Trendiraportti Aasiasta

24.4.2018

Haastattelimme kosmetiikkabloggaajaa ja elevenin maapäällikkönä työskentelevää Virveä, joka asuu Bangkokissa. <br></br> Kirjoittanut: elevenin kauneustiimi

Jos haluaa nähdä, miltä tulevaisuuden kosmetiikkatrendit näyttävät, kannattaa katse kääntää kohti Aasiaa. Tämän tietää myös elevenin Suomen maapäällikkö Virve Fredman, joka kirjoittaa Suomen suurinta kosmetiikkablogia. Virve ei tyydy kuitenkaan vain katselemaan Aasian suuntaan, vaan on vienyt aasialaisten trendien tiedustelun astetta pidemmälle ja muuttanut asumaan Bangkokiin, josta hän raportoi kauneustiimillemme ajankohtaisia trendejä ja ilmiöitä.

Mikä Bangkokissa viehättää eniten?

Bangkok on kiehtova sekoitus aasialaista ja länsimaalaista kosmetiikkaa. Kosmetiikkatarjonta on todella laaja ja saatavilla on niin paikallisia, korealaisia, japanilaisia, eurooppalaisia kuin yhdysvaltalaisiakin kosmetiikkamerkkejä, minkä ansiosta täältä saa loistavan käsityksen trendeistä ympäri maailman.

Mikä on tämän hetken suurin trendi kosmetiikkaliikkeissä?

Henkilökohtaisesti räätöilyt tuotteet, joita yhä useammat tuotemerkit ovat alkaneet tarjota asiakkaillen. Tuotteita ei luoda asiakkaalle ihan yksittäisistä ainesosista lähtien, mutta asiakkaat voivat itse koota tuotteensa yhdistelemällä erilaisia vaihtoehtoja.

Esimerkiksi suosittu korealainen kosmetiikkamerkki Innisfree myy erilaisia tyynymeikkivoiteita, joiden valikoimasta asiakas voi valita itselleen sopivan koostumuksen ja sävyn, oikeanlaisen lopputuloksen luovan meikkivipan, meikkisienen tai meikkisiveltimen sekä kymmenien vaihtoehtojen joukosta persoonaansa sopivan tuotepakkauksen. Etude House tarjoaa asiakkailleen edullista mahdollisuutta luoda täydellinen huulipunasävy, joka pakataan asiakkaan valitsemaan koteloon ja Laneige auttaa räätälöimään asiakkaan ihon tarpeita vastaavan kosteusvoiteen.

Mitä suomalaiset voisivat oppia aasialaisilta?

Suojaamaan ihonsa paremmin auringolta. Auringon UV-säteily on tunnetusti suurin yksittäinen tekijä, joka saa iholla aikaan ikääntymisen merkkejä, mutta silti UV-säteilyltä suojautumista laiminlyödään paljon erityisesti arjessa.

Meillä myös ihonhoito koetaan tavallisesti jo olemassa olevien ongelmien hoitamisena, kun taas aasialaisen ihonhoidon ideana on pyrkiä ylläpitämään ihon hyvinvointia ja varmistamaan sen avulla, ettei iholle pääse syntymään erityistä hoitoa vaativia ongelmia.

Onko korealainen kosmetiikka yhtä trendikästä Bangkokissa kuin mitä se on Suomessa?

Kyllä, K-Beauty on ilmiö myös Bangkokissa ja useampi korealainen tuotemerkki kuten esimerkiksi Holika Holika, Innisfree, Etude House, It'S SKIN ja Laneige ovat avanneet täällä omia myymälöitä. Korealaista kosmetiikkaa myydään paljon myös useita tuotemerkkejä tarjoavien kosmetiikkaketjujen myymälöissä.

Erityisen suosittua on myös japanilainen kosmetiikka, jota näkyy täällä kaikkialla. Japanilaisesta kosmetiikasta eli J-Beautysta on povattu näkyvää, korealaiseen kosmetiikkaan verrattavaa ilmiötä lähitulevaisuudessa myös länsimaissa.

Mitkä aasialaiset trendit tulevat näkymään myös meillä Pohjoismaissa?

Heleä, kirkas ja täyteläisen kosteutettu iho on ollut iso juttu Aasiassa jo pitkään eikä sitä voi kutsua vain ohimeneväksi trendiksi vaan pysyväksi kauneusihanteeksi, jonka tavoittelu on laajentunut myös Aasian ulkopuolelle.

Monissa aasialaisissa kosmetiikkatuotteissa käytetään sanaa "whitening", joka saattaa pelottaa pohjoismaalaisia kuluttajia. Sana ei kuitenkaan tarkoita, että tuote vaalentaisi kasvojen ihoa, vaan termiä käytetään vain kuvaamaan tuotteen ihoa kirkastavaa, heleyttävää sekä ihon sävyä tasoittavaa vaikutusta.

Mitä aasialaista kosmetiikkatrendiä et aio kokeilla?

Rakastan kokeilla uusia tuotteita, mutta yksi trendi, joka minun on varmasti pakko vaaleahiuksisena jättää väliin ovat erilaiset hiusmeikit. Puuterimaiset, voidemaiset ja kynämäiset hiusmeikkituotteet on kehitetty paitsi häivyttämään tyvikasvua, mutta myös erityisesti korjaamaan hiusrajan muotoa ja tekemän hiusrajasta tuuheamman näköinen. Tarjolla on kuitenkin vain tummille hiuksille sopivia vaihtoehtoja.

Virven suosikkituotteet juuri nyt

Mizon All In One Snail Repair Cream
Rakastan etanaseerumia sisältäviä tuotteita, sillä ne ne kosteuttavat ja korjaavat ihoa eikä kasvoille jaa rasvaista tunnetta. Tässä voiteessa on kevyt koostumus, joten sitä voi käyttää myös kosteusvoiteen alla tehostamassa ihonhoitoa.

Cremorlab Shadow-off Eye Cream
Tämä silmänympärysvoide tekee ihosta täyteläisen kosteutetun ja pehmeän sekä uskomattoman silkkisen tuntuisen. Aina kun käytän tätä tuotetta, haluan vain silitellä silmänympärysihoani!

Whamisa Organic Flowers Toner Original
Ihoni kaipaa kosteutusta ja tämä vesimäisen ohut luonnonkosmetiikan kasvovesi on täydellinen tuote kuljettamaan sitä iholleni. Otan kasvovettä kämmeniin ja painelen sitä puhdistetulle iholle hellästi. Korealaiset käyttävät kasvovettä iholle jopa useita kerroksia ja se onkin mitä parhain tapa täyttää janoisen ihon ehtyneet kosteusvarastot.

LUE MYÖS NÄMÄ:

5 uutuustuotetta kevääseen

Kevään 2018 meikkitrendit

5-vaiheinen korealainen ihonhoitorutiini