Kaikki C-vitamiinista - tämän se tekee ihonhoidossa

28.4.2019

C-vitamiini on yksi kestosuosikeista ihonhoitotuotteissa ja tässä artikkelissa kerromme, miksi näin on. C-vitamiinituotteen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ainesosa on koostumukseltaan mutkikas.

Rakastamme C-vitamiinia, sillä se tekee iholla monta asiaa samalla kertaa. C-vitamiini eli askorbiinihappo toimii ihoa suojaavan antioksidanttina, kirkastaa ihoa ja auttaa auringon aiheuttamien vaurioiden hoidossa. Näiden lisäksi C-vitamiini tehostaa kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta radikaaleilta ja edesauttaa pigmenttiläiskien häivyttämistä.

Ei ole kuitenkaan se ja sama, miten C-vitamiinia käyttää ja kuinka paljon. Mutkikas vitamiini on yksi ihonhoidon vaativimmista ainesosista, sillä se on hankala saada pysymään stabiilina voidepohjassa. Tämän vuoksi moni moderni ihonhoitotuote hyödyntää erityistä, kapseloitua C-vitamiinin muotoa, tiettyjä C-vitamiinille sopivia voidepohjia ja lisä-antioksidantteja, jotka tehostavat C-vitamiinin vaikutusta.

C-vitamiini saattaa kirvellä herkällä iholla etenkin käytön alussa, jolloin oman tuotteen C-vitamiinipitoisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Korkeat, 20-30% C-vitamiinipitoisuudet sopivat parhaiten jo C-vitamiiniin tottuneelle iholle ja iltakäyttöön kun taas miedommat, alle 15% koostumukset sopivat usein kaikille ihotyypeille ja käytettäväksi aamuin illoin.

Alla kerromme C-vitamiinin neljästä huippuhyödyistä iholla.

1. Suojaava, antioksidanttinen vaikutus

C-vitamiini auttaa ihoa suojautumaan vanhentavilta vapailta happiradikaaleilta ja torjumaan aurinkovaurioita, vaikka se ei olekaan varsinainen aurinkosuoja eikä korvaa suojakerrointa. C-vitamiini on kuitenkin oiva lisä erilaisten ympäristön aiheuttamien vaurioiden ennaltaehkäisyyn.

Kokeile: Murad Essential-C Day Moisture SPF 30 -kosteusvoiteeseen on yhdistetty sekä C-vitamiinin hyödyt että kattava suojakerroin, jotka tukevat toisiaan optimaalisesti.

2. Ihoa kirkastava tehoaine

Erityisesti maksaläiskiin ja ihon sävyn epätasaisuuteen tehonsa kohdistava C-vitamiini on ikääntyvän, runsaasti aurinkoa nähneen ihon ystävä. C-vitamiinin kumppaniksi sopii erinomaisesti niin ikään maksaläiskiä häivyttävä arbutiini.

Kokeile: The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone on tehokas hoito C-vitamiiniin tottuneelle iholle suurella 30% L-askorbiinihappopitoisuudellaan. Iltaisin käytettäväksi sopiva vitamiinipommi on edullinen löytö näkyvistä ihomuutoksista kärsivälle iholle.

3. Kollageenin tärkeä tuki

C-vitamiinilla on iso osuus kollageenin tuotannossa ja ihon vahvistamisessa. Tätä tärkeää vitamiinia sisältävät tuotteet onkin usein tehty iholle, jolla on jo juonteita ja joka kaipaa täyteläisyyttä. C-vitamiini tarjoaakin iholle kattavan anti-age-hoidon maksaläiskien kirkastamisesta juonteiden ja ryppyjen madaltamiseen!

Kokeile: Ole Henriksen Truth Serum -kasvoseerumi taistelee näkyviä ikääntymisen merkkejä vastaan ja tuo iholle päivittäisen annoksen vitamiineja. Nopeasti imeytyvä, öljytön seerumi sopii kaikille ihotyypeille.

4. Tukee muita antioksidantteja

C-vitamiini toimii parhaiten yhdessä muiden antioksidanttien ja vitamiinien kanssa, jolloin ne tehostavat toistensa toimintaa. Siksi askorbiinihappo paritetaankin usein E-vitamiinin, rasvahappojen ja hyaluronihapon kanssa.

Kokeile: Lumene VALO Glow Boost Kirkastava & Silottava Hyaluronitiiviste yhdistää C-vitamiinin ja hyaluronihapon hyödyt. Kosteuttava hoitoneste sopii erityisesti ongelmien ennaltaehkäisyyn eikä sen matala C-vitamiinipitoisuus aiheuta ärsytystä herkällekään iholle.