Näin olet hyvä häävieras

30.4.2018

Saitko kutsun häihin? Katso nämä vinkit, joiden avulla olet mahdollisimman hyvä häävieras! <br></br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

Saitko kutsun häihin? Katso nämä vinkit, joiden avulla olet mahdollisimman hyvä häävieras!

Etiketti kuntoon

Vastaa hääkutsuun ajoissa.
Hääpari arvostaa suuresti, jos ilmoitat mahdollisimman pian, voitko ottaa osaa hääjuhlaan vai joudutko kieltäytymään kutsusta. Vieraiden määrä vaikuttaa hääjärjestelyihin, joten hääparille on tärkeää tietää ajoissa, kuinka montaa vierasta he häihinsä odottavat saapuvaksi paikalle.

Lue hääkutsu kunnolla ja pukeudu tilaisuuden pukukoodin mukaisesti
Hääpari on voinut esittää kutsussa toiveen siitä, kuinka vieraiden olisi hyvä pukeutua tilaisuuteen. Jos hääkutsussa ei ole mainittu mitään pukukoodista, voi olla kohteliasta varmistaa, onko hääparilla asian suhteen toiveita.

Koska juhla on hääparille erityinen päivä, ei paikalle ole kohteliasta mennä alipukeutuneena. Tavallisemmastakin asusta saa kuitenkin helposti juhlavamman sopivilla asusteilla kuten koruilla ja laukulla. On kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä on juhlaparin päivä eikä huomion vieminen ylipukeutumallakaan ole sopivaa. Muista, että valkoinen väri on varattu morsiamelle ja suruun liitettävä täysmusta ei ole häihin asianmukainen valinta. Myös miesten puvun tulisi mielummin olla tummanharmaa tai sininen kuin musta.

Varmista, ketä kutsu koskee.
Jos hääkutsu on tullut vain omalla nimelläsi, muista aina varmistaa, onko seuralaisen tuominen häihin sopivaa. Yllätysvieraat eivät varmasti ilahduta hääparia ja saattavat sekoittaa istumajärjestystä sekä muita käytännön järjestelyjä. Moni pariskunta saattaa myös pitää häät, joiden kutsu koskee vain aikuisia. Jos kutsussa ei mainita lapsia, kannattaa aina tarkistaa, että hääpari on varautunut myös lasten tulemiseen paikalle.

Tuleeko sinun pitää häissä puhe?
Jos kuulut hääparin lähipiiriin, arvostavat he varmasti puhetta ja saattavat joskus jopa odottaakin sitä. Hyvä hääpuhe pitää hääjuhlan tunnelman iloisena, saa juhlaväen jopa nauramaan ja tuntuu hääparista persoonalliselta. Sisällytä hääpuheeseen siis vain positiivisia muistoja ja asioita ja jätä kiusalliset sekä nolot jutut mainitsematta. Älä myöskään venytä puhetta liian pitkäksi. Korkeintaan kolme minuuttia kestävä puhu on usein sopiva, sillä pidempi puhe saattaa helposti saada juhlaväen huomion herpaantumaan. Voit myös varmistaa häiden seremoniamestarilta, koska on sopiva hetki puheellesi. Vältä pitämästä puhetta silloin, kun lämmin ruoka tarjoillaan, jotta kaikki voivat nauttia ruuasta rauhassa eikä se ehdi jäähtyä.

Lähde juhliin hyvällä mielellä ja saavu paikalle ajoissa.
Huomioi, että hääparille kyse on yhdestä elämän tärkeimmästä päivästä. Älä siis sabotoi päivää omalla kiukuttelullasi tai anna huonotuulisuutesi vaikuttaa muiden juhlamieleen. Saavu juhlapaikalle ajoissa ja jopa hieman etuajassa varmistaaksesi, ettet joudu häiritsemään tilaisuutta livahtamalla juhlatilaan kesken seremonian.

Mitä antaa häälahjaksi?

Tarkista, onko hääparilla lahjalista.
Moni hääpari suosii valmista lahjalistaa, jonka avulla voidaan varmistaa, että saadut lahjat ovat varmasti hääparille sopivia ja tulevat käyttöön. Lahjalistan avulla voidaan myös varmistaa, ettei samaa lahja anneta useampaan kertaan. Koska moni pari on nykyään jo ehtinyt rakentaa yhteisen kodin tavaroineen ennen naimisiin menoa, on nykyään varsin tavallista pyytää tavaralahjan sijaan vieraita osallistumaan pienellä summalla häämatkan kustannuksiin antamalla jo hääkutsussa pankkitilin numeron.

Anna lahjaksi jotain henkilökohtaista.
Jos hääpari ei ole esittänyt toiveita lahjan suhteen, pyri antamaan lahjaksi jotain sellaista, jota uskot hääparin todella arvostavan ja joka mielellään jopa tuntuu henkilökohtaiselta. Voit tilata eleveniltä esimerkiksi hajuveden tai huulipunan, johon voit valita haluamasi kaiverruksen. Valitse esimeriksi yhteen sopivat tuoksut kuten Emporio Armani Because It's You EdP sekä Emporio Armani Stronger With You EdT ja kaiverruta niihin hääparin nimet tai hääpäivä.

Löydät täältä kaikki tuotteet, joihin on mahdollista tilata kaiverrus.

Anna lahjaksi yhteistä tekemistä.
Lahjakortti ravintolaan tai muu yhdessä koettava elämys ovat loistavia lahjoja hääparille. Jos lahjabudjettisi on tiukka, voi myös antaa lahjaksi esimerkiksi valikoiman hauskoja kangasnaamioita, joiden käyttö yhdessä on mitä parhainta nauruhermoja kutkuttavaa laatuaikaa. Esimerkiksi I Am an Animal -naamiopakkaus sisältää kolme hulvattomalta näyttävää kangasnaamiota, jotka sopivat lähes kaikille.

Jos et ole varma lahjasta, hanki lahjakortti.
Lahjakortti on loistava tapa antaa hääparin itsensä valita, mitä he itse tarvitsevat. Oli kyse sitten koriste-esineesta, keittiötarvikkeesta tai kosmetiikasta, on lahjakortti paras tapa varmistua, että lahja on varmasti sen saajien mieleen. Voit tilata elevenilta sähköisen lahjakortin, tulostaa sen ja askarrella esimerkiksi henkilökohtaisen kortin, johon sisällytät lahjakortin.

Iloista hääjuhlaa!

LUE MYÖS NÄMÄ:

Anna lahjaksi kaiverrettu kosmetiikkatuote

Nämä ovat tämän hetken suosituimmat kangasnaamiot

5 x ystävänpäivälahja - vinkit kauneustiimiltämme