Kesäkosmetiikan parhaat ainesosat - 7 suosikkia

10.6.2018

Pidä huoli, että sinulla on kesällä käytössä näitä ainesosia sisältävät tuotteet! <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Myös kesällä kauneudenhoito rakentuu kolmen kulmakiven varaan, joita ei kannata laiminlyödä: puhdistus, kosteutus ja suojaus. Kesäkosmetiikassa avuksi voi kuitenkin ottaa monivaikutteiset tuotteet, joita on helppoa käyttää myös matkustaessa. Erityisesti rauhoittavat ja ihon hehkua lisäävät tuotteet sopivat myös täydellisesti kesään. Pidä huoli, että kosmetiikkatuotteesi sisältävät kesällä näitä aurinkoisen paahteisiin päiviin sopivia ainesosia:

Aloe vera

Aloe vera on jo pitkään tunnettu lääkekasvina ja sitä voidaan kesällä käyttää esimerkiksi rauhoittamassa auringon polttamaa ihoa. Aloe vera sopii hyvin myös herkälle ja äryneelle iholle sekä rauhoittamaan epäpuhtaan ihon tulehduksia. Aloe veran avulla voidaan myös hoitaa kutisevia hyttysenpuremia.

Kokeile esimerkiksi suosittua Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel -geeliä, jonka raikas koostumus sopii täydellisesti sekä kasvoille että vartalolle. Kokeile geeliä esimerkiksi meikin alla. Kuumottavaa kasvojen ihoa voi myös hoitaa KOCOSTAR Slice Mask Sheet Aloe Vera -naamiolappujen avulla. Monipuolinen It'S SKIN Aloe Soothing Face & Body Mist 95% -suihke kulkee kätevästi kesällä laukussa mukana kosteuttamassa kasvojen ja vartalon ihoa.

Arganöljy

Arganöljy on monipuolinen ainesosa, jolla voi hoitaa sekä kasvojen että vartalon ihoa ja jopa hiuksia. Puhdas arganöljy onkin kätevä tuote ottaa mukaan kesälomareissulle, kun mukaan ei halua pakata liikaa tavaroita.

Nestemäiseksi kullaksi kutsuttu arganöljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien aikaansaamia vaurioita kuten esimerkiksi ihon ennenaikaista ikääntymistä. Arganöljyn sisältämä antioksidanttinen E-vitamiini auttaa lisäksi rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja tasapainottamaan sen kuivuutta. Arganöljy onkin omiaan iholle esimerkiksi auringonoton jälkeen. Kokeile esimerkiksi 100% Pure Organic Argan Oil -tuotetta, joka on valmistettu puhtaasta arganöljystä.

Kurkku

Raikas ja virkistävä kurkku sopii täydellisesti kesäihon hoitoon. Runsaasti ravinteita sisältävää kurkkua on perinteisesti käytetty viipaleina suoraan iholla ja jääkaappikylmien kurkunsiivujen avulla on hoidettu esimerkiksi tummia ja turvonneita silmänalusia.

Rauhoittavaa kurkkua sisältää esimerkiksi epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa hoitava Mario Badescu Special Cucumber Lotion -kasvovesi, joka auttaa ennaltaehkäisemään ihon tukkeutumista ja vähentämään epäpuhtauksia. Kurkku-uutetta sisältävä Estée Lauder DayWear Eye Cooling Anti-Oxidant Moisture GelCreme -silmänympärysvoide auttaa pitämään katseen virkeänä.

Misellit

Misellit koostuvat kaksipäisistä lipideistä, joiden toinen pää on vesipakoinen ja toinen puolestaan vesihakuinen. Kun lipidit joutuvat veteen, muodostavat ne erilaisten päidensä vuoksi pallomaisilta näyttäviä rakenteita, joita kutsutaan miselleiksi. Pallon keskellä kohtaavat sen muodostavien lipidien vesipakoiset hännät ja pallon ulkopinnalla puolestaan lipidien vesihakuiset päät.

Rakenteensa vuoksi misellien sisältämien lipidien vesihakuinen pää kiinnittyy vesihakuiseen vanulappuun ja misellin vesipakoinen häntä puolestaan tarttuu iholla oleviin meikkeihin, taliin ja muihin epäpuhtauksiin pyyhkien ne mukaansa. Misellivedet ovat kätevä tapa puhdistaa kasvot esimerkiksi matkustaessa, sillä ihoa ei tarvitse huuhdella niiden käytön jälkeen.

Matkakokoisenakin saatavilla oleva kaksifaasinen Lumene LÄHDE Pure Arctic Miracle Bi-Phase Micellar Water -misellivesi on kätevä puhdistustuote, sillä se puhdistaa kasvoilta paitsi vesiliukoiset, myös öljyliukoiset tuotteet kuten vedenkestävän ripsivärin ja aurinkovoiteen.

Mica

Mica on erityisesti värikosmetiikassa käytetty luonnon mineraali, joka tuo tuotteelle kaunista hehkua. Micaa voidaan käyttää esimerkiksi luomiväreissä, meikkipohjatuotteissa ja poskipunissa. Mica-mineraalia käytetään myös heleän pinnan tuovissa ihonhoitotuotteissa.

Suositun bareMinerals Original SPF 15 Foundation -mineraalimeikkipohjan ohut, mica-mineraalia sisältävä koostumus jättää iholle luonnollisen ja valoa heijastavan lopputuloksen. Kevyt mineraalipuuteri on täydellinen tuote kesämeikkiin, sillä se luo iholle luonnollisen kevyen meikkipohjan, jonka peittävyyttä voi lisätä tuotetta kerrostamalla.

Ruusuvesi

Ruusuvesi on jo vuosituhansien ajan ihonhoidossa käytetty tehoaine, joka tunnetaan luonnon anti-age-tuotteena. Ihoa rauhoittava ja ravitseva ruusuvesi syntyy ruusun terälehdistä tislatusta ruusu-uutteesta.

Monikäyttöinen Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs & Rosewater -kasvosuihke sopii paitsi kosteuttamaan kasvojen ihoa, myös vartalon ja jopa hiusten hoitoon. Kosteuttava It'S SKIN The Fresh Rose Moisture & Vitality Sheet Mask -kangasnaamio auttaa lisäämään ihon elinvoimasuutta.

SPF

Kesäkosmetiikan tärkein ainesosa on aurinkosuoja. Auringon UV-säteily aiheuttaa jopa 80% iholla näkyvistä ikääntymisen merkeistä, joten ihon suojaaminen auringolta on ensisijaisen tärkeää. Ihon voi suojata auringolta paitsi aurinkovoiteella tai suojakertoimellisella päivävoiteella, myös suojakertoimen sisältävällä meikkituotteella.

Uusi Lumene Invisible Illumination Instant Glow Nestemäinen Meikinpohjustaja SPF 30 sekä pohjustaa meikin että suojaa ihoa auringolta ohuen koostumuksensa avulla. Skin79 Pink BB Pumping Cushion SPF 50 PA +++ -tyynymeikkivoide on kätevä kesätuote, sillä sitä on helppoa lisäillä iholle myös päivän aikana.

Myös silmäluomien ohut ja herkkä iho on hyvä suojata. Voidemainen bareMinerals 5-in-1 BB Advanced Performance Cream Eyeshadow SPF 15 -luomiväri luo helpon silmämeikin, joka suojaa silmäluomien ihoa.

Mitkä ovat suosikkituotteitasi kesällä? Kerro kommenteissa!

LUE MYÖS NÄMÄ:

Megatrendi: Innovatiiviset misellituotteet

Tämän vuoksi arganöljy on ihmeaine

Joko tunnet nämä kosmetiikan tehoaineet?