Ihonhoidon trendit vuonna 2018

4.1.2018

Aasialaisia vaikutteita, luontoa kunnioittavia tuotteita ja vartalon hoitoa - Kokosimme yhteen vuoden 2018 suurimmat ihonhoitotrendit! <br><br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Vuosi 2017 toi tullessaan jotain mullistavaa: ihonhoidosta tuli trendikästä. Suuri syy ihonhoidon suosion lisääntymiselle oli korealaisen kosmetiikan maailmanvalloituksessa, sillä sen myötä yhä useampi innostui kokeilemaan erilaisia ihonhoitotuotteita ja jopa laajentamaan ihonhoitorutiiniaan. Vuosi 2018 tuokin mukanaan entistä enemmän ihania ihonhoitotuotteita, laitteita ja välineitä.

Vuoden 2018 ihonhoitotrendejä hallitsee vahvasti muutama yksittäinen ilmiö. Kokosimme yhteen vuoden suurimmat ihonhoitotrendit:

Naamiot
Mustapäitä vastaan taistelevat peel off -kasvonaamiot, ihon eri alueiden tarpeisiin tehonsa kohdensata multimasking ja ihanat kangasnaamiot ovat kaikki olleet erityisen suosittuja jo vuonna 2017, mutta vuonna 2018 naamioiden suosio lisääntyy entisestään. Markkinoille saadaan runsaasti uusia innovatiivisia koostumuksia, tehokkaita aktiiviaineita ja tuloksia tuovia tuotteita. Naamioiden voittokulku ei rajoitu vain pelkkiin kasvonaamioihin ja kiinnostavia uutuustuotteita tullaan näkemään myös vartalotuotteiden ja hiustenhoidon puolella.

Luontoa kunnioittavat tuotteet
Vuoden 2017 trendisana oli vegaanisuus, joka näkyi vahvasti kosmetiikassa. Sama ilmiö on nähtävissä entistä selkeämmin vuonna 2018, mutta sen rinnalle nousevat vahvasti myös tuotteet, jotka on valmistettu ympäristöä kunnioittaen. Niin tuotteiden ympäristöystävlliset koostumukset kuin tuotepakkauksetkin ovat yhä vahvemmassa roolissa ja kuluttajat haluavat yhä enemmän luonnon ehdoilla valmistettua kosmetiikkaa.

Ihonhoidon apuvälineet
Ihonhoitoa täydentävät laitteet ja apuvälineet kohoavat vuonna 2018 entistä suurempaan suosioon. Erilaiset epäpuhtauksien hoitoon kehitetyt laitteet, kasvoharjat, hierontavälineet ja muut ihonhoitoa tehostavat ja jopa ammattilaisten tekemiä hoitoja korvaavat laitteet kuten mikroneulausvälineet tekevät tuloaan kuluttajien kosmetiikkakaappeihin yhä suuremmissa määrin. Kuluttajat ovat valmiita panostamaan ihonhoitoon yhä enemmän, mutta koska monilla ei ole aikaa tai rahaa käydä jatkuvasti ammattilaisella hoidettavana, tulee kotikäyttöisistä laitteista erityisen suosittuja.

Vartalonhoito
Varsinkin Suomessa vartalonhoito tuppaa tyypillisesti rajoittumaan kesäkuukausiin, jolloin säät (ainakin toisinaan) sallivat paljastamaan ihoa hieman tavallista enemmän. Vartalonhoidosta on kuitenkin povattu uutta ilmiötä tulevalle vuodelle ja vaikka se ei rantautuisi Suomeen täydessä mittakaavassaan tarkoittaa se kuitenkin, että ainakin tulevan kesäkauden varalle on saatavilla taatusti runsaasti uusia ja tehokkaita tuotteita, jotka saavat ihon näyttämään kauniilta.

Aasialaiset vaikutteet
Vuosi 2017 oli K-Beauty-lyhenteellä kulkevan korealaisen kauneudenhoidon juhlavuosi ja sen vaikutukset näkyvät vuoden 2018 trendeissä yhä vahvemmin. Paitsi että markkinoille saapuu lisää korealaisia kosmetiikkamerkkejä, saavat ne nyt myös kilpailija japanilaisesta kosmetiikasta, joka kulkee tietysti nimellä J-Beauty. Innovaatioihin ja kokeiluun perustuva korealainen kosmetiikka eroaa perinteitä ja yksinkertaisuutta kunnioittavasta japanilaisesta ihonhoidosta, mikä saa sen varmasti sopimaan hyvin suomalaiseen ihonhoitokulttuuriin.

Mistä vuoden 2018 ihonhoitotrendistä innoistuit eniten? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ

K-Beauty School: Taianomaiset kangasnaamiot

K-Beauty School: Yönaamiot

Vallankumouksellinen uutuus: kuiva kangasnaamio!