Tutustu vegaanin kosmetiikkabloggaajan meikkipussiin

12.11.2017

EEVA RYHTYI VEGAANIBLOGGAAJAKSI OSOITTAAKSEEN, ETTÄ KOSMETIIKKAVALIKOIMAA RIITTÄÄ MYÖS VEGAANEILLE. <br></br> Kirjoittanut: Mira - elevenin kauneustiimi

Kirjoittanut: Mira - elevenin kauneustiimi

Rabbit Glow -blogin takaa löytyvä Eeva ryhtyi vegaanibloggaajaksi osoittaakseen, että kosmetiikkavalikoimaa riittää myös vegaanille. Eläinystävällisestä kosmetiikasta hän kiinnostui vegaaniksi ryhtymisen myötä.

Kuva: Eeva, Rabbit Glow

Muutama vuosi sitten vegaanille sopivaa kosmetiikkaa ei ollut läheskään niin paljon saatavilla kuin nykyään ja Eeva ryhtyi tekemään pientä salapoliisityötä aiheen parissa, jotta löytäisi itselleen sopivia tuotteita. Hiljalleen harrastus eteni siihen, että myös bloggaajan kaverit alkoivat kysellä häneltä vegaanisia kosmetiikkavinkkejä.

Mitkä ovat vegaanisia luottokosmetiikkatuotteitasi?

"Hurraw-merkin huulirasva mahtuu litteän muotonsa puolesta hyvin lompakkoon kulkemaan. Mukana kulkee hyvin usein myös luonnonkosmetiikan käsivoide ja mineraalipohjainen puuteri."

HURRAW Cofee Bean Lip Balm -huulivoiteessa on hurmaava kahvin tuoksu. Kylmäpuristetuista luomuöljyistä valmistetetun huulivoiteen täyteläinen ja tahmaamaton koostumus kosteuttaa huulia pitkäkestoisesti ja jättää niille kevyen kiillon.

Parhaat kauneusvinkkisi?

"Suosittelen kosmetologilla käyntiä edes silloin tällöin, sillä ihonhoidon ammattilainen näkee ihonhoidon tarpeet ja osaa suositella tarvittaessa rutiinien muokkausta. Jos iholla on erityisvaatimuksia tai sitkeitä iho-ongelmia, vinkkaan myös tutustumaan ihonhoitoa tukeviin tehotuotteisiin, kuten seerumeihin ja täsmätuotteisin. Kauneudenhoito lähtee toki sisältä ja esimerkiksi hyvin nukutuista öistä ei ainakaan ole haittaa kauneudenhoidolle!"

"Luonnonkosmetiikan kulttisarja Neal's Yard Remediesin kasviperäisiin ja öljyhin luottavat ihonhoitotuotteet ovat ikisuosikkejani. Etenkin sarjan kasvovoiteet ja kasvovedet ovat ovat takuulaadukkaita ja niitä onkin läpi vuoden kosmetiikkakaapissani."

Alkoholiton Neal's Yard Remedies Rejuvenating Frankincense Toner -kasvovesi poistaa iholta viimeisetkin epäpuhtaudet ja valmistelee ihon hoitotuotteita varten.

Onko sinulla ollut vaikeuksia löytää vegaanisia kosmetiikkavaihtoehtoja?

"Arkikosmetiikka aina shampoista kosteusvoiteisiin löytyy nykyään vegaanisena jo todella hyvin. Toivoisin lisää valinnanvaraa lähinnä vegaanisiin parfyymeihin, kynsienhoitotuotteisiin ja hiusväreihin, mutta näistäkin olen löytänyt uutuuksia hiljattain. Oikeastaan teen kompromisseja lähinnä siinä, että kaikkea ei löydy vielä vegaanisena ja samanaikaisesti luonnonkosmetiikkana, jota mieluiten käytän. Seuraan kuitenkin aktiivisesti alan yleisiä trendejä ja etenkin Suomen luonnonkosmetiikan tilannetta. Joskus törmään uusiin mielenkiintoisiin tuotesarjoihin esimerkiksi tavarataloissa tai nettikaupoissa ja silloin saatan tarkistaa tuotteiden vegaanitietoja."

Mitä tuotteita suosittelisit ja miksi ne ovat suosikkejasi?

"Ihonhoitoon lähes kaikille sopii myös biohajoava Konjac Sponge -sieni, joka puhdistaa ja kuorii hipiän tehokkaasti. Mineraalimeikit antavat ihon hengittää ja jättävät kauniin meikittömän meikin näköisen lopputuloksen. Lily Lolon mineraalimeikit ovat suosikkejani monen vuoden ajalta. Silloin kun etsinnässä on taas kampauksella pitkää kestoa, freesausta tai hyvää pitoa, suosittelen tsekkaamaan värikkään Amikan cruelty free -hiustuotteiden valikoiman."

Konjac Sponge Premium Facial Puff Pure White 100% on konjac-kasvin juuresta valmistettu ihonpuhdistussieni, joka puhdistaa kasvojen ihon hellävaraisen tehokkaasti. Vedessä pehmenevä huokoinen sieni hieroo ihoa hellävaraisesti stimuloiden ihon pintaverenkiertoa ja uusien ihosolujen muodostumista.

Jos aiemmin saatettiin ajatella, että vegaanin tulee valmistaa kaikki kosmetiikkansa itse eikä vegaanisia tuotteita ei ole saatavilla tarpeeksi, on tilanne nykyään toinen. Nykyään yhä useamman ammattimeikkajankin valinta on käyttää synteettisiä meikkisiveltimiä niiden korkean laadun vuoksi.

Klikkaa lukemaan Eevan Rabbit Glow -blogia tästä.

Suositko vegaanista kosmetiikkaa? Kerro kommenteissa omat suosikkituotteesi!

LUE MYÖS NÄMÄ

Vegaanin kosmetiikka: ihonhoito

Hyggeilyä kauneudenhoitoon!

Swiss Clinic Skin Roller - kotikäyttöinen mikroneulausrulla