4 vinkkiä kesäihon hoitoon korealaisella kosmetiikalla

14.6.2018

Pyysimme kuumassa ja hiostavassa Bangkokissa asuvaa Virve Fredmania jakamaan parhaat vinkkinsä ihonhoitoon kesällä. <br></br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

elevenin maapäällikkö ja kosmetiikkabloggaaja Virve Fredman on asunut tammikuusta lähtien Bangkokissa, joka tunnetaan yhtenä maailman kuumimmista kaupungeista. Korealaiseen kosmetiikkaan hurahtanut Virve kokosi kokemuksen kautta karttuneet parhaat vinkkinsä kesäihon hoitoon.

Vinkki 1: Aloe vera -geeli sopii moneen tilanteeseen

Kevyt ja raikas aloe vera on mitä parhain tuote kosteuttamaan sekä kasvojen että vartalon ihoa kesällä. Aloe veraa käytetään paljon after sun -tuotteissa sen rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel sopii käytettäväksi usealla tavalla. Geeliä voidaan käyttää kevyenä kasvojen ja vartalon kosteuttajana, mutta myös karvanpoiston jälkeisenä rauhoittavana tuotteena. Geeli sopii myös miehille rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen. Kuivalla iholla aloe vera -geeli saattaa yksinään olla liian kevyt tuote, mutta rasvoittuvalla iholla se sopii täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi meikkipohjan alla.

Monipuolinen geeli sopii lisäksi käytettäväksi raikkaana kasvonaamiona. Levitä geeliä runsas kerros kasvojen iholle ja anna sen vaikuttaa 10 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen geeli kasvoilta hellästi pois. Jos iho on kuiva, voi geeliin sekoittaa 1-2 pisaraa kasvoöljyä. Geelillä voi myös helliä silmänympäryksiä levittämällä sitä niille runsaan kerroksen ja asettamalla päälle 10 minuutiksi ohuet vanulaput. Aloe vera -geelillä voi myös rauhoittaa epäpuhtauksia ja auringon polttamia ihoalueita.

Geeli sopii lisäksi käytettäväksi kuivien ja vaurioituneiden hiusten latvoissa hiustenpesun jälkeen. Sitä voi myös sekoittaa hiusnaamioon.

Vinkki 2: Säilytä kangasnaamioita jääkaapissa

Mikään ei tunnu paremmalta kuin jääkaappiviileä kangasnaamio kuumana kesäpäivänä! Parhaiten jääkaapissa säilytettäviksi sopivat kangasnaamiot, joissa on ohuen vesimäinen ja raikas seerumi. Myös hydrogeelinaamiot tuntuvat erityisen virkistäviltä, kun ne asettaa kasvoille viileinä.

Kokeile esimerkiksi hauskaa Skin79 Animal Mask, Angry Cat -kangasnaamiota, joka puhdistaa ja rauhoittaa ihoa aloe veran ja teepuun avulla. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa oleva Whamisa Organic Flowers Hydrogel Mask -hydrogeelinaamio kosteuttaa ja kirkastaa kasvojen ihoa.

Vikki 3: Kosteuta ihoa kevyillä hoitonesteillä

Kevyet hoitonesteet ovat korealaiselle ihonhoidolle tunnuksenomaisia tuotteita, joiden avulla ihosta voidaan saada täyteläisen kostea ilman rasvaista tunnetta. Kevyitä hoitonesteitä voidaan kerrostaa iholle jopa useita ohuita kerroksia, joiden avulla ihon kosteusvarastot saadaan täyttymään ja ihosta tulee heleämmän näköinen. On kuitenkin aina hyvä muistaa, ettei hoitoneste sovi käytettäväksi yksinään, vaan sen päälle tulee aina levittää kosteusvoidetta, joka auttaa lukitsemaan kosteuden iholle.

Tutustu esimerkiksi Holika Holika 3 Seconds Starter Vita Complex -tuotteeseen, jota voidaan käyttää paitsi tehokkaasti kosteuttavana hoitonesteenä, myös toisen hoitonesteen alla tehostamassa ihon kosteutusta.

Vinkki 4: Ylläpidä aurinkosuojaa tyynymeikkivoiteella

Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, mutta aurinkosuojan teho voi heikentyä päivän aikana esimerkiksi hikoilun vaikutuksesta. Jos kasvoilla on meikkipohja, ei aurinkovoidetta voi enää lisätä kasvoille. Tyynymeikkivoide onkin täydellinen kesämeikkituote, sillä sen avulla voi paitsi korjailla meikkipohjaa, myös vahvistaa aurinkosuojaa. Korealaisesta kosmetiikasta löytyy useita tyynymeikkivoiteita, joissa on korkea aurinkosuoja.

Skin79 Pink BB Pumping Cushion SPF 50 PA +++ -tyynymeikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja suojaa ihoa samalla auringolta. Tyynymeikkivoiteen pakkaus annostelee meikkivoidetta rasian sisällä olevalle levylle, minkä ansiosta tuotteen käyttö on erittäin hygieenistä.

Aurinkosuojan tehoa voi päivän aikana vahvistaa myös suojakertoimellisen puuterin avulla. Väritön Peter Thomas Roth Oily Problem Skin Instant Mineral SPF 30 -mineraalipuuteri on pakattu kätevän siveltimen sisään, jonka avulla puuteria on helppoa sivellä iholle aina tarvittaessa.

Jaa kommenteissa omat vinkkisi kesäihon hoitoon!

LUE MYÖS NÄMÄ:

Näin suojaat ihosi auringolta oikein

5 tuotetta, joilla pidennät rusketuksesi kestoa

Kesäkosmetiikan parhaat ainesosat - 7 suosikkia