Näin pelastat talven kuivattaman ihon - 7 vinkkiä

25.1.2018

Talvi, pakkanen ja kuiva sisäilma laittavat monen ihon koville. Näillä vinkeillä palautat ihosi tasapainon. <br></br> Kirjoittanut: Virve - elevenin kauneustiimi

Talvi, pakkanen ja kuiva sisäilma laittavat monen ihon koville saaden sen jopa kuivumaan, kiristelemään ja hilseilemään. Kokeile näitä vinkkejä, jos ihosi on kovilla.

Vaihda ihonpuhdistustuote hellävaraiseen puhdistusöljyyn

Älä turhaan rasita ihoasi liian voimakkailla puhdistustuotteilla. Hellävaraiset puhdistusöljyt pesevät pois kasvo- ja silmämeikin helposti ja ne on tehty huuhtoutumaan iholta vaivatta pelkällä vedellä. Puhdistusöljyt jättävät iholle puhtaan, mutta pehmeän ja kosteutetun tunteen ilman, että ihoa kiristelee pesun jälkeen.

Kokeile: MISSHA M Perfect B.B Deep Cleansing Oil -puhdistusöljy on kehitetty erityisesti puhdistamaan iholta pitkäkestoiset ja vedenkestävät meikkituotteet. Puhdistusöljy irrottaa iholta lian, liiallisen talin ja öljyisyyden sekä öljypohjaiset meikit.

Kokeile kosteuttavaa kasvovettä

Kasvoveden vaihtaminen täyteläisen kosteuttavaan versioon tuo iholle välittömästi apua. Ravitsevat ja hoitavat kasvovedet lataavat ihon kosteusvarastot ihonpuhdistuksen jälkeen ja tekevät ihosta miellyttävän tuntuisen.

Kokeile: L'Oréal Paris Rare Flowers Purifying Toner kasvovesi sisältää ihoa hoitavia ja rauhoittavia kukkauutteita. Kosteuttava kasvovesi jättää iholle ihanan pehmeän tunteen.

Lisää rutiiniisi hoitoneste

Korealaisesta ihonhoidosta tunnetuksi tulleet hoitonesteet ovat loistava tapa täydentää ihonhoitoa. Vesimäisiä hoitonesteitä käytetään iholla kasvoveden jälkeen ennen seerumin ja kosteusvoiteen levitystä. Ne tuovat iholle sitä täytelöittävää kosteutusta ilman rasvaista tunnetta, minkä vuoksi ne sopivat kaikille ihotyypeille, joilta puuttuu kosteutta. Käsin iholle paineltavia hoitonesteitä voi myös kerrostaa kasvoille useamman ohuen kerroksen kosteuttavan vaikutuksen tehostamiseksi.

Kokeile: Benton Fermentation Essence -hoitoneste hyödyntää fermentaation avulla valmistettuja aktiiviaineita, hyaluronihappoa ja keramideja, jotka auttavat suojaamaan ihoa sitä rasittavilta tekijöitä. Hoitoneste kosteuttaa ja kirkastaa ihoa sekä auttaa tehostamaan muiden ihonhoitotuotteiden vaikutusta.

Kuori ihoa, mutta älä liikaa

Jos iho on hilseilevän kuiva, näyttää se usein myös samealta. Ihon pinnalla oleva kuollut ihosolukko voi myös heikentää ihoa kosteuttavien hoitotuotteiden imeytymistä. Ihon säännöllinen, 1-2 kertaa viikossa tapahtuva kuorinta auttaa raivaamaan esteet hoitotuotteiden tieltä sekä pitämään ihon kirkkaana ja heleänä. Vältä kuitenkin kuorimasta ihoa liian usein, sillä liiallinen kuorinta saattaa ohentaa ja ärsyttää ihoa sekä sen myötä edistää kosteuden haihtumista.

Kokeile: Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt, Moisture Care -kuorintalappujen kuorivana ainesosana toimii ihohuokosia syväpuhdistava kasviperäinen BHA-happo betaiinisalisylaatti, joka yhdessä ihoa hellästi hierovan lapun kanssa irrottaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Samalla kosteuttavat ainesosat hoitavat ihoa.

Päivitä kosteusvoiteesi

Kosteusvoide voi olla hyvä päivittää vuodenajan mukaan. Jos iho tuntuu kuivuvan talvella enemmän, mutta et halua vaihtaa päivävoidettasi täyteläisempään, kokeile tuoda päivävoiteen rinnalle täyteläisempi yövoide, joka ravitsee ihoa nukkuessasi.

Kokeile: Lumene VALO Overnight Bright Heleyttävä & Uudistava Yövoide ravitsee ihoa ja palauttaa sen elinvoimaisuutta. Luonnollinen lakansiemenuute ja C-vitamiini saavat väsyneen ja janoisen ihon näyttämään kirkkaammalta hyaluronihapon ja kosteuttavan pohjoisen lähdeveden kosteuttaessa ihoa.

Tehosta ihonhoitoa naamiolla

Ihoa kosteuttavat ja ravitsevat kasvonaamiot ovat mitä parhain tapa hankkiutua eroon ihon kuivuudesta. Ne auttavat täydentämään ihon ehtyneitä kosteusvarastoja ja tuomaan iholle tehostettua hoitoa. Voit myös kokeilla korvata yövoiteesi muutaman kerran viikossa yönaamiolla, joka jätetään vaikuttamaan kasvoille yön yli. Voiko kasvonaamion käyttö enää olla vaivattomampaa!

Kokeile: Clinique Moisture Surge Overnight Mask -yönaamion voidemainen, iholle imeytyvä koostumus syväkosteuttaa ihoa auttaen sitä varastoimaan kosteutta tulevaa päivää varten. Yönaamio rauhoittaa ja ravitsee ihoa, minkä ansiosta iho on aamulla pehmeämmän tuntuinen ja heleämmän näköinen.

Jätä puuteri pois

Puuteri auttaa pitämään ihon mattapintaisena, mutta se saattaa imeä jo valmiiksi kuivalta iholta liikaa kosteutta. Kokeile jättää puuteri pois meikistä ja painella kiilto kasvoilta kiillonpoistopapereilla, jotka eivät kuivata ihoa.

Kokeile: NYX PROFESSIONAL MAKEUP Fresh Face Blotting Paper -kiillonpoistopaperit auttavat poistamaan kasvoilta rasvaisen kiillon. Salisyylihappoa sisältävät paperilaput poistavat iholta epäpuhtauksia aikaansaavia öljyjä sekä auttavat pitämään ihon mattaisena ja raikkaana.

Kuivuuko ihosi talvella tavallista enemmän? Kerro kommenteissa omat tuotevinkkisi!

LUE MYÖS NÄMÄ

K-Beauty School: Taianomaiset kangasnaamiot

K-Beauty School: Yönaamiot

Vallankumouksellinen uutuus: kuiva kangasnaamio!