Parhaat vinkit hääkampaukseen

3.5.2018

Näillä vinkeillä saat hääkampauksesi näyttämään upealta ja kestämään läpi päivän! <br></br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

Yhä useampi morsian tekee hääkampauksensa itse tai morsiusneitojensa avustuksella. Jos haluat olla varma, että hiuksesi näyttävät hääpäivänä upealta ja kampauksesi kestää läpi juhlien, katso nämä vinkit!

Hääkampaukset ovat kampaajien taidonnäytteitä ja usein suoranaisia taideteoksia. Ammattilaisen tekemässä kampauksessa kyse ei ole vain visuaalisista yksityiskohdista vaan myös taidosta saada lopputulos kestämään aamuvarhaisesta myöhään yöhön. Aina kampaajalla käynti ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta mahdollista, mutta se ei silti tarkoita, että hääkampauksesta tarvitsisi tinkiä. Näillä vinkeillä varmistat, että itse tehty hääkampaus onnistuu:

Kokeile hääkampausta ajoissa.

Aloita sopivan kampauksen suunnittelu ajoissa. Selaa esimerkiksi Pinterestiä ja Instagramia tai katso YouTubesta ideoita. Kun löydät sopivan kampauksen, kokeile sitä useaan kertaan voidaksesi olla varma, että sen teko sujuu hääpäivänä ongelmitta.

Värjää tarvittaessa hiukset ajoissa, mutta älä silti liian aikaisin.

Jos värjäät hiuksiasi, voi sopivaa hiusväriä olla hyvä kokeilla jo puoli vuotta aiemmin varmistuaksesi, että olet siihen varmasti tyytyväinen. Näin hiusväriä voidaan vielä muuttaa ennen häitä rauhassa ilman, että hiuksia tarvitsee käsitellä liikaa. Jos värjäät hiukset häihin, tee se noin viikkoa etukäteen. Näin hiuksiin ei ehdi tulla tyvikasvua, mutta mahdolliset hiusvärin aikaansaamat ihon värjäytymiset esimerkiksi hiusrajassa ehtivät häivyttyä.

Mieti, koska hiukset kannattaa pestä.

Ammattilaisen neuvo on, että hiukset kannattaa pestä edellisenä päivänä, jotta niiden muotoilu on helpompaa. Tämä voi kuitenkin riippua paljon paitsi kampauksestasi (avonainen hiustyyli voi näyttää parhaalta vasta pestynä ja föönattuna) myös siitä, kuinka nopeasti hiuksesi rasvoittuvat. Kiinnitä siis kampausta harjoitellessasi huomiota myös siihen, kuinka puhtaisiin hiuksiin se on parasta toteuttaa.

Varmista, että hääkampaus kestää.

Kestävyys on yksi hääkampauksen tärkeimpiä ominaisuuksia. Jos kiharat suoristuvat parissa tunnissa tai nuttura lätsähtää jo ennen juhlia, voi sillä olla vaikutus morsiamen häätunnelmaan. Näillä vinkeillä saat kampaukset kestämään:

Aloita hiustenmuotoilu lämpösuojatuotteella

Lämpösuojatuote auttaa paitsi suojaamaan hiuksia muotoilulaitteiden lämmöltä, mutta myös tukemaan niiden muotoilua. Kokeile esimerkiksi monivaikutteista Uniq One All in One Hair Treatment -suihketta, joka sekä hoitaa että suojaa hiuksia.

Pohjusta kampaus muotoilulaitteen avulla

Laadukas muotoilurauta auttaa luomaan kampaukselle onnistuneen pohjan, sillä sen avulla hiuksia on mahdollista sekä suoristaa, taivuttaa että kihartaa. Hiusten kihartaminen toimii loistavana pohjana useimmille kampauksille ja helpottaa niiden luomista sekä antaa kampaukselle ilmavuutta. Kokeile esimerkiksi ghd Gold Professional Styler -muotoilurautaa, joka on jo suoranainen klassikko.

Älä säästele hiuspinnien kanssa

Kun kampauksesta täytyy saada kestävä, ei hiuspinnien kanssa kannata pihistellä. Katso netistä ohjeita siihen, kuinka ammattilaiset asettavat hiuspinnin lukitakseen hiussuortuvat tiukasti paikoilleen ja opettele tekniikka, jotta saat kampauksen kestämään. Bravehead Professional Hairgrips 51 mm -hiuspinnipurkki sisisältää yli 300 pinniä, joten niistä riittää myös kaasojen tukkaan.

Kiinnitä kampaus hiuslakalla

Redken Hairsprays Forceful 23 Super Strength Finishing Spray -hiuskiinne auttaa pitämään kampauksen tiukasti paikoillaan samalla kun se antaa kampaukselle kiiltoa ja vähentää hiusten pörröisyyttä. Jos valitset juhlakampaukseksi avonaisen hiustyylin ja hiuslaatusi on ohut, kannattaa hiuslakaksi valita kevyt vaihtoehto, joka ei saa hiuksia tuntumaan liian raskailta ja siten latista kampausta.

LUE MYÖS NÄMÄ:

Tahdon - tehdä oman häämeikkini!

3 x pinnitön hiustyyli

Pesetkö hiuksesi oikein?