Joko tunnet nämä kosmetiikan tehoaineet?

18.3.2018

Lue, mitä hyaluronihappo, keramidit, peptidit, kollageeni ja niiden muut, paljon puhutut kaverit kosmetiikkatuotteissa tekevät! <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Kosmetiikkatuotteet ovat pullollaan tehoaineita, joista monet puhuvat tuttavallisesti kuin parhaista kavereistaan. Jos et ole varma, mitä mikäkin tehoaine tekee, lunttaa niiden vaikutukset tästä listasta:


AHA-hapot

AHA-hapot kulkevat tuttavallisemmin hedelmähappojen nimellä, sillä suurin osa niistä on peräisin hedelmistä. Tavallisimpia AHA-happoja ovat glykolihappo ja maitohappo, jotka molemmat auttavat irrottamaan ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. Happojen ihoa kuoriva vaikutus auttaa tekemään ihosta heleämmän näköisen sekä varmistamaan, että muut ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle hyvin. AHA-hapoilla on myös ihoa kosteuttavia vaikutuksia, minkä vuoksi ne sopivat erityisen hyvin kuivalle ja ikääntuvälle iholle.

Kokeile: Pixi Glow Tonic -kasvovesi sisältää 5% glykolihappoa, joka auttaa kirkastamaan ja heleyttämään ihoa.


Antioksidantit

Kosmetiikkatuotteiden antioksidanttiset ainesosat auttavat tuomaan iholle suojaa ulkoisilta rasitteilta kuten esimerkiksi saasteilta. Ne suojaavat ihoa sitä ennenaikaisesti ikäännyttäviltä vapailta radikaaleilta. Antioksidantteja sisältävät tuotteet sopivat niin nuorelle kuin jo ikääntyneellekin iholle, sillä ne auttavat ehkäisemään uusien ikääntymisen merkkien muodostumista.

Kokeile: Lumene SISU Suojaava Antioksidanttikasvosuihke auttaa suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien ja ilman epäpuhtauksien haitallisilta vaikutuksilta.


BHA-hapot

Suosituin kosmetiikkatuotteiden BHA-happo on salisyylihappo, joka sopii erityisesti epäpuhtaan ja helposti tukkeutuvan ihon hoitoon. Siinä missä AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja vaikuttavat vain ihon pinnalla, ovat BHA-hapot rasvaliukoisia, minkä ansiosta ne kykenevät imeytymään talia tuottaviin ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältäpäin. Tämän ansiosta ne auttavat ehkäisemään mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien muodostumista.

Kokeile: Benton Aloe BHA Skin Toner -kasvovesi sisältää ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa sekä 0,5% BHA-happoa, joka auttaa pitämään ihon kirkkaana.


C-vitamiini

C-vitamiini on yksi suotuimmista atioksidanteista ja täydellinen ainesosa heleyttämään sameaa ihoa. Kaiken ikäisille sopiva C-vitamiini auttaa tekemään ihosta kirkkaamman näköisen ja tasaisemman sävyisen, minkä vuoksi sitä käytetään usein myös pigmenttiläiskien hoitoon tarkoitetuissa hoitotuotteissa.

Kokeile: Mario Badescu Vitamin C Serum sisältää 7.5% antioksidanttista C-vitamiinia, joka suojaa ihoa tehokkaasti vapailta radikaaleilta. Seerumi auttaa kirkastamaan ihoa ja häivyttämään pigmenttimuutoksia.

E-vitamiini

E-vitamiini on toinen suosittu antioksidantti, jota lisätään erityisesti kuivan ihon tuotteisiin. E-vitamiini tuo iholle suojaa ja auttaa tukemaan kuivan ja jopa hilseilevän ihon uudistumista. E-vitamiini sopii antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi loistavasti myös ikääntyvälle iholle.

Kokeile: glo-therapeutics Vita E Essential Cream on antioksidanttinen kosteusvoide, jonka hoitava koostumus palauttaa ihon kosteustasapainon ja vahvistaa ihoa.


DHA

DHA eli dihydroksiasetoni on itseruskettavien tuotteiden tehoaine, joka saa aikaan rusketusreaktion. DHA on makeutusaineeksikin sopiva sokeri, joka saa ihon pinnan aminohapot reagoimaan ja värjääntymään. Se on turvallinen vaihtoehto ihon ruskettamiseen, sillä se ei vaurioita ihoa kuten auringon ja solariumin UV-säteily. DHA on ainesosa, jonka reaktio iholla saa aikaan itseruskettaville tunnuksenomaisen tuoksun.

Kokeile: Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster auttaa muuttamaan tavalliset ihonhoitotuotteesi ihon ympäri vuoden heleän päivettyneiksi tekeviksi! Tiivistettyä itseruskettajaa sekoitetaan ihonhoitotuotteisiin, jotta niiden hoitavista ja ihoa kosteuttavista koostumuksista saadaan entistä monipuolisempia.


Glyseriini

Glyseriini on suosituimpia ihoa kosteuttavia ainesosia, sillä se kykenee sitomaan itseensä painonsa verran vettä. Sitä käytetään niin ihonhoitotuotteissa kuin hiustuotteissakin sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi. Glyseriini, joka tunnetaan myös glyserolina, lisää myös tuotteen viskositeettiä eli tuotteen paksuutta.

Kokeile: Pixi Hydrating Milky Serum -kasvoseerumin silkkisen kevyt koostumus hoitaa kasvojen ihoa tehokkaasti. Ruusu-uutetta, jojobaöljyä, aloe veraa sekä glyseriiniä sisältävä seerumi kosteuttaa ihoa ja saa sen tuntumaan pehmeältä.


