Kauneustiimimme testasi silikonisen FOREO ISSA -sähköhammasharjan

19.2.2018

Silikonin ja värähtelyteknologian yhdistäminen luo tehokkaita ihonpuhdistuslaitteita, mutta miltä niiden yhdistelmä tuntuu suussa? Lue kokemuksemme! <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevevenin kauneustiimi

Silikonipintaa hyödyntävät FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteet ovat jo muutamia vuosia olleet erittäin suosittuja. Niiden mikrovärähtely tehostaa ihonpuhdistusta ja materiaalinsa ansiosta ne ovat jopa 35 kertaa hygieenisempiä kuin tavalliset kasvoharjat. Ei siis ole ihme, että kasvoharjojen parhaat ominaisuudet on tajuttu varastaa myös hammasharjojen puolelle.

Huolellinen hampaiden harjaus on minulle asia, jotka en tingi. Sain ensimmäisen sähköhammasharjani alle kouluikäisenä ja siitä lähtien olen turvautunut tavalliseen hammasharjaan lähinnä vain matkalle lähtiessäni. Itseasiassa juuri tavallisen sähköhammasharjan epäkäytännöllisyys matkustaessa oli ensimmäinen asia, joka sai minut haikailemaan uutta sähköhammasharjaa. Haaveissani oli sähköhammasharja, joka olisi kevyt kuljettaa mukana, mutta jossa olisi silti kestävä akku.

FOREO ISSA -sähköhammasharja tuntui olevan ratkaisu kaikkiin ongelmiini. Silikonipintaista sähköhammasharjaa kuvailtiin kevyeksi ja sen akun kerrottiin riittävän yhdellä, vain tunnin kestävällä ja kätevästi USB-johdolla tehtävällä latauksella jopa 365 käyttökertaa, mikä kuulosti erittäin lupaavalta.

Erityisen kiinnostavaa hammasharjasta teki se, että myös sen harjaspään harjakset oli valmistettu silikonista. Silikonia kuvailtiin hellävaraiseksi valinnaksi paitsi hampaille, myös ikenille ja yhdessä hammasharjan värähtelyteknologian kanssa se tekisi hampaista ennennäkemättömän puhtaan tuntuiset.

Sain kokeiltavakseni FOREO ISSA Hybrid -hammasharjan, jonka harjaspää eroaa tavallisesta FOREO ISSA -harjaspäästä siten, että siinä on käytetty hampaille ja ikenille hellävaraisten silikonisten harjasten lisäksi myös PBT-polymeeriharjaksia. Nämä harjakset tehostavat hampaiden puhdistusta ja niiden kerrotaan olevan tavallisten hammasharjojen nailonharjaksia huomattavasti hygieenisemmät.

Kun sain hammasharjan ensimmäistä kertaa käteeni, tuntui se miellyttävän kevyeltä ja käteen sopivalta. Vanha sähköhammasharjani oli huomattavasti painavampi eikä ollenkaan niin siro kuin FOREO-hammasharja. Mikä sen sijaan ei hammasharjassa tuntunut yhtä sirolta oli sen harjaspää. Se oli nimittäin hämmentävän kookas kaltaiselleni käyttäjälle, joka on tottunut puhdistamaan hampaansa perinteisellä pienellä pyöreällä sähköhammasharjan päällä.

Hammasharjan pää tuntui kuitenkin liian isolta vain parilla ensimmäisellä käyttökerralla, kunnes totuin sen kokoon. Hammasharjan pää tarvitsee vaihtaa vain kerran vuodessa, mikä tuntuu hyvin ekologiselta ajatukselta. Sain hammasharjani mukana kokeiltavakseni kuitenkin myös tavallisen FOREO ISSA -vaihtopään, joten pääsin vertailemaan kahden erilaisen harjaspään eroja.

Vaikka hammasharja värähtelee tavallisen sähköhammasharjan tapaan, on sen värinä silti kevyemmän tuntuista. Hammasharjan pää ei myöskään kääntyile samalla tavalla kuin perinteiset sähköhammasharjojen harjaspäät kääntyilevät, minkä vuoksi hampaat harjataan liikuttamalla hammasharjaa samanlaisilla liikkeillä kuin tavallistakin hammasharjaa. Tämän sähköhammasharjan kanssa ei siis riitä, että harjaa vain liu'uttaa pitkin hammasrivistöä.

Täytyy myöntää, että molemmat harjaspäät saivat suussani todellakin aikaan aivan erityisen puhtauden tunteen. Aivan kuin hammaslääkäri olisi juuri kiillottanut hampaani! Hampaiden pinta tuntui todella puhtaalta ja hampaat suorastaan näyttivät kiiltäviltä. Ihastuin tähän tunteeseen välittömästi.

Molemmat kokeilemistani harjaspäistä toivat samanlaisen puhtaan tunteen, mutta koska pelkät silikoniharjakset ovat melko paksuja, pidin enemmän kahdenlaisia harjaksia yhdistävästä Hybrid-harjaspäästä. Tämän avulla pääsin paremmin käsiksi myös hampaiden väleihin.

Totuin aluksi isoilta tuntuviin harjaspäihin nopeasti, mutta tuntui silti helpottavalta kuulla, että FOREO myy myös hieman pienempiä ISSA Mini -sähköhammasharjan vaihtopäitä, jotka sopivat tavalliseen FOREO ISSA -hammasharjan runkoon. Nämä vaihtopäät on tarkoitettu sekä lapsille että niille, jotka pitävät pienemmästä harjaspäästä.

Minua ihastutti myös se, että FOREO on kehittänyt erityisen ISSA Mikro -hammasharjan, joka on suunniteltu alle 5-vuotiaille. Hammasharja auttaa opettamaan lapsia hampaiden harjaukseen ja sen värähtely tuo helpotusta vauvojen hampaiden puhkeamisen aiheutamaan kutinaan ja muihin ikäviin tuntemuksiin. Tässä mallissa on kevyempi värähtely eikä sen harjaspää irtoa, mikä tekee siitä turvallisen käyttää.

Ihastuin oman kokeilun perusteella FOREO ISSA -hammasharjaan. Hammasharjan pitkäkestoinen akku on suorastaan taivaallinen asia ja kevyt harja kulkee kompaktisti mukana matkalla myös käsimatkatavaroissa. Saatavilla on myös hieman edullisempi FOREO ISSA Play -sähköhammasharja, Black -hammasharja, joka toimii paristoilla. Tämä malli on loistava valinta, kun haluaa tehdä tuttavuutta uudenlaisen hammasharjan kanssa.

Olin jo lähtökohtaisesti FOREO-ihonhoitolaitteiden fani ja tämän sähköhammasharjan myötä liityin myös merkin hammasharjojen fanien joukkoon!

Tutustu FOREO -tuotteisiin täällä!

Käytätkö sähköhammasharjaa vai tavallista hammasharjaa? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

Odotettu uutuus: FOREO LUNA Play Plus

FOREO LUNA Play - supersöpö ihonpuhdistuslaite!

FOREO ESPADA - Testasimme epäpuhtauksia hoitavan uutuuslaitteen