Näillä 4 tuotteella pääset eroon mustapäistä

6.8.2019

Mustapäitä ilmestyy lähestulkoon jokaiselle ihotyypille ajoittain. Mustapäät ovat paitsi epämiellyttävän näköisiä, myös merkki siitä ettei iho voi hyvin: huokoseen on päässyt kertymään talia, jolloin se tukkeutuu ja muodostaa mustapään. Kokosimme artikkeliin 4 tuotetta, joilla voi helpottaa mustapäiden poistamista.

Mustapäät ovat hankala vaiva, joka ei ainoastaan näytä epämiellyttävältä iholla - ajan myötä mustapäät voivat aiheuttaa ihotulehduksia ja pysyvästi laajentuneita ihohuokosia. Tässä artikkelissa jaamme täsmävinkit mustapäiden tunnistamiseen ja niiden poistoon helposti ja nopeasti.

Mustapää vai talisäie?

Mustapää on ihohuokoseen kertynyttä talia ja sarveissoluja. Mustapään tunnistaa siitä, että sen ylin kerros on hapettunut tummaksi tai harmahtavaksi. Mitä pidempään mustapää ehtii olla iholla, sitä enemmän se venyttää ihohuokosta. Kun mustapään poistaa puristamalla tai mustapäälapulla, lähtee se ihosta irti kovana "ihomatona". Mustapäiden syntyä voi ennaltaehkäistä huolellisella ihonhoidolla ja happopitoisilla kasvokuorinnoilla.

Talisäikeet (sebaceous filaments) puolestaan ovat iholla luonnollisesti esiintyviä, pienikokoisia talikertymiä. Talisäikeet eivät aiheuta mustapäiden tapaan tulehduksia, vaan niiden tarkoitus on levittää iholle suojaavaa talia. Säikeet eli filamentit voi tyhjentää puristamalla, mutta ne ilmestyvät iholle aina uudelleen - ovathan ne luonnollinen osa ihon toimintaa. Talisäikeiden näkymistä voi kuitenkin hillitä käyttämällä happopitoisia kuorintatuotteita.

Mustapäiden poisto ja ennaltaehkäisy

Mustapäiden poistoon on tarjolla useita tuotteita ja myös kosmetologit tarjoavat kokonaisvaltaista ihonpuhdistusta mustapäiden nitistämiseksi. Kotioloissa mustapäitä voi poistaa paitsi hellästi puristelemalla, myös erityisillä mustapäälaastareilla, peel off -naamioilla tai komedoraudalla. Tärkein vaihe mustapäiden poistossa on ihon puhdistus ennen ja jälkeen toimenpiteen, jotta iholle ei pääse syntymään tulehduksia. Myös ihon kosteutus hoidon jälkeen on avainasemassa uusien mustapäiden synnyn ehkäisyssä.

Kun mustapäät on poistettu, alkaa niiden ennaltaehkäisy. Parhaiten ennaltaehkäisynä toimii säännöllisesti tehtävä happokuorinta, joka sisältää öljyliukoista BHA-happoa. Useat happotuotteet on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, jolloin mustapäiden torjunta hoituu kuin itsestään. Talisäikeitä tasoittaa puolestaan AHA-happo tai BHA- ja AHA-happojen yhdistelmähoito.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution - Salisyylihappo syväkuorii ihohuokosia, jolloin se on huipputuote ennaltaehkäisemään paitsi mustapäitä myös finnejä. Paikallisesti käytettävä hoitoneste on omiaan epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon hoidossa.

Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead Perfect Sticker 10 kpl - Vaaleanpunaiset mustapäälaput sisältävät talia imevää savea, joka tehostaa niiden vaikutusta. Kuollutta ihosolukkoa ja mustapäitä iholta irrottavat laastarit tekevät nenän ihosta puhtaamman ja sileämmän. 10 kappaleen pakkaus riittää pitkälle!

JorgObé Peel Off Mask - Todellinen säästöpakkaus epäpuhtaalle iholle. Kaoliinisavea, tammihiiltä ja kasviuutteita sisältävä iholle kuivuva naamio imee tehokkaasti itseensä ylimääräistä talia ja ihon rasvoja samalla kun taikapähkinä auttaa puhdistamaan ihohuokosia. Peel off -naamio kuoritaan iholta pois sen kuivuttua.

Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner - Sekä AHA- että BHA-happoja yhdistävä kasvovesi auttaa hillitsemään epäpuhtauksia ja tasoittamaan ihoa. Päivittäin käytettävä, ennaltaehkäisevä kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille, joilla on ongelmia mustapäiden tai röpelöisten talisäikeiden kanssa.

Kaikki epäpuhtaan ihon hoitotuotteet löytyvät tästä linkistä.