Hyaluronihappo

Toisin kuin AHA- ja BHA-hapot, ei hyaluronihappo kuori ihoa. Päinvastoin se on kuuluisa kyvystään sitoa iholle jopa tuhat kertaa painonsa verran kosteutta, mikä tekee siitä niin kuivan kuin kosteusköyhänkin ihon sankarin. Hyaluronihappo auttaa pitämään ihon täyteläisen kosteutettuna ja kimmoisana. Se on yksi yleisimmistä kosmetiikan kosteuttavista tehoaineista ja koska sitä löytyy ihmiskehosta luonnostaan, on se hyvin siedetty ainesosa.

Kokeile: MITOMO Facial Mask Hyaluronic Acid + Lithospermum -kangasnaamio sisältää ihoa kosteuttavaa ja täytelöittävää hyaluronihappoa.


Keramidit

Keramidit ovat kuivan ihon pelastajia, sillä ne auttavat ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta. Keramidit ovat ihon luonnollisen suojamuurin ainesosia ja iholla luonnostaan olevia rasvahappoja, joiden ansiosta ihon kosteustasapaino pysyy yllä. Erityisesti kuiva ja hilseilevä iho hyötyy lisäannoksesta keramideja.

Kokeile: Elizabeth Arden Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum -keramidikapselit sisältävät hoitavaa seerumia, joka auttaa vahvistamaan ja korjaamaan ihoa.


Kollageeni

Kosmetiikkatuotteissa käytettävän kollageenin partikkelit ovat niin isoja, etteivät ne kykene imeytymään iholle. Pilkottua kollageenia käytetään hoitotuotteissa silti usein, sillä se kykenee kosteuttamaan ihoa hyvin. Kollageenia sisältävät tuotteet sopivat erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Kokeile: It'S SKIN Collagen Voluming Serum -kasvoseerumi auttaa kosteuttamaan ihoa ja tukemaan ihon kykyä säilyttää kosteutta. Intensiivisesti kosteuttava seerumi sopii erityisesti kuivan ja rasittuneen ihon hoitoon.


Nikotiiniamidi

Nikotiiniamidi eli B3-vitamiini löytyy tuotteiden ainesosaluettelosta nimellä Niacinamide ja se sopii erityisesti epäpuhtaan, helposti tukkeutuvan ihon hoitoon. Se auttaa paitsi häivytämään laajentuneita ihohuokosia ja hentoja juonteita, mutta myös kirkastamaan sameaa ihoa, minkä vuoksi sitä käytetään myös ihoa kirkastavissa tuotteissa.

Kokeile: Aromatica Rose Absolute First Serum -seerumin aktiiviset ainesosat kosteuttavat ja kirkastavat ihoa. Seerumi häivyttää näkyvistä ihon pieniä juonteita ja toimii anti-age-tuotteen tavoin ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyssä.


Peptidit

Peptidejä käytetään erityisesti ikääntyvän ihon tuotteissa, sillä ne auttavat tehostamaan ihon uudistumista ja häivyttämään iholta juonteita. Aminohapoista muodostuneita erilaisia peptidejä on useita ja ne kaikki vaikuttavat hieman eri tavalla.

Kokeile: Filorga Time Filler Absolute Wrinkle Correction Cream -kosteusvoiteen botoxmaisesti vaikuttavat tripeptidit auttavat rentouttamaan ihoa samalla kun kapseloitu hyalurohihappo saa ihon näyttämään täyteläisemmältä.


Q10

Myös nimillä Ubikinoni ja koentsyymi Q10 tunnettava ainesosa on vitamiinin kaltainen antioksidantti, joka auttaa ehkäisemään ja lievittämään tulehduksia sekä jopa häivyttämään juonteita. Antioksidanttisena ainesosana se auttaa torjumaan ympäristön ihoa ikäännyttäviä rasitteita. Ainesosa sopii erityisesti ikääntyvän ihon hoitoon sekä tulehduksia rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta myös herkästi ärtyvälle iholle.

Kokeile: Indeed Laboratories Q10 Booster on ubikinonia sekä C- ja E-vitamiineja sisältävä tehotiiviste, joka auttaa suojaamaan ihoa ja ehkäisemään pigmenttimuutoksia aikaansaavien liiallisten pigmenttien muodostumista tasoittaen ihon sävyä.


Retinoli

A-vitamiinista johdettu retinoli tunnetaan yhtenä tehokkaimmista ainesosista hoitamaan ihoa, jolla on näkyviä ikääntymisen merkkejä. Se auttaa stimuloimaan ihon kollageeni- ja elastiinituotantoa sekä jopa normalisoimaan talinrauhasten toimintaa, minkä vuoksi sitä käytetään myös epäpuhtaan ihon hoidossa. Retinolia sisältäviä tuotteita on suositeltavaa käyttää iltaisin ja iho on tärkeää suojata retinolituotteita käyttäessä päivisin aurinkosuojatuotteilla, sillä se herkistää ihoa UV-säteilylle. Retinoli voi aluksi ärsyttää ihoa, joten iho kannattaa totuttaa siihen pikkuhiljaa.

Kokeile: Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM -tehohoito tuo iholle maksimaalisia tuloksia minimaalisella ihoärsytyksellä. Kosteuttava tuote sisältää 1.5% mikrokapseloitua retinolia, joka auttaa tukemaan ihon luonnollista uudistumista. Tehotuote auttaa häivyttämään kasvoilta ryppyjä ja juonteita sekä tekemään ihosta tasaisemman ja raikkaan näköisen.

Onko sinulla suosikkiainesosia, joita ihosi rakastaa? Kerro kommenteissa!


LUE MYÖS NÄMÄ:

Tehokkaampaa ihonhoitoa vain kolmella tuotteella

Näin pelastat talven kuivattaman ihon - 7 vinkkiä

Ihonhoidon trendit vuonna 2018