Opas meikkivoiteen sävyn valintaan - Mona Visurin vinkit

23.7.2019

Oikean meikkivoidesävyn valinta voi olla vaikeaa ja ihonsävy voi vaihdella vuodenaikojen ja rusketuksen mukaan. Brändilähettiläämme Mona Visuri kertoo omat vinkkinsä meikkivoiteen värin valintaan ja jakaa meikkivoidesuosikkinsa valikoimastamme!

Kylmä, lämmin vai neutraali? Oikean meikkivoiteen sävyn valinta aiheuttaa välillä harmaita hiuksia, sillä jokainen tuotemerkki nimeää meikkivoidesävynsä eri tavoin ja käyttää erilaisia sävyasteikkoja. Meikkivoiteen sävy tulisi tarkistaa oikeaksi muutaman kerran vuodessa, sillä iho muuttaa hieman sävyään kausittain esimerkiksi rusketuksen vuoksi. Brändilähettiläämme Mona Visuri jakaa nyt omat vinkkinsä oikean sävyn valintaan ja kertoo meikkivoidesuosikkinsa valikoimastamme!

Monan blogia pääset lukemaan tästä linkistä.

TIEDÄ MILLAISEN LOPPUTULOKSEN HALUAT

Mikäli haluat erittäin peittävän lopputuloksen, sävyn kanssa täytyy olla tarkempi. Mitä kuulaampi meikkivoide, sen helpompi on saada tasaisempi sävy, eikä oikean sävyn valinta ole muutamasta sävyasteesta kiinni.

Sillä on myös väliä onko ihosi rasvoittuva vai kuiva. Tarkista aina, että meikkivoide on tarkoitettu sinun ihotyypillesi. Esimerkiksi todella rasvoittuvalle iholle kannattaa valita öljytön meikkivoide, jonka sävy ei muutu päivän mittaan.

NEUTRAALI, LÄMMIN TAI KYLMÄ

Pelkästään tummuusasteella ei vielä päästä täydelliseen sävyyn kiinni. Kannattaa selvittää mikä on oman ihon pohjasävy. Valitettavasti eri merkeillä on erilaiset tavat ilmaista sävyjä, mutta monissa on kirjaimet helpottamassa pohjasävyä ja numero tummuusastetta.

W eli warm tarkoittaa lämmintä, keltapohjaista sävyä, N neutraalia ja C coolia eli kylmää, roosapohjaista sävyä. Jos mahdollista, testaa meikkivoidetta leuan ja kaulan alueelle mätsätäksesi sävyn sopivaksi sekä kaulaan että kasvoille. Kädelle testaaminen on tärkeää lähinnä tuntuman vuoksi, mutta kasvojen oikeaa sävyä ei voi päätellä kädestä.

Huomioithan, että ihon kausiluontoinen tai esimerkiksi couperosasta johtuva punoitus ei vielä kerro ihon pohjasävystä. Myös keltapohjainen tai neutraali iho voi punoittaa aika ajoin. Voit testata kasvojesi sävyä esimerkiksi korujen avulla: lämminsävyiselle iholle sopivat kultakorut kun taas kylmä ihonsävy näyttää parhaalta hopeisten vieressä. Neutraalille sopivat molemmat tai voi olla vaikea sanoa, kumpi sopisi paremmin.

GOOGLETA MERKKI JA SÄVY

Kiitos bloggaajien ja Youtubettajien netti on täynnä kosmetiikan rakastajien ottamia kuvia eri merkkien meikkivoiteista ja niiden sävyistä. Ennen lopullista ostopäätöstä googleta siis vielä meikkivoiteen sävy ja merkki niin löydät swatcheja (eli käteen laitettuja sävyjä esimerkkinä). Niistä näkee yleensä todella hyvin millaisesta sävystä on kyse ja on paljon helpompi päätellä sopiiko sävy itselle. Hakusanaksi sopii esimerkiksi "meikkivoiteen nimi+swatch".

YHDISTELE

Itse olen meikkivoiteiden yhdistelijä. Rakastan sekoitella eri sävyjä keskenään, jolloin saan aina testaamalla itselleni parhaan lopputuloksen.

KYSY ASIAKASPALVELUSTA

Elevenillä on huippu ammattilaisia taustalla, joten uskalla käyttää asiakaspalvelua ja kysyä rohkeasti apua. Asiakaspalvelusta osataan kysyä sinulta oikeat kysymykset, jotta sävyn ja merkin etsiminen on helpompaa. Heillä on laaja osaaminen eri merkkien sävyistä ja ominaisuuksista, joten ei muuta, kuin naputtelemaan aspaan viestiä! :) Eleven on suomalainen verkkokauppa, josta saat aina suomeksi apua kosmetiikkaan liittyen.

Suosittelen myös lämpimästi liittymään Eleven klubiin, jonka kautta saa aina parhaat kosmetiikkatarjoukset! Klubilaisena voit arvostella tuotteita ja samalla kerryttää itsellesi bonuspisteitä. Win Win siis, kun samalla autat muita löytämään täydellisen tuotteen ja saat itse hyviä etuja.

Liity klubiin tästä.

OMAT SUOSIKKINI

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude Foundation

Vasta lanseerattu Lancomen ihana meikkivoide, joka on edeltäjäänsä aavistuksen peittävämpi. Meikkivoide levittyy kasvoille kuin unelma pelkillä käsillä, mutta itse tykkään käyttää meikkisientä. Tällä meikkivoiteella saat kauniin kuultavan meikkipohjan, joka kuitenkin peittää esim hieman punoittavaa couperosa ihoa. Iso suositus!

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Edullisemmista meikkivoiteista Maybellinen Fit Me Matte on ollut iso yllätys. Tämäkin levittyy kuin unelma ja pysyy hyvin kasvoilla. Peittää loistavasti vaikka onkin todella ohut meikkivoide.

Clarins Everlasting Foundation+ SPF 15

Pitkäaikainen suosikkini, joka on kaikki kehunsa ansainnut. Peittää täydellisesti ja pysyy koko päivän kasvoilla.

Revlon ColorStay Makeup - Combination/Oily Skin

Klassikko meikkivoide, jonka nimeen moni vannoo. Minulle uusi tuttavuus, mutta lunasti heti kättelyssä kaikki odotukset. Peittää ja pysyy loistavasti! Todella hyvä hinta-laatusuhde.

Milani Conceal & Perfect Liquid Foundation

Uusi tuttavuus Milanin meikkivoide sai heti ensimmäisellä kerralla pisteet kotiin. Tällä saa loihdittua todella kauniin ja virheettömän näköisen pohjan. Peittää huikean hyvin ja myös tässä on loistava hinta-laatusuhde. Pienellä määrällä pääsee pitkälle!

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä oma ikuisuussuosikkini. En tiedä tulenko koskaan päästämään tästä ihanasta tuotteesta irti. Monia hyviä löytyy aina rinnalle, mutta silti palaan tähän todella peittävään ja järjettömän hyvin pysyvään meikkivoiteeseen. Talvisin Double Wear on toisinaan aavistuksen liian peittävä jopa minun makuuni, mutta 90% vuodesta rakastan tätä 110%:sti.

Kaikki meikkivoiteet löytyvät tämän linkin kautta.