4 x Curly Girl -metodiin sopiva hoitoaine

16.7.2019

Valtavan valikoiman vuoksi voi olla vaikea löytää juuri omalle hiustyypille sopivaa, kiharia hiuksia ravitsevaa hoitoainetta. Artikkelissa nyt 4 Curly Girl -menetelmään sopivaa hoitoainetta!

Curly Girl -menetelmä on valloittanut suomalaiset ja moni on löytänyt metodin myötä paitsi piilevät kiharansa, myös kosteutetumman ja kiiltävämmän hiuslaadun. Yksi kiharan hiuksen hoitorutiinin avainmenetelmistä on hoitoainepesu, joka kerrostaa hiukseen ravitsevia ainesosia ja kosteutta.

Mikäli Curly Girl -innostus on jäänyt vieraaksi, tutustu menetelmän aakkosiin tästä linkistä.

Hoitoainepesun perusteet

Hoitoainepesu tunnetaan myös englanninkielisellä termillä co-wash, joka tulee sanoista conditioner-only wash. Hoitoainepesussa käytetään hiusten puhdistamiseen nimensä mukaisesti vain hoitoainetta. Hoitoaineen sisältämät öljyt yhdistettynä huolelliseen hiuspohjan hierontaan poistavat hiuksesta likaa. Hoitoainepesu takaa, ettei hius kärsi kuivattavasta shampoopesusta - joskin Curly Girl -menetelmä sallii hiusten puhdistamisen myös sulfaatittomalla shampoolla.

Hoitoainepesu aloitetaan kostuttamalla hiukset ja hieromalla hoitoainetta hiusten tyveen ja pituuksiin. Curly Girl -menetelmän oppien mukaisesti hoitoaineen määrässä ei kitsastella, vaan sitä saa levittää hiuksiin reilusti jo pesuvaiheessa. Hoitoaine hierotaan huolellisesti myös hiuspohjaan ja sen annetaan vaikuttaa 5-10 minuutin ajan. Tämän jälkeen hiuksiin lisätään hieman vettä ja hiuspohjaa aletaan puhdistaa hieromalla. Vettä voi lisätä muutaman kerran aina hiuspohjaa samalla huolellisesti hieroen. Lopuksi hiukset huuhdellaan.

Curly Girl -metodin mukaisesti hoitoainepesun jälkeen hiuksiin levitetään vielä uudemman kerran hoitoainetta, jotta hius saa tarvitsemiaan, ravitsevia ainesosia runsaasti. Erityistä on, että hoitoaine lisätään läpimärkiin hiuksiin. Hoitoaine voidaan viedä hiusten pituuksiin puristellen, jolloin sitä on helppo kerrostaa - samalla hoitoaine myös lukitsee kosteutta hiukseen. Hoitoaineen annetaan vaikuttaa jälleen 5-10 minuuttia (intohimoisimmat hätyyttelevät 20 minuutin vaikutusaikaa) ja hiukset huuhdellaan vettä säästellen. Hoitoainetta onkin tarkoitus jättää hieman hiukseen, jotta hyödyt hoitavuudesta eivät huuhtoudu viemäriin veden mukana.

Hoitoainepesu sopii useimmille hiustyypeille hyvin, mutta silloin tällöin hiukset kannattaa syväpuhdistaa sulfaatteja sisältävällä shampoolla. Näin mahdolliset tuotekertymät irtoavat ja hiusten ilmavuus korostuu.

Mikä hoitoaine sopii hoitoainepesuun?

Curly Girl -rutiinin mukainen hoitoainepesu vaatii hoitoaineen, joka ei sisällä silikoneja, hiukseen helposti kertyviä aineita kuten mehiläisvahaa tai kuivattavia alkoholeja, joita joskus lisätään hoitoaineeseen tahmaisen tuntuman ennaltaehkäisemiseksi. Kun nämä perusasiat ainesosien suhteen ovat kunnossa, voi valita juuri oman tarpeen mukaisen hoitoaineen: kaipaako kihara kohotusta ja tuuheutta vai rutkasti silottavia ja rakennepaikkaavia ainesosia? Tässä 4 Curly Girl -metodiin sopivaa hoitoainetta valikoimastamme.

Björn Axén Volumizing Lightweight Conditioner - Hiuksia latistamaton hoitoaine sopii erinomaisesti hennoille ja hauraille hiuksille. Rakennepaikkaavia proteiineja sisältävä hoitoaine silottaa kärsineitä ja käsiteltyjä hiuksia saaden ne samalla tuntuvaan ilmavilta.

L'Oréal Paris Botanicals Safflower Rich Infusion Conditioning Balm - Ravitseva ja täyteläinen, safloriöljyä, soijaöljyä ja kookosöljyä sisältävä hoitoaine sopii erityisesti kuiville ja käsitellyille hiuksille. Hiuksia pehmentävä hoitoaine korostaa kiharaa ja tekee hiuksista helpommin selvitettävät.

Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental - Ylellinen, kampaamotasoinen hoitoaine kosteuttaa ja ravitsee sameita hiuksia. Kevyen tuntuinen, hiuksiin suorastaan sulava hoitoaine sisältää hoitavia luonnonöljyjä, joiden ansiosta hiuksista tulee ihanan pehmeät.

L'Oréal Professionnel Source Essentielle Radiance Balm - 99% luonnonmukaisista ainesosista valmistettu hoitoaine hellii hiuksia soijaöljyn, auringonkukkaöljyn ja muiden kasviperäisten ainesosien voimin. Erityisesti värjätyille hiuksille sopiva, kiiltoa tuova hoitoaine on helppo kerrostaa hiuksiin tuomaan kosteutta.

Kaikki Curly Girl -metodiin sopivat tuotteet löytyvät tästä linkistä.

LUE MYÖS NÄMÄ

Shampoo Curly Girl -metodiin

Curly Girl Method -ohjeet - kiharat hiukset kukoistamaan

Trendivaroitus: hoitoainepesu tekee tuloaan