Saavuta hyvä ihonhoitorutiini tuotteita kerrostamalla

6.3.2019

Usein monta ohutta kerrosta on iholle parempi kuin yksi paksu. Artikkelissa pureudumme kerrostamistekniikkaan ja suosittelemme tuotteita tehokkaaseen ihonhoitoon.

Talvisin moni turvautuu kerrospukeutumiseen, mutta laittaa silti kasvoilleen vain yhden paksun rasvakerroksen. Myös ihonhoidossa voi kuitenkin saavuttaa hyviä tuloksia kerrostamalla tuotteita ja käyttämällä useita ohuita kerroksia paksujen voiteiden sijaan. Tuotteiden kerrostamisessa iholle on lukuisia etuja syväkosteuttavasta vaikutuksesta aina kasvojen täyteläiseen tuntuun.

Hyvään ihonhoitorutiiniin kuuluu ihanteellisimmillaan puhdistustuotteiden lisäksi ainakin kasvovesi ja kasvovoide. Kasvovesi palauttaa ihon pH-arvon puhdistuksen jälkeen ja tuo kasvoille välitöntä vesikosteutta, kun taas kasvovoide antaa iholle suojaa ja pidempiaikaista kosteutusta. Kerrostamalla on mahdollista lisätä tuotteiden tehoa ja ihon hyvinvointia helposti - neuvomme alla kaksi tapaa!

7 kerrosta kasvovettä

Ihonhoitorutiinista jo löytyvillä ainesosilla on hyvä aloittaa kerrostamisen kokeilu. Korealaisten huolellisista ihonhoitometodeista tuttu 7 skin method tarkoittaa kasvoveden kerrostamista iholle jopa 7 kertaa. Näin iholle saa runsaan syväkosteuttavan vaikutuksen, jota tukee päälle levitettävä kasvovoide.

Kasvoveden kerrostaminen aloitetaan puhtaalle iholle ja neste painellaan kasvoille hellästi yksi kerros kerrallaan. Käsien lämpö ja paineleva liike auttavat ihoa vastaanottamaan kasvoveden kosteuden ja tarjoavat samalla rentouttavan hierontahetken.

Parhaiten kasvoveden kerrostamiseen sopivat kosteuttavat, lähestulkoon geelimäiset koostumukset joissa ei ole puhdistavia ominaisuuksia. Happoja sisältäviä kasvovesiä emme suosittele kerrostamistekniikkaan, sillä niillä on iholla kuoriva funktio. Suosittelemme aloittamaan esimerkiksi 3 kerroksesta ja lisäämään kerroksia, kun tekniikka on hallussa. Kauneustiimimme epävirallinen ennätys on 12 kerrosta kasvovettä, mikä vastaa jo lähes kangasnaamion tasoista kosteuslisää!

Kokeile: Whamisa Toner Deep Rich on kuivan ihon suosikki ja vieläpä luonnonkosmetiikkaa. Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It sisältää ravitsevaa kaktusviikunauutetta. Holika Holika Less On Skin Toner sopii myös herkälle iholle.

Ekstratehoa lisätuotteesta

Jos iholleen haluaa kosteuttavan vaikutuksen lisäksi muitakin etuja, suosittelemme tarttumaan kokonaan uuteen tuotteeseen. Moni tietää jo seerumin hyödyt, mutta myös hoitoneste tarjoaa iholle tehoaineita ja täyteläistä tuntua. Hoitoneste auttaa muita hoitotuotteita imeytymään paremmin, jolloin se sopii valmistelevana tuotteena seerumille ja kasvovoiteelle. Hoitoneste tai essence onkin näppärä tapa tuoda hieman lisää tehoa ihonhoitorutiiniin ilman, että tarvitsee valita tarkoin omalle iholle sopiva tehokas seerumi tai vaihtaa kasvovoide täyteläisemmäksi.

Kokeile: Blithe Vital Treatment 8Nourishing Beans on ravitseva ja riittoisa hoitoneste, jota voi myös kerrostaa iholle. Lumene Valo Hoitovesi omaa kirkastavia ainesosia. L'Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence tuo iholle syväkosteuttavan vaikutuksen.

Kaikki ihonhoitotuotteet löytyvät tästä linkistä.