Tuote raikastaa ihoa sekä auttaa häivyttämään siltä laajentuneita ihohuokosia ja vähentämään ihon kiiltelyä.

Hinta 31,70 euroa / 150 ml

Löydät kaikki Shiseido-tuotteet myynnistä täältä.

eleven Christmas Calender -joulukalenterin 4. luukku sisälsi matkakokoisen japanilaisen hoitoveden (Sensai Cellular Performance Lotion II).

Oletko kokeillut japanilaisia hoitovesiä? Kommentoi alle!

LUE MYÖS NÄMÄ

K-Beauty School: Hoitoneste

Kokeile näitä korealaisia meikkitrendejä

Nämä Clarins-tuotteet ovat kestosuosikkeja