Tehosta ihonhoitoa näillä 3 vinkillä

23.1.2019

Talviaikaan iho kaipaa jotain ekstraa. Suuria muutoksia rutiiniin ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jotta tuotteet vastaavat paremmin ihon tarpeita. Katso kauneustiimimme 3 supervinkkiä talvi-ihon hoitoon!

Talven vaihtelevat sääolosuhteet asettavat iholle omat ongelmansa. Kuiva sisäilma, kiristävä pakkanen ja yhtäkkinen loskakeli ovat vaikeita muutoksia iholle. Olosuhteisiin mukautuvalla ihonhoitorutiinilla ongelmat ovat kuitenkin vältettävissä tai ainakin niiden aiheuttamat vaikutukset minimoitavissa.

Päivittäisen ihonhoidon ytimessä ovat puhdistus ja kosteutus. Moni haluaa ihonhoitorutiinin muutoksilla tavoitella nopeita, näkyviä ratkaisuja mutta tässä kannustamme malttiin: talven kaltoin kohtelemalle iholle vahva happokuorinta tai stimuloiva savinaamio saattaa olla aivan liikaa - vaikka lopputulos hetken näyttäisikin hyvältä. Talvella suosittelemme erityisesti hemmottelemaan ihoa ja kokeilemaan kosteuttavia, ravitsevia ja hellävaraisia tuotteita kasvoille. Pitkällä aikavälillä näillä tuotteilla saattaa olla parempi vaikutus ihoon kuin nopeita ratkaisuja tarjoavilla tehotuotteilla.

Lempeä puhdistus on kaiken perusta

Mitä, jos kokeilisit jakaa puhdistuksen kahteen osaan? Hellävarainen kaksoispuhdistus ei suotta ole noussut lemppariksi kosmetiikan käyttäjillä ympäri maailman. Öljypohjainen, ensimmäisen vaiheen puhdistustuote poistaa iholta meikin ja öljyliukoisen lian. Toisen vaiheen puhdistusaine puolestaan taklaa vedellä lähtevän lian ja viimeistelee huokosten puhdistumisen. Toisen vaiheen puhdistus voi olla tehokas geeli, mutta talviaikaan kannattaa kokeilla mieluummin lempeää puhdistusmaitoa tai puhdistusvaahtoa, johon on lisätty kosteuttavia ainesosia.

Kokeile: Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil -puhdistusöljy huuhtoutuu iholta mielettömän helposti. Mizon Snail Cushion Foam Cleanser -puhdistusvoide sopii myös herkkäihoisille.

Mieto kuorinta päivittäin

Mikäli ihoaan haluaa kuoria, suosittelemme supertehokkaiden "remonttikuorintojen" sijaan päivittäistä, hellävaraista happoannostusta iholle. Etenkin korealaisista tuotteista löytyy kasvovesiä ja hoitonesteitä, joiden miedot BHA-hapot toimivat osana arkista ihonhoitoa niin hyvin, että isommat kuorintaoperaatiot kerran viikossa voi jättää välistä. Miedot kuorintanesteet ovat pelastus myös herkkäihoisille, joille varsinaiset kasvokuorinnat voivat olla hankalia käyttää.

Kokeile: Benton Aloe BHA Skin Toner -kasvovesi on klassikko. The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% -maitohapponesteen voi sekoittaa suoraan kasvovoiteeseen.

Rakastu hoitonesteeseen

Moni lisää iholleen talvisin paksumpaa ja rasvaisempaa voidetta, mutta unohtaa varsinaisen vesikosteuden. Näin ollen iho saattaa kiristellä, vaikka sille kuinka lappaisi öljyä ja voidetta. Hoitonesteellä tai kasvovettä kerrostamalla on helppo saavuttaa tarvittava kosteustasapaino myös vesikosteuden puolesta. Geelimäinen, hieman paksumpi kasvovesi tuo iholle kosteutta ja esimerkiksi 3-7 kertaan kerrostettuna toimii jopa pikanaamion tavoin. Hoitoneste on usein hieman paksumpaa kuin kasvovesi ja sisältää kosteuttavien ainesosien lisäksi antioksidantteja, vitamiineja tai muita hyödyllisiä aineita iholle. Vinkki: kokeile jättää ihonpuhdistuksen jälkeen kasvojen kuivaus välistä ja lisää ihonhoitotuotteet suoraan kostealle iholle.

Kokeile: Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hyaluronihapponeste on asiakkaidemme kestosuosikki. Skin79 Aragospa Aqua Lotion -kasvovesi sopii erinomaisesti kerrostamiseen.

Oletko fiksannut ihonhoitoasi talveen sopivaksi? Kommentoi tuotevinkkisi!