Laita ihosi hääkuntoon - vaikka et edes olisikaan morsian!

30.4.2018

Oli edessä sitten oma hääpäivä tai jonkun muun kunniaksi vietettävä juhla, valmista ihosi tärkeään hetkeen näillä vinkeillä. <br></br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

Hääsesonki on alkamaisillaan ja huolimatta siitä, oletko itse juhlan tähti vai mukana juhlavieraan roolissa, haluat epäilemättä näyttää upealta sekä juhlissa että niistä muistoksi jäävissä kuvissa. Hyvällä ihonhoidolla on merkittävä rooli juhlaan valmistautumisessa, joten kokosimme yhteen parhaat vinkkimme siihen, kuinka valmistaudut suureen päivään.

Aloita juhlaan valmistautuminen ajoissa

Jos muutat ihonhoitorutiiniasi, aloita uuden rutiinin noudattaminen vähintään kolme kuukautta ennen tärkeää päivää, jotta ihosi ehtii hyötyä uusien tuotteiden vaikutuksista. Viimehetkellä vaihdetut ihonhoitotuotteet voivat saada aikaan ikäviä yllätyksiä, mikäli ne eivät sovikaan iholle ja saavat sen reagoimaan ei-toivotulla tavalla.

Tärkeintä on hyvä ihonhoitorutiini

Kaikkein tärkeintä onkin nimenomaan luoda säännöllinen ihonhoitorutiini, joka huomio sekä kasvojen, kaulan että dekolteen hoidon aamuisin ja iltaisin.

Aloita ihonhoito ihon puhdistuksella ehkäistäksesi epäpuhtauksien syntyä ja varmistaaksesi, että hoitotuotteet pääsevät esteettömästi imeytymään iholle. Ihon tarpeisiin vastaava kasvoseerumi on tähtituote, joka tuo iholle tehostettua hoitoa esimerkiksi kirkastamalla ja kosteuttamalla ihoa. Seerumin päällä on tärkeää käyttää ihotyypin mukaista kosteusvoidetta, joka täydentää ihonhoitoa ja auttaa varmistamaan, että seerumin aktiiviaineet lukittuvat iholle.

Oli ihotyyppi mikä tahansa, on sen kosteutus avainroolissa. Kosteutettu iho näyttää sekä täyteläisemmältä että heleämmältä, minkä lisäksi myös meikkituotteet levittyvät sille kauniisti. Erityisen tärkeää on myös muistaa suojata iho auringon UV-säteilyltä, joka paitsi voi polttaa ihon ennen tärkeää päivää, myös nopeuttaa ihon ikääntymistä ja aiheuttaa iholle pigmenttiläiskiä. Varmista siis, että päivävoiteesi sisältää aurinkosuojan ja tehosta sitä tarvittaessa aurinkosuojan sisältävillä meikkituotteilla.

Lisää C-vitamiinin saantia

Antioksidanttinen C-vitamiini auttaa suojaamaan ihoa ja tukemaan sen hyvinvointia sisäisesti nautittuna. Ulkoisesti käytettynä se auttaa paitsi suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta, myös kirkastamaan ja heleyttämään ihoa sekä häivyttämään siltä pigmenttimuutoksia. Kokeile esimerkiksi kosteusvoiteeseen sekoitettavaa SkinPlan Vitamin C Booster -jauhetta tai 7,5% C-vitamiinia sisältävää Mario Badescu Vitamin C Serum -kasvoseerumia.

Mitä jos hääpäivään on vain hetki aikaa?

Koska ihonhoitotuotteiden vaihtaminen uusiin viimehetkellä ennen tärkeää päivää ei ole välttämättä hyvä idea, kannattaa avuksi ottaa mielummin erilaiset pikakaunistukseen tarkoitetut tuotteet kuten esimerkiksi heleyttävä ja kosteuttava kasvonaamio. Muista myös varmistaa, että huulesi voivat hyvin ja kokeile huulia ja huultenympäryksiä helliviä huulinaamioita.

Varmista, että juot riittävästi vettä!

Liian vähäinen veden juonti voi saada ihon näyttämään samealta. Huolehdi siis, että juot päivittäin 1.5-2 litraa vettä tai jopa enemmän, mikäli hikoilet paljon esimerkiksi urheilun vaikutuksesta.

Kuinka hoitaa ihoa hääpäivää edeltävänä iltana?

Puhdista iho huolellisesti tutuilla tuotteilla. Voit hemmotella silmänympärysihoa raikkailla Skin79 Golden Snail Intensive Essence Gel Eye Patch -naamiolapuilla, jotka kosteuttavat ja virkistävät ihoa ja häivyttävät väsymyksen merkkejä.

24 karaatin kultaa sisältävä Peter Thomas Roth 24K Gold Mask -kasvonaamio on täydellinen tuote lisäämään ihon hehkua ja tasoittamaan ihon sävyä. Muista levittää kasvoille naamion jälkeen ihonhoitorutiinisi mukainen kasvoseeerumi ja yövoide.

Voit halutessasi myös hemmotella ihoasi erityisellä yönaamiolla kuten esimerkiksi Biotherm Aquasource Everplump Night Masque -naamiolla. Naamion geelikoostumus kosteuttaa ja ravitsee ihoa yöllä levätessäsi ja auttaa varmistamaan, että ihosi näyttää aamulla täyteläisen heleältä ja kosteutetulta.

Ihonhoito hääpäivänä

Puhdista kasvojen iho aamulla huolellisesti ja hemmottele sitä kangasnaamiolla. Kokeile esimeriksi ihoa heleyttävää ja kosteuttavaa Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Pearl -kangasnaamiota.

Levitä iholle naamion jälkeen tavallinen kasvoseerumisi ja kosteusvoiteesi tai Clarins Beauty Flash Balm -pikakaunistajaa, joka auttaa luomaan kasvoille täydellisen pohjan kestävälle meikille ja virkistämään kasvoja. Voit myös lisätä iholle hehkua Pixi Glow Mist -kasvosuihkeella.

Muista kuitenkin, että kokeilet etukäteen tuotteita, joita aiot käyttää häitä edeltävänä iltana ja hääpäivänä välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä.

Ihanaa hääpäivää, näytät varmasti säteilevältä!

LUE MYÖS NÄMÄ:

5-vaiheinen korealainen ihonhoitorutiini

Löydä tarpeisiisi sopiva Lumene-seerumi

Tehokkaampaa ihonhoitoa vain kolmella tuotteella