Retinoli - huippuainesosalla tehoa ihonhoitoon hetkessä

7.2.2019

Retinolin teho ihonhoidossa on todistettu tieteellisesti ja siksi sitä löytyy muun muassa lääkevalmisteista ja useista kauneustuotteista. Mitä retinoli oikeastaan on ja mitä se tekee iholla - tähän vastaamme artikkelissamme!

Retinoli on tutkitusti yksi tehokkaimmista ainesosista, jotka vaikuttavat ikääntymisen aiheuttamiin ihovaurioihin. Retinolia on tutkittu laajasti ja esimerkiksi lääkeaineissa käytetty tretinoiini on sen vahvempi muoto - ainesosalla on siis todistettuja, ihon kuntoa parantavia vaikutuksia. Retinoli kohdistaa tehonsa juonteisiin, ihon tekstuuriin ja pigmenttivaurioihin, joten se sopii ikääntymisen ensimmäisiin merkkeihin sekä jo ikääntyneelle iholle.

Retinolia on saatavilla useissa ihonhoitotuotteissa, mutta mikä niistä sopii juuri minulle? Lähdimme seikkailulle retinolin ihmeelliseen maailmaan ja poimimme valikoimasta 8 retinolituotetta, joissa tämä anti-age-ainesosa pääsee loistamaan.

1, 2 vai 10 prosenttia?

Tärkein valinta on tehtävä heti alkumetreillä. Retinolin eli A-vitamiinin on tutkittu vaikuttavan jopa niinkin pienellä kuin puolen prosentin pitoisuudella, mutta markkinoilla on myös tätä voimakkaampia hoitoja. Retinolin tai sen johdannaisen retinoidin käytön aloittaminen saattaa aiheuttaa punoitusta ja ihoärsytystä, jonka vuoksi suosittelemme aluksi pienen pitoisuuden kasvovesiä tai seerumeita.

Kun iho tottuu retinoliin, voi käyttöön ottaa vahvemman tuotteen, mutta tämä ei ole välttämätöntä - tulosten ylläpitämiseksi riittää myös miedon pitoisuuden seerumi, kunhan käyttö on säännöllistä ja jatkuvaa. Retinolin haittapuolena on ihon herkistyminen auringolle, joten A-vitamiinituotteen kaveriksi suosittelemme ostamaan laajakirjoisen aurinkosuojan. Lisäksi suositamme levittämään retinolia iholle vain iltaisin.

Pixi Retinol Tonic - Ihoa uudistava kasvovesi sisältää miedon pitoisuuden retinolia ja sopii päivittäiseen käyttöön. Kasvovedessä on erityistä, hitaasti vapautuvaa retinolia ja toista hyvin tutkittua aktiiviainetta, peptidejä. Kasviuutteet tekevät koostumuksesta kosteuttavan. Mainio tuote retinolin kanssa aloittelevalle!

Rodial Booster Drops Retinol 10% - Hurja 10% pitoisuus retinolia löytyy Rodialin uutuusseerumista. Booster Drops -tuotteita voi sekoittaa mihin tahansa ihonhoitotuotteeseen, joten sen avulla on helppo saada jo retinoleihin tottuneelle iholle lisähoitoa. Seerumi sisältää myös täytelöittävää kollageenia. Huom! Emme suosittele tätä tuotetta retinolialoittelijalle.

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane - Vahva 5% pitoisuus retinolia on myös The Ordinaryn skvalaanipohjaisessa tuotteessa. Vedetön ja kevyt koostumus mahdollistaa tuotteen sekoittamisen muihin tuotemerkin tuotteisiin, jolloin sen vahvuutta voi säädellä. Suoraan iholle annosteltuna seerumi tuo voimakkaan vaikutuksen, joten se sopii A-vitamiiniin jo tottuneelle iholle.

Elizabeth Arden Ceramide Capsules + Retinol Line Erasing Night Serum - Kapseleihin pakattu kasvoseerumi uudistaa ja tasoittaa ihoa tuoden sille myös syväkosteutta. Keramideja sisältävän koostumuksen ansiosta seerumi sopii muita tuotteita paremmin jo ikääntyneelle ja veltostuneelle iholle.

Kokonaisvaltaista hoitoa

Helpoin tapa sovittaa huippuainesosa omaan ihonhoitoon on turvautua tuotteisiin, joissa on lisäksi muita ominaisuuksia. Retinolia sisältävät kasvovoiteet paitsi uudistavat ihoa, myös kosteuttavat sitä ja sisältävät muita iholle hyödyllisiä ainesosia. Tällaisista usean tehoaineen tuotteista iho hyötyy kokonaisvaltaisesti. Retinolivoiteissa myös ainesosan ihoärsytys on usein minimoitu, jolloin iholleen saa lempeän mutta vaikuttavan hoidon.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM - Iltaisin käytettävä kasvoseerumi sisältää 1.5% mikrokapseloitua retinolia sekä antioksidanttisia vitamiineja. Skvalaani tekee seerumista erityisen nopeasti imeytyvän ja kosteuttavan. Monipuolinen seerumi sopii erityisesti retinolin käytön aloittavalle.

Dr Brandt 24/7 Retinol Eye Cream - Kun tuotteen koostumus on tarpeeksi hellävarainen ja kosteuttava, voi retinolia levittää myös silmänympärysiholle. Silmänympärysvoiteen hunaja, fosfolipidit ja aminohapot kosteuttavat ja suojaavat ihoa samalla, kun retinoli kohdistaa tehonsa juonteisiin. Unelmatuote silmäkulmien juonteisiin!

Löwengrip Advanced Skin Care Cell Renewal Facial Cream - Löwengripin kasvovoide toimii monipuolisena ihon tekstuurin tasoittajana ja uudistajana. Ihoa miedosti kuorivaa glykolihappoa ja salisyylihappoa sisältävä kasvovoide hillitsee tulehdusta ja tehostaa ihon uudistumista retinolin avulla. Hyaluronihappo toimii rauhoittavana kosteuttajana. Jos haluat kaiken kerralla, valitse tämä.

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream - Ravitsevaa karitevoita ja triglyseridejä sisältävä kasvovoide uudistaa ihoa yöaikaan. Retinoli, peptidipitoinen punalevä ja skvalaani toimivat yhdessä ihon hyvinvoinnin ja nuorekkuuden puolesta. Monipuolinen koostumus tekee yövoiteesta käytännöllisen kaverin arkeen